Et koncept, der er værd at prøve

Et koncept, der er værd at prøve

Det er velkendt, at arbejdsmiljøet har indflydelse på, hvordan vi har det på arbejdet. Men kan den rigtige kontorindretning også gøre os mere kreative, effektive og bedre til at samarbejde? For at få svar på det spørgsmål skabte vi et topmoderne kontor i vores studie. Derefter lod vi kommunikationsbureauet Treativ evaluere mulighederne i vores fuldskala ”testkontor” for en dag. Dette er resultatet.

 

Et kontor til variation og frihed
”Du arbejder, hvor hjernen er, ikke hvor skrivebordet står”. Det er den grundlæggende idé for det aktivitetsbaserede kontor og den egenskab var også vejledende for vores version. Det betyder, at vi startede med et åbent rum, hvorefter vi skabte en løsning med flere rum i rummet, mulighed for at variere mellem forskellige arbejdsstationer, gode lyd- og lysforhold, omhyggeligt udvalgte farver – og et overordnet præg af leg, der opmuntrer til pauser. Alt sammen for at gøre det let for alle at arbejde effektivt på den plads, der passer bedst i øjeblikket. Enten individuelt eller i grupper, nogle gange stående ved et bord, andre gange siddende i en lænestol eller halvt liggende i en sækkestol.

 

Det første indtryk var: WOW!
Seks forventningsfulde reklamefolk ankom til AJ Produkters hovedkontor om morgenen. De blev ført ind i vores fotostudie, hvor vi havde opbygget en prøveversion af det aktivitetsbaserede kontor. Spørgsmålet var: Er det muligt at skabe et kontormiljø, der er så nyskabende, at selv reklamefolk bliver overraskede? Svar: Ja, tilsyneladende, for det første syn gjorde et stærkt indtryk på hele gruppen.
”Jeg tænkte bare WOW”, siger Louise Lejestrand, grundlægger, medejer og brand strateg hos Treativ. ”Jeg imponeret over, hvor mange funktioner man kan komme ind i et relativt lille område.”

 

Mange mulige arbejdspladser
Kontoret blev taget i besiddelse og alle fandt hurtigt deres egen plads blandt de tilbudte muligheder. Nogle stillede sig ved de hæve-/sænkbare skriveborde i det store åbne område, lige ved siden af skabene til personlige ejendele. Nogle søgte til de mere adskilte skrivepladser, der var specialbygget i reolsystemet Combo.
– Det føltes rart at sidde der og have noget omkring sig, det var som at have en kasket på, siger AD’er Calle Lindell med et smil. Derudover bidrog gulvtæppet til en god lydatmosfære lige der. 
Der blev tilbudt flere muligheder i form af et langt konferencebord, dels beregnet til siddende møder af traditionel art, dels hvor medarbejderne sidder side om side – men arbejder individuelt på hver deres bærbare computer.

 

Bedste miljø til brainstorming
Efter at have udforsket de forskellige muligheder samledes alle rundt om ståbordet i et af mødelokalerne, hvor der var valgt en intens gulgrøn vægfarve for at sætte tankerne i gang. Snart var der taget hul på den kreative proces. Bureauets medarbejdere arbejdede med en reel sag og idéerne flød.
 – Møbleringen, hele energien i rummet med den fine farve og muligheden for at skrive på væggene, det føltes frit og var helt klart det bedste sted at brainstorme, siger Maria Sanchez, digital strateg. At stå op giver mere kreativitet og det skal vi indføre på vores kontor fremover, selv til kundemøder.

 

Som skabt til spontane møder
Det åbne reolsystem Combo fungerede som en effektiv rumdeler. Dels mellem to grupper af skriveborde i det åbne kontorlokale, dels mellem det miljø og rummet med bordet og de indbyggede skrivepladser.
Vores testkontor gav også plads til spontane møder. Kaffemaskinen stod på den åbne Combo-reol, tilgængelig fra begge sider af reolen. Det blev et naturligt samlingssted, der opmuntrerede til korte pauser og socialt samvær, ligesom der var et skakspil i gang i løbet af dagen. Ved siden af reolen var der en lang bænk med opbevaringsmuligheder nedenunder og små siddepuffer foran, som kunne skifte mellem at fungere som fodstøtte og ”bord” for medarbejdernes bærbare computere.

 

Nogle vil gerne arbejde uforstyrret
Det fjerde og sidste rum bestod af et lille roligt rum dedikeret til individuelt arbejde, vigtige telefonopkald eller samtaler under fire øjne. Det kunstige græstæppe på væggene var ikke kun et sjovt indslag, det bidrog også til lyddæmpning samtidig med, at den grønne farve har en beroligende effekt. Her tilbragte flere af medarbejderne tid, når de ønskede at arbejde uforstyrret.
– Først sad jeg ved et almindeligt bord, fordi jeg er vant til det, siger Lars Sörqvist, CEO og medejer. Men da det stille rum blev ledigt, gik jeg derind. Det var rart at sidde for sig selv og skrive et stykke tid. Det lille format var perfekt. Generelt kunne jeg godt lide at skifte mellem de forskellige miljøer efter behov.

 

En både inspirerende og vellykket test
Dagen gik hurtigt, som det ofte sker, når man har det sjovt. Men gruppen fra Treativ arbejdede effektivt og afsluttede flere reelle opgaver. Derudover besvarede de vores spørgsmål om, hvordan de oplevede det miljø, vi havde skabt. Og at dømme ud fra svaret lader det til, at vi ramte rigtigt.
– Det har været fantastisk, en af de sjoveste dage i lang tid, afsluttede Louise Lejestrand. Dels fordi vi har lavet noget sjovt sammen, dels fordi vi har fået mange nye idéer. Nu skal vi hjem og lave om!
 Vi takker Treativ, både for evalueringen, det hyggelige selskab og den gode bedømmelse. Nu er det vores opgave at bruge det, vi har erfaret i dag, til at skabe endnu bedre arbejdsmiljøer i fremtiden.

 

Ønsker du også at arbejde mere effektivt på et kontor, der øger kreativitet og samarbejde? Kontakt vores projektafdeling, som er klar til at hjælpe dig hele vejen – fra indretningsforslag til det færdige kontor.

 

Flere citater fra dagen:
– Det er godt med to forskellige mødemiljøer, et traditionelt og et mere kreativt.
Joel Lindberg, AD
– At have hæve-/sænkbare skrive- og konferenceborde er perfekt. Jeg har næsten ikke siddet ned i dag.
Flutra Halili, SoMe-specialist
– At flytte rundt gør dig mere effektiv. Det giver dig et meget højere tempo.
Calle Lindell, AD
– I vores job er farver meget vigtige. Så nu skal vi male om og signalere, at vi er et kommunikationsbureau.
Maria Sanchez, digital strateg
– Valgmulighederne øger effektiviteten. Det er godt at kunne gå rundt og bidrage til flere projekter i løbet af dagen.
Lars Sörqvist, CEO
– Det første indtryk er vigtigt i vores branche, og vi har fået mange idéer her i dag.
Louise Lejestrand, brand strateg
 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik