“Du skal skabe en kontorbygning fra bunden til 65 mennesker, og det skal gå ret stærkt”

“Du skal skabe en kontorbygning fra bunden til 65 mennesker, og det skal gå ret stærkt”

Sådan lød opgaven til Thomas Bisgaard, der er projektchef i virksomheden, Qlife. Han havde ikke tidligere stået for at indrette kontorer fra bunden – og der skulle i øvrigt også være kantine, laboratorier, lager og mødelokaler
“Jeg stod reelt med en tom skal, der så skulle være kontor med lager og kantine og alt det, der hører til en moderne virksomhed. Og det skulle gå stærkt, for vi var klar til at flytte ind,” siger Thomas Bisgaard. 
 
Han er projektchef i Qlife, der designer medicoudstyr, og der var behov for større lokaler, som både kunne rumme kontorer, produktion, laboratorier, lager, kantine og konferencelokaler – en pænt omfangsrig opgave, skulle man mene.  
 
“Sådan en opgave har jeg aldrig haft før, så det var rimelig overvældende at skulle bygge et helt nyt kontor op til så mange mennesker. Hvor starter man overhovedet?”
Et velindrettet lager hos Qlife
Kantineområde hos Qlife

Customized kontor 

Thomas Bisgaard ringede til Theis, der er konsulent hos AJ Produkter, og de aftalte et møde, hvor de kiggede på lokalerne for at finde ud, hvad der kunne lade sig gøre.  
 
Hurtigt fandt de ud af at designe kontorerne omkring den 82 meter lange centrale gang, der går hele vejen gennem bygningen. Her ligger kontorerne side om side med mødelokaler og tekøkkener med glasfacader på hver side af gangen. Lager, laboratorium og kantine kunne ligge i stueetagen. 
 
Nu skulle de finde ud af, hvordan alle lokaler skulle indrettes. 
 
“Ud fra tegningerne kunne vi se, hvor mange kvadratmeter, der var til rådighed. Theis præsenterede mig for en række muligheder, som jeg kunne vælge mellem og så customize lokalerne ud fra. Det var plug and play, og så var det bare om at komme i gang.”
Mødelokale hos Qlife med et flot mørkt mødebord og sorte konferencestole

Funky lampe er lækker detalje 

Thomas Bisgaard havde ikke krav til, at der skulle være en flashy indretning med eksempelvis træpaneler og oliemalerier. Men det skulle være funktionelt. Og så skulle det selvfølgeligt også være rart og behageligt at tilbringe sin arbejdsdag på kontorerne.  
 
“Vi havde ikke behov for, at det skulle være super trendy som et boutique-hotel i Paris. Vi ville have effektive lokaler uden så mange dikkedarer.”  
 
“Så kan man efterfølgende tilføje nogle detaljer, der kan skabe noget personlighed,” fortæller han. Og så fremhæver han – apropos fede detaljer – en skrivebordslampe, der har overrasket og skabt begejstring på kontorerne. Den har nemlig en feature med en indbygget trådløs oplader, så når du lægger din telefon på den, så lader den automatisk op.  
 
“Det er sjovt nok sådan en lille ting, som folk bider mærke i. Men det er nok i virkeligheden meget sigende for resten af indretningen,” siger han og forklarer.  
 
“Meningen er netop, at kontorindretningen ikke skal være forstyrrende. Det skal ikke være noget, der skiller sig voldsomt ud. Den skal bare danne en effektiv ramme omkring vores arbejde, og det er i høj grad lykkedes.” 
 
Det har været en kabale at få alt til gå op, for det har ikke kun været indretningen af selve kontorerne, der skulle spille. Fx krævede hele opsætningen, at der også blev bygget laboratorier, som har nogle helt specifikke krav. I dag står alt klart og afsluttet.
Et enkelt kontor i sort og hvid hos Qlife
Smart lampe med indbygget oplader

Overrasket over egne indretningsevner 

Qlife har i sine nye kontorbygninger fået 25 kontorer i forskellige størrelser, der alle er indrettet med kontorstole, hæve sænkeborde og reoler. Mødelokalerne er indrettet og har et generelt strømlinet look, der giver et indtryk af en produktiv virksomhed, hvor der er styr på tingene. 
 
Funktionalitet er kodeordet, og man kan nærmest tale om en minimalisme med et rent, let og lyst udtryk. 
 
Kantinen er især et eksempel på, at man kan få meget ud af lidt, når man arbejder med de omgivelser, som man har til rådighed. De rå industrielle rammer er lysnet op, og med højt til loftet er det nærmest som at træde ind i en trendy restaurant i Kødbyen eller i Berlin. Her er endda blevet plads til et bordtennisbord – det er ganske enkelt et indbydende sted, hvor man har lyst til at hygge med kollegerne omkring sin frokost. Thomas er da også selv positivt overrasket over hele processen og smiler, når han taler om det færdige resultat.  
 
“Vi er mega tilfredse. Men processen med at bygge kontoret op har også været meget enkel og overskuelig. Jeg har løbende haft kontakt med Theis fra AJ Produkter, så når der har været mindre udfordringer, så har vi sammen kunne tage dem i opløbet. I bund og grund har det været et overraskende nemt forløb at skræddersy vores egne kontorlokaler,” siger Thomas Bisgaard.