Sådan lykkes du som iværksætter

Sådan lykkes du som iværksætter

Er du ny iværksætter? For at lykkes som selvstændig, kræver det meget arbejde, stor modstandskraft og evnen til at tænke ud af boksen. Her kommer vores bedste tips og råd til at lykkes som iværksætter.
 

Hav en klar vision

At have en klar vision er den vigtigste ingrediens, når det gælder vellykket iværksætteri.
Med en stærk og gennemtænkt vision kan din virksomhed bevare de unikke funktioner, der kan gøre det succesfuldt og hjælpe dig med at fokusere. Tænk over din forretningsidé. Hvorfor starter du din egen virksomhed? Hvordan skal du gøre det og hvem/hvad gør du det for?

Elsk det, du laver

Arbejd med noget, du elsker og brænder for – dette vil øge dine chancer for at lykkes som iværksætter. Forretning, der er baseret på din viden, interesser og talenter vil have større chance for succes, da du har mere energi og lyst til at bruge meget tid på det. Tænk på, hvad du er bedst til og hvad du kan lide at lave og gør det til en interessant forretningsidé.
Hav din elevatortale klar
Vær forberedt på at fortælle om din forretningsidé og øv dig på en kort præsentation på ca. 30 sekunder, en såkaldt elevatortale, der kan tilpasses til den, du taler med. En god elevatortale skal vække interesse og fortælle hvem du er og hvilket problem du kan løse for din potentielle kunde samt hvordan du skiller dig ud fra dine konkurrenter. Sørg for at skrive ned og øve på din elevatortale – du ved aldrig, hvornår du har brug for den.
Find mentorer og rådgivere
Som iværksætter kan du altid lære meget af andre, især hvis du er i opstartsfasen. Et godt råd er at finde rådgivere og mentorer, der har erfaring inden for din branche og som selvstændige. Lær af deres erfaringer, fejl og succeser og brug deres tips i din egen virksomhed. Måske kan de dele deres netværk og hjælpe dig med at finde nye kunder og forretninger? 

Tænk ud af boksen

Se efter inspiration, nye idéer og kreativitet overalt. Besøg messer, der ikke nødvendigvis vedrører din branche, besøg andre virksomheder og tag til interessante foredrag. En god måde at finde ny inspiration på er også at variere, hvor du sidder og arbejder eller rejse til et nyt sted i verden. Du ved aldrig, hvor du finder en kreativ idé.

Pas på dig selv

Iværksætteri er en livsstil, der undertiden føles hektisk og langt fra det traditionelle ni-til-fem-job. Glem ikke at planlægge tid til motion, opladning af dit mentale batteri, samvær med familie og venner samt værdifuld alenetid. Her tanker du energi, som kommer tilbage i form af mere overskud til at fokusere på din virksomhed.  

Lær af dine erfaringer

At være iværksætter handler meget om at turde tage chancer, være lydhør og forandringsparat, mens man samtidig skal være indstillet på at arbejde hårdt. Det første du laver, fungerer muligvis ikke i praksis og der gælder det om at handle smart og hurtigt tilpasse sig efter nye forhold. Lær af dine erfaringer, både positive og negative, og brug dem til din fordel. Nogle gange skal man lave fejl, før man gør det rigtigt. 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik