5 tips til et skarpere online-møde

5 tips til et skarpere online-møde

Her er guiden, der gør dig til en Teams-jedi - gode råd til, hvad du skal gøre for at få succes med det virtuelle møde.
Det virtuelle møde er blevet en fast del af mange menneskers hverdag, både i professionel og privat sammenhæng. Men selvom de digitale platforme som Zoom og Teams er blevet hjemmevante redskaber, rummer det virtuelle møde også mange faldgruber og udfordringer. Og du kan virkelig gå galt i byen. 
En medarbejder holder et digitalt møde

Det virtuelle møde er blevet allemandseje

Mette Ullersted fra Playmakers, en virksomhed der faciliterer møder, processer og konferencer, fortæller, hvordan det virtuelle møde blev allemandseje under corona. Men det betyder absolut ikke, at alle pludselig er eksperter. 
 
“I dag færdes vi nærmest alle sammen hjemmevant på platforme som Zoom og Teams. Det stiller dog store krav til mødedeltagerne at få det fulde potentiale. Man må ikke sidestille det med det fysiske møde, som det aldrig vil kunne erstatte.”

Sådan bliver du en guru på Teams 

Et centralt aspekt er kommunikation. Det kan være vanskeligt at aflæse kollegers kropssprog og mimik, og det stiller større krav til tydelighed og præcision i sprog og formulering.  
 
Feedback er fx afgørende, og det bør efterspørges løbende for at sikre, at alle er på samme side og føler sig hørt og forstået. 

Opbyg tillid og engagement 

Et tredje centralt punkt er at opbygge tillid og engagement i det virtuelle team. Det kan gøres ved at afsætte tid til smalltalk og personlig interaktion, som ellers kan mangle i det virtuelle møderum.  
 
Det er vigtigt for den psykologiske tryghed og samhørighed i teamet, at der er plads til også at dele og drøfte de mere personlige aspekter af hverdagen.

Håndtering af tidszoner og kulturelle forskelle 

Når du deltager i virtuelle møder med kolleger eller samarbejdspartnere fra forskellige lande, er det essentielt at have en forståelse for og hensyn til tidszoner og kulturelle forskelle.  
 
Helt basalt skal du sørge for at planlægge møder på tidspunkter, hvor alle deltagere rimeligt kan deltage. Vær også opmærksom på kulturelle normer og forventninger i kommunikationen - der kan være store forskelle mellem kulturer.
Figur - 5 tips til et skarpere online møde