Stå op når du arbejder – og gå ned i vægt

Den, der står op og arbejder, forbrænder både mere fedt og reducerer risikoen for at blive ramt af livsstilssygdomme såsom type 2 diabetes. Her er tips til dig, der gerne vil i gang med at stå op. Hæve-/sænkbare skriveborde bliver mere og mere almindelige på danske arbejdspladser og det har vist sig at have en gavnlig effekt både på medarbejdernes sundhed og arbejdsmiljøet generelt.
– På flere og flere arbejdspladser er disse borde standard i dag - men desværre er vi mange, der ikke anvender hæve-/sænkefunktionen, siger Roger Evertsson, produktchef hos AJ Produkter.

Her er fire gevinster ved at stå op og arbejde:

Hjælper dig med at holde en sund vægt
Når du rejser dig, øges forbrændingen med 0,7 kalorier pr. minut, viser aktuel forskning fra University of Chester. Står du op og arbejder i ”bare” en time pr. arbejdsdag, forbrænder du ca. 10.000 kalorier mere om året i forhold til, hvis du sidder nede i hele arbejdstiden. Det svarer nogenlunde til det, der forbrændes ved hele tre maratonløb. 


Godt for sundheden
Ved at stå op og arbejde regelmæssigt reduceres risikoen for hjertekarsygdomme, type 2 diabetes og visse kræftformer. Vores muskler fungerer som en ”fabrik”, der tager sig af blodsukkeret og nedbryder blodfedt, men hvis vi sidder stille på vores største muskelgrupper – baller og lår – i lang tid, fungerer ”fabrikken” ikke.

 

Forbedrer humøret
Arbejdende muskler producerer proteiner, som kaldes myokiner. En del af disse proteiner har en opløftende virkning, andre er anti-inflammatoriske, nogle modvirker depression og andre igen har en smertestillende effekt. Når du rejser dig op, begynder myokinerne at arbejde.

 

Modvirker smerter
Når vi sidder ned og arbejder, bliver bevægelsesmønstret monotont og vi pådrager os nemmere belastningsskader, hvilket kan undgås ved at variere arbejdsstillingen. Du reducerer risikoen for smerter i muskler og led – såvel som den stress, der ofte er en effekt af smerterne.

 

Hvad forhindrer os i at stå op og arbejde?
– Mange forsøger, men står op i for lang tid ad gangen og bliver derfor trætte og får ondt i kroppen. Eller måske står man i ubekvemme sko på et hårdt gulv, siger Roger Evertsson.

 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik