Kvindernes internationale kampdag – Hvad betyder ligestilling for os hos AJ Produkter?

Kvindernes internationale kampdag – hvad betyder ligestilling for os hos AJ Produkter?

Hos AJ Produkter arbejder vi aktivt for at være en arbejdsplads med lige muligheder for alle. Derfor vil vi selvfølgelig også gerne være med til at markere Kvindernes internationale kampdag ved at fortælle om, hvordan vi arbejder med ligestilling. 
Person

Helena Christensen, CHRO hos AJ Produkter

Hvordan er kønsfordelingen hos AJ Produkter?
– Vi arbejder aktivt på at være en virksomhed, der lever op til vores egne politikker og tiltag. For os i AJ er det en selvfølge at være en åben, rummelig og ligestillet arbejdsplads. Og ligestilling handler ikke kun om køn. Vi skal også arbejde for at tage hensyn til andre diskriminationsformer som etnicitet, kønsidentitet, seksuel orientering, tro, alder og handicap.

At omfavne ligestilling handler om at stræbe efter en verden, hvor alle mennesker har lige rettigheder og muligheder. Det handler om at arbejde for at fjerne uligheder og forskelsbehandling. Det handler om at give alle de samme muligheder for at blive hørt og få stillet ressourcer til rådighed, så de kan udnytte deres fulde potentiale og bidrage til udviklingen.

Man kan ikke tro, at det hele kommer af sig selv. Det handler om at opbygge og have en åben kultur og hjælpe organisationen med de rigtige værktøjer. Når en ny leder starter hos AJ, er uddannelse i inkluderende ledelse en del af introduktionsprogrammet. For os handler det om fra start at tydeliggøre vores forventninger til lederne og om, at inklusion er en forudsætning. I 2023 vil vi udrulle et dybdegående uddannelsesprogram for alle ledere. Det starter med lederne, og første skridt er at blive bevidst om de uligheder og den diskrimination, der findes i samfundet.

Er der andet, der er særligt vigtigt?
– Vi vil bidrage til at vores medarbejdere kan kombinere arbejde og familieliv – og vi opfordrer især til, at barsel og sygedage fordeles lige. For jo flere fædre, der påtager sig deres del af ansvaret, jo lettere bliver det for kvinder at konkurrere om job på lige vilkår. På længere sigt vil det forhåbentlig bidrage til et samfund, hvor der ikke stilles spørgsmålstegn ved køn.

Er der brug stadig brug for Kvindernes internationale kampdag? 

– Absolut! Det er en vigtig påmindelse om, hvordan folk i tidligere generationer har kæmpet for mange af de ting, vi i dag tager for givet - f.eks. stemmerettighed og arbejde. Vi må ikke glemme disse kampe, for vi er ikke i mål endnu. Ved at sætte fokus på det og andre spørgsmål i forbindelse med inklusion kan vi støtte og opmuntre enkeltpersoner til at bryde normer og følge deres drømme, så vi sammen kan skabe en mere lige verden.

Hvad betyder ligestilling for dig?

 

Person
For mig handler ligestilling om medmenneskelighed, hvor alle bør behandle hinanden med varme, glæde og respekt, uanset hvad. Sammen bør vi stå op mod uretfærdighed og inspirere og støtte hinanden for at beskytte vores rettigheder.
Frida Rajković, Marketing Automation Specialist
Person
Ligestilling er for mig, at vi alle kan gøre det, vi er interesserede i og gode til. Hvis man er god til noget, er man det, uanset køn. Og nogle gange kræver det mod at turde gøre det, man har lyst til.
Alicia Björklund, Produktingeniør
Person
For mig er ligestilling at arbejde for et samfund, hvor både drenge og piger har de samme muligheder, rettigheder og værdi, både i hjemmet og på arbejdspladsen.
Johanna Andersson, Receptionist
Person
Lige rettigheder for alle uanset baggrund og omstændigheder, og at dette bør gælde i alle dele af livet, f.eks. i hjemmet, i samfundet og på arbejdspladsen.
Matilda Lerjebo, Assembly Coordinator
Person
For mig handler ligestilling om at skabe et samfund, hvor kvinder og mænd har lige muligheder, rettigheder og respekt, da det er afgørende for en demokratisk og retfærdig verden.
Sara Jankulov Westerberg, HR Business Partner
Person
For mig handler ligestilling om, at alle mennesker skal have de samme muligheder og samme mulighed for at forme samfundet og deres eget liv og blive behandlet med respekt. Vi er nødt til at sætte fokus på disse problematikker, så det forhåbentlig ikke vil være nødvendigt med det samme arbejde i fremtiden - for ligestilling vil være en selvfølge.
Amanda Haglund, Product Communicator
Person
For mig betyder ligestilling at kvinder og mænd har lige vilkår på arbejdspladsen.
Maren Aune, Digital Marketing Specialist
Person
For at støtte lighed og retfærdighed på arbejdspladsen er du nødt til at forstå, hvilke privilegier du selv har i forhold til andre. Dette åbner mulighed for at skabe forandringer både på græsrodsniveau og på strukturelt niveau. Sammen kan vi påvirke udviklingen af et mere retfærdigt samfund.
Therese Brede, Social Media Marketing Specialist
Person
Med sociale medier og den "nye" generation, der vokser op nu, er jeg sikker på, at vi vil tale for ligestilling mellem kønnene endnu mere end tidligere. Jeg stemmer for lige løn og lige muligheder til samme lige arbejde, uanset køn.
Linda Cedell, Projektsalg
Person

Vil du vide mere om vores arbejde med social bæredygtighed?

Vi arbejder for en god virksomhedskultur i AJ Produkter, men også for at sikre, at de leverandører vi samarbejder med følger samme retningslinjer. Ligesom vi engagerer os ved at støtte forskellige velgørende organisationer og foreninger.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik