7 tips til møder i det fri

7 tips til møder i det fri

Skal du holde et møde eller lave en præsentation, som folk husker, så gør det under åben himmel. Begrebet hedder Teach Out, og det behøver ikke at være besværligt.
Det er langt federe at bruge en time i naturen end i et mødelokale. Det er de fleste enige i. Og det viser sig faktisk også, at man får langt mere ud af at holde møder under åben himmel.  
 
Forskere har i adskillige år undersøgt effekten af at tilegne sig viden og færdigheder i det fri, og begrebet “Teach Out” trender. Det handler ganske enkelt om at rykke faglige arrangementer og møder uden for murene.
Bord bænkesæt til møder i det fri udenfor kontoret
Et udendørs møde

To timer om ugen gør en markant forskel 

Mireille Segato van Berkel er naturvejleder. Hun arbejder med undervisning og personaleevents i naturen med sit firma, Naturhelten. Og hun fortæller om, hvordan hjernen bliver helt anderledes modtagelig for input, når man tager den ud af mødelokalet.  
 
“Jeg har siddet i et hav af møder i forfærdelige mødelokaler, hvor der intet var gjort for at stimulere hjernen. Lange powerpoints kan slå de fleste ihjel, men når man tager læringen udenfor, åbner man op for nye input.” 
Tre personer har et møde i det fri

Alle sanser kommer i spil

Et engelsk studie foretaget på 20.000 mennesker over to år viste, at blot to timer i naturen om ugen - det kunne fx være et møde - hæver den generelle sundhed mærkbart. Men endnu vigtigere hæver det motivationen for at lære nye ting.   
 
“Du dufter, du lytter, og du ser på naturen, der hele tiden ændrer sig - du kan nærmest smage den. Alle sanser kommer i spil, og derfor åbner du også op for alle kreative sanser. Hjernen bliver motiveret til at tænke løsningsorienteret på en helt ny måde.”

6 tips til udendørsmødet 

FAQ

Møder udendørs kan forbedre den generelle sundhed og øge motivationen for at lære nye ting. Naturen stimulerer alle sanser, hvilket kan åbne for kreative tanker og løsningsorienteret tænkning.
Start med at vælge et passende sted, som en terrasse eller en park. Tænk på årstiden og vejret, og hav altid en plan B klar i tilfælde af dårligt vejr.
Inddrag naturen i præsentationer ved at bruge naturlige materialer som grene og sten til at illustrere punkter. Planlæg måltider i det fri for at styrke den sociale sammenhængskraft, og overvej aktiviteter som at samle brænde til et fælles bål.
Udendørs møder kan gøre hjernen mere modtagelig for nye input og forbedre deltagernes engagement og koncentration, hvilket samlet set kan øge produktiviteten.
Man kan inkludere enkle aktiviteter som at gå ture, tegne på grusstier, samle mad i naturen, eller lave bål, hvilket kan gøre mødet mere mindeværdigt og interaktivt.