Det betaler sig at investere i industriel ergonomi

Det betaler sig at investere i industriel ergonomi

Virksomheder i produktionsbranchen, der investerer i en ergonomisk arbejdsplads, kan regne med mange fordele, især i form af sundere medarbejdere, der løber en mindre risiko for belastningsskader. Et gennemtænkt arbejdsmiljø øger både effektiviteten og rentabiliteten for industrivirksomheder. Ikke nok med det, både produktion og transport effektiviseres, når værkstedet og lageret er ergonomisk tilpasset.

Ergonomi - en langsigtet investering

Når arbejdspladsen er tilpasset de mennesker, der arbejder der, i stedet for omvendt, føler alle sig meget bedre tilpas. Med gennemtænkte løsninger øges effektiviteten helt naturligt, og arbejdet bliver lettere. Investeringer i industriel ergonomi resulterer i en mere effektiv produktion og mindre sygefravær. Det fører igen til øget overskud for virksomheden, samtidig med at medarbejdernes risiko for at komme til skade reduceres.

Når ergonomiske behov ikke opfyldes, kan arbejdet føre til muskel- og ledproblemer, som kan give langvarige smerter. Ud over det personlige ubehag går det også ud over virksomheden, når medarbejderne tvinges til at tage sygeorlov. Produktiviteten falder, når vigtige kompetencer mangler, og sammen med de øgede lønomkostninger, der er forbundet med afløsere, bliver det straks meget dyrt. Hav derfor altid det ergonomiske aspekt i tankerne, når det er tid til at opgradere dit lager- og værkstedsudstyr.

To industriarbejdere kigger på hinanden og griner
Der tales meget om ergonomi, men ikke så meget om dens direkte indvirkning på virksomhedens resultater, eller hvad der kan gøres for at forbedre arbejdsmiljøet. At have en arbejdsplads, hvor medarbejderne er glade og har det godt, er også vigtigt for virksomhedens trivsel.
Peter Gunnarsson, kategorichef for industri hos AJ Produkter

Udnyt værdifulde kompetencer

De fleste iværksættere forstår, at dygtige medarbejdere er afgørende for en virksomheds succes. Effektivitet stiger, og produktkvaliteten forbedres, når arbejdet udføres af erfarne medarbejdere, som også begår færre fejl. I produktionsvirksomheder kan dygtige medarbejdere markant reducere fejlprocenter, hvilket potentielt kan føre til øget salg. Selvom en velindrettet arbejdsplads alene ikke garanterer, at medarbejdere vælger at blive i virksomheden, spiller god ergonomi en væsentlig rolle i medarbejdernes generelle trivsel og effektivitet.

Optimering af arbejdsbetingelserne kan betydeligt forbedre medarbejdernes præstationer, hvilket igen kan øge deres arbejdsglæde og trivsel. De fleste mennesker værdsætter følelsen af at yde et godt stykke arbejde, og en velovervejet ergonomisk indretning kan gøre arbejdsdagen lettere og mere behagelig.

Ved at prioritere ergonomi og sundhed signalerer en virksomhed, at den værdsætter sine medarbejderes velvære, hvilket kan gøre arbejdspladsen mere tiltrækkende for både nuværende og potentielle nye, højt kvalificerede medarbejdere. En arbejdsgiver, der aktivt tager hånd om medarbejdernes fysiske arbejdsmiljø, viser omsorg, hvilket kan være en attraktiv kvalitet ved en arbejdsplads.
 

To lagermedarbejdere, hvor den ene lægger en pakke på en sakselift og den anden sidder på en stol ved et arbejdsbord
At forbedre ergonomien er en langsigtet investering, og du behøver ikke at gøre alt på én gang, men kan forbedre tingene trin for trin. At investere i et godt arbejdsmiljø er at investere i din virksomheds succes.
Peter Gunnarsson, kategorichef for industri hos AJ Produkter

Belastningsskader er en almindelig årsag til dårligt arbejdsmiljø

Det mest almindelige arbejdsrelaterede sundhedsproblem i Danmark er belastningsskader. Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) omfatter disse skader smerter i kropsstrukturer såsom muskler, led, sener, ledbånd, nerver, brusk, knogler og det lokaliserede kredsløbssystem. NFA's seneste rapport om smerteintensitet viser, at over halvdelen af arbejdsstyrken i Danmark oplever belastningsskader. Disse skader og deres negative effekter på arbejdsstyrkens sundhed og produktivitet bør ikke undervurderes.
 
Du er altid velkommen til at kontakte os hos AJ Produkter for at få råd om, hvordan du kan optimere din arbejdsplads ergonomisk.

Lav en risikovurdering

Det første tiltag for at undgå problemer er at undersøge de forskellige arbejdsaktiviteter og derefter foretage en risikovurdering. Tjek for ting som langvarigt stående og siddende arbejde, monotone bevægelser og tunge løft. Se også på belysning og støjniveau. Inddrag dine medarbejdere. De er eksperter i det daglige arbejde. Stil spørgsmål som: Hvilke opgaver udgør de største sundhedsrisici? Er der tilstrækkelig viden om ergonomiske arbejdsmetoder?

Søg hjælp hos arbejdsmiljø- og ergonomispecialister for at opnå de bedst mulige resultater. Når sundhedsrisikoen er identificeret, er det tid til at tilpasse arbejdsmiljøet for at forbedre ergonomien. Forskellige arbejdsaktiviteter kræver forskellige typer hjælpemidler.

Lær om god løfteteknik

En person betjener en ministabler med kasser på et lager

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik