Forskellige møder kræver forskellige møbler

På mange arbejdspladser holdes alle møder omkring det samme konferencebord uanset formålet. Det er ikke det mest effektive i alle situationer. For at gøre dit næste møde mere vellykket, kan det være umagen værd at tænke på, hvordan man implementerer det. Måske er det bedre at holde mødet ved andre møbler eller endda stå op?

 

Møder er vigtige værktøjer til udvikling af virksomheder og medarbejdere – og til at træffe beslutninger.


Men for at øge effektiviteten er det også vigtigt at tænke over formålet med mødet og vælge en mødeform, der er i overensstemmelse med det, du ønsker at opnå. Inden du indretter dit mødelokale, er det hensigtsmæssigt at tænke på, hvilken slags møder, lokalet skal anvendes til og hvor mange deltagere, der skal være plads til. Når du har disse svar, vil du vide, hvilke møbler du har brug for.

 

Gode siddemøbler bidrager til resultatet
For at sikre god ergonomi omkring mødebordet er gode konferencestole alfa og omega. Vælger du stole med justerbar siddehøjde, kan hver deltager tilpasse stolen efter egen højde og dermed få så behagelig en siddestilling som muligt. En anden mulighed er at vælge aktive stole eller taburetter, der giver en halvstående, fremadlænet stilling. Gode siddemøbler har i øvrigt ikke kun effekt på ergonomien, for når deltagerne har det godt, kan de fokusere fuldt ud på at bidrage til mødet.

 

Et stort bord eller flere små?
Et stort, stationært mødebord er normalt helt perfekt. Det har plads til mange deltagere og passer godt, når du udarbejder planer for fremtiden. Et stort konferencebord kan også anvendes som ekstra arbejdsplads, når der ikke holdes møder. Ved hjælp af bordskærme er det nemt at opdele bordfladen og skabe midlertidige afgrænsede arbejdspladser, eksempelvis på aktivitetsbaserede kontorer.

 

Ønsker du mulighed for større fleksibilitet, kan du også vælge et antal mindre borde. Så kan du let møblere om til en U-formation eller til gruppearbejde, men naturligvis også stille dem sammen til ét stort bord ved behov. Hvis bordene har sammenklappelige stel, er de oven i købet nemme både at opbevare og flytte mellem forskellige rum.

 

Et hæve-/sænkbart konferencebord
At sidde ned omkring mødebordet er det mest sædvanlige. Men vores kroppe er ikke lavet til at sidde stille for længe. Plejer møderne at vare længe, er et hæve-/sænkbart konferencebord et godt alternativ. Derved kan du og de øvrige mødedeltagere variere jeres position, hvilket betyder, at I reducerer belastningen af ryg, nakke og skuldre. Samtidig viser forskning, at I bliver mere aktive, når I står op, hvilket igen øger produktiviteten. Ønsker du at tage det aktive møde et skridt videre? Gå en tur – det er perfekt til at sætte kreativiteten i gang.

 

Fordele ved forskellige mødeformer
- Siddende møder omkring et bord passer til formelle møder. Med en erfaren ordstyrer og en klar dagsorden er disse møder perfekt til beslutningstagning. 
- Stående møder er velegnede til hurtige statusopdateringer. At stå op er også godt for den daglige motion, plus at engagement og kreativitet siges at stige med den mere dynamiske kropsposition. 
- Gående møder (walk and talk) udendørs egner sig til mindre grupper og giver deltagerne et energiboost. Det er en fantastisk måde at få tankerne i gang på, men forvent ikke, at nogen skal tage notater.

 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
 * Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik