Kantine indrettet med flotte borde og stole

10 tips - gør kantinen til en restaurant

Skab en kantine, hvor medarbejdere vil elske at være - også udover frokostpausen. Det giver en masse ekstra kvadratmeter, som fx kan bruges til møder.
Grønne stole i en restaurant

Udnyt kantinens potentiale: Gør den til et hyggeligt mødested

Ved middagstid begiver vi os mod kantinen og spenderer typisk en halv times frokost her med vores kollegaer. Resten af dagen står lokalerne gabende tomme, og det er gode spildte kvadratmeter, når man tænker på, hvor mange virksomheder, der oplever en mangel på mødelokaler, som er ofte er fuldt bookede.

Så hvorfor ikke gøre kantinen til et hyggeligt område, hvor man har lyst til at hænge ud og tage de mere uformelle møder?

Jesper Ellebæk Simonsen er indretningskonsulent hos Østergaard Intérieur, der siden 1976 har specialiseret sig i at indrette og renovere restauranter og caféer med indbydende rammer.
De skaber miljøer, hvor gæsterne har lyst at komme og hygge sig, og det kunne måske være en ide at gøre det samme med virksomhedens kantine. Der er i hvert fald en oplagt mulighed for at gøre en forskel. Og det virker, fortæller Jesper.

“Indenfor de seneste 10 år er der sket rigtig meget på restaurantscenen. Restauratørerne har i høj grad fået øjnene op for, at det ikke kun er maden, der tiltrækker kunder - miljøet spiller lige så meget ind. Så der bliver gjort rigtig mange tiltag.”

Kun en tåbe undervurderer akustikken

Jesper fortæller fx, hvordan man arbejder meget mere med akustik, fordi det bare skaber en hyggeligere ramme, når man faktisk kan tale sammen. En udfordring, som også findes i mange kantiner.

“Mange steder har stengulv og glasvægge. Det er hårde flader, hvor lyden kastes tilbage. Her kan man gøre en verden til forskel ved fx at sætte nogle akustikplader op.”

Det virker

Jesper har arbejdet med indretning af restauranter i 20 år, og han fortæller, at det er noget, der virker. Kunder elsker en hyggelig restaurant, der næsten altid har fyldte borde. 
Kantinebord med stole i beige
“Vi får mange tilbagemeldinger fra vores kunder om, at de har fået langt flere gæster, efter at der er blevet gjort noget ved indretningen, og ofte behøver man ikke at gøre alverden. Det kan sagtens være små ting som at sætte nogle flere planter ind i lokalet,” siger han og tilføjer, at det egentlig er ret åbenlyst.

“Maden spiller selvfølgelig en stor rolle, når vi går ud og spiser, men det er helt naturligt, at man slapper af i hyggelige omgivelser. Og du behøver ikke at kaste dig ud i en større renovering af kantinen for at gøre den til et frirum, hvor medarbejdere socialiserer og slapper af.”

10 tips til indretning af kantinen fra Jesper Ellebæk Simonsens

1. Indret i zoner, gerne med forskelligartede møbler (forskellige stole, forskellige farver/overflader på bordplader, forskellige farver på sædehynder).

2. Træk naturen ind, brug gerne planter fx store flytbare plantekasser. Lofthængt dekoration med planter er også en stor trend i øjeblikket.

3. Integrér café/restaurant-bænke i indretningen, det giver variation samt mulighed for at få nogle polstrede møbler ind i kantinen.

4. Leg med sekundær hyggebelysning, fx gulvlamper eller fastmonterede væglamper.

5. Skab en karakteristisk væg, det bryder med den øvrige farveskala – fx akustikpaneler i træ, plader i kork eller blot ved at male en væg i en mørk/varm farve.
To kolleger i en moderne kantine

6. Lav et hygge/lounge-område, indret med nogle bløde møbler, som indbyder til uformel samling.

7. Indret et område med højborde og barstole, det giver god dynamik og harmoni med forskellige typer områder og giver kantinen flere dimensioner.

8. Opstil halvvægge, ved at opdele rummet med halvægge - evt. i kombination med ”New Yorker” glasvægge - får man skabt liv i kantinen, og det giver mere intimitet end et stort rum.

9. Løft gulvhøjden, er det et stort rum med højt til loftet, kan man også med fordel lave et repos - et område hvor gulvet bliver hævet 1 eller 2 trin.

10. Tænk i afbræk fra kontoret, man må gerne tænke ud af boksen og fx gå lidt ud over det sædvanlige ved at eksperimentere med farver og kunst på væggene. Kantinen skal indbyde til et afstressende break for de ansatte på en travl hverdag.

FAQ

Forbedring af akustik i en kantine kan opnås ved at installere akustikpaneler eller bruge lydabsorberende materialer på vægge og lofter. Møbler som polstrede stole kan også hjælpe.
Hvordan man skaber en restaurantlignende atmosfære handler om detaljerne: Varieret belysning, komfortable møbler, og en indbydende indretning kan gøre en stor forskel.
Indarbejdelse af planter kan skabe en mere afslappende og naturlig atmosfære. Vælg planter der er lette at vedligeholde og trives indendørs. Eller gå efter kunstige planter, som kræver minimal vedligeholdelse. 
Hyggelig belysning opnås bedst med lag af lys: Overhead-belysning for generel belysning suppleret med bordlamper eller stående lamper for at skabe intime zoner.
Et multifunktionelt rum kan skabes ved at have fleksible møbler, som nemt kan flyttes rundt eller justeres efter behov, til forskellige arrangementer eller aktiviteter.
Valg af møbler til renovering skal reflektere både funktionalitet og æstetik. Komfortable stole og bordplader med nem vedligeholdelse er vigtige.
Øget medarbejdertilfredshed kan opnås ved at skabe et mere indbydende og behageligt spisemiljø, hvor medarbejderne føler sig værdsatte og tilpas.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik