Mobiltelefonen gør dig 25 procent mindre effektiv

Mobiltelefonen gør dig 25 procent mindre effektiv

Har jeg mon fået en besked? Mobilen er i vores bevidsthed det meste af tiden, og det betyder, at den suger på din energi.

Læg mobilen væk og se forskellen

Føler du ikke, at du har tid nok til at nå dine arbejdsopgaver?  
Så prøv et eksperiment: Lad mobiltelefonen blive i skuffen, når du ikke lige skal bruge den til samtale. 
  
Ja ja, vi får konstant tudet ørene fulde om, at vi bruger mobilen for meget. I know! Men de her vilde tal lyver altså ikke, og de kan måske være en øjenåbner:  
  
1. Kontoransatte spilder i gennemsnit mere end to timer om dagen på deres telefoner på ikke-arbejdsrelaterede aktiviteter. 
  
2. Den gennemsnitlige IT-medarbejder tjekker mail eller andre beskedtjenester på telefonen hvert 6. minut.  
  
3. 40 procent af kontoransatte får aldrig 30 minutters uafbrudt fokuseret tid i en arbejdsdag, hvilket i høj grad kan tilskrives mobiltelefonen.
En person kigger på sin mobiltelefon i stedet for sin computer
En kvinde sidder i en loungesofa og lader sin mobiltelefon op mens hun bruger den

Mobilen sluger din energi 

Ovenstående tal stammer fra forskellige undersøgelser, og de understreger, at vi simpelthen er langt mindre effektive, når mobilen er indenfor rækkevidde.  
  
Psykolog, Rikke Papsøe, forklarer, at mobiltelefon kan dræne din energi, hvis den konstant er til rådighed.  
  
“Det er et faktum, at mennesker ikke kan multitaske. Så lige så længe mobilen fylder i din bevidsthed, så forstyrrer den dit opmærksomhedflow. Og det koster på det menneskelige batteri.” 
  
Der er adskillige glimrende grunde til at tage en digital detox fra mobilen. Men det er dog ikke nemt, for det er en gigantisk industri, der bruger tonsvis af penge på at finde ud af, hvordan de kan fastholde dig på telefonen.  
  
Rikke Papsøe har dog en række meget konkrete tips til, hvordan du kan skære bare en smule ned på dit mobilforbrug. Du behøver jo ikke at gå i total mobil-cølibat med det samme.

FAQ

Mobiltelefoner kan reducere produktiviteten med op til 25%, især når de forstyrrer koncentration og fokus med konstante notifikationer.
Deaktiver notifikationer, organiser dine apps så underholdningsapps ikke er lettilgængelige, og sæt din skærm i sort/hvid tilstand for at gøre indholdet mindre lokkende.
Hvis du er afhængig af din telefon, kan det hjælpe at justere dine vaner. Sluk for notifikationer og arranger dine apps, så de mest tidskrævende ikke er i direkte synsfelt. Overvej også at bruge sort/hvid tilstand på skærmen for at gøre den mindre tiltalende, og lad telefonen ligge i et andet rum, når du arbejder eller skal fokusere på andre opgaver.
Ja, at bruge 'Ikke forstyr'-funktionen kan være meget effektivt til at forhindre afbrydelser, så du kan fokusere bedre og øge din produktivitet.
Læg din mobil i en skuffe eller et andet rum, når du arbejder, og brug teknikker som tidsstyrede blokke, hvor du kun tjekker din telefon i planlagte pauser.