Kunst på væggen er en gave til medarbejderne

Kunst på væggen er en gave til medarbejderne

Kunst på kontoret kan inspirere til et kreativt arbejdsmiljø. Samtidig skærper det virksomhedens brandværdi og giver kulturel kapital.
Hænger der noget fedt og inspirerende på væggen på jeres kontor? 
 
Det er sjældent en stor prioritet at finde kunst til kontoret. Det kræver på tid penge og bliver derfor ofte nedprioriteret, og det er en skam. For her er der et kæmpe potentiale for at skabe et inspirerende arbejdsmiljø.  
 
Desuden kan virksomheden hæve sin brandværdi med noget lækkert på væggene - både for kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere - og det behøver slet ikke at koste en bondegård.  
 
Tine Weppler er kunstner og indehaver af Galleri Weppler. Hun fortæller, at kunst kan gøre en kæmpe forskel i et ellers uinspireret kontormiljø, og at det kan løfte både humør og arbejdsglæde.   
 
“Kunst på arbejdspladsen kan åbne op for kreativitet, inspiration og nye perspektiver. Det kan give medarbejderne noget at snakke om, og forskellige kunstværker kan ud over en wow-oplevelse åbne op for nye tanker og dermed vise en større mangfoldighed,” siger hun.
Lydabsorberende vægkunst i røde og orange farver

Træk kunst fra i skat 

“Kunst på væggen signalerer, at man er en moderne virksomhed. Det hæver den kulturelle kapital, og det giver arbejdspladsen personlighed,” fortæller Tine Weppler. Og så kan du i øvrigt trække det fra i skat, (se faktaboks.) 
 
Mange arbejdspladser gør ikke noget ud af det visuelle indtryk. 
 
“Mærkeligt nok, for vi tilbringer nærmest mere tid her end i hjemmet, hvor vi nok kan forstå at gøre det hyggeligt,” funderer Tine Weppler. Og hun har en klar opfordring.  
 
“Hæng kunst på væggen. Det er en gave til medarbejderne, og der er ingen tvivl om, at det styrker arbejdsglæden for rigtig mange mennesker. Vær modig, hæng forskellige kunstværker op - både de smukke, de provokerende, de sansende og de fortællende. Det gør medarbejderne nysgerrige, og det giver masser af samtalestof.”
Ønsker du at styrke arbejdspladsens visuelle identitet med kunst på væggene, men ved ikke rigtig, hvor du skal starte, så findes der fire oplagte modeller: 
 
1. Købe 
Start fx småt med at købe et eller to værker direkte fra en kunstner, som du synes kan give farver og liv på væggen. Der er mange at vælge imellem, så start et sted – og begynd rejsen ind i kunstens verden. 
 
2. Leje 
På den måde kan I jævnligt udskifte kunsten på væggene og behøver ikke en langsigtet investering. Der findes flere gallerier, der er professionelle på området. Falder man få noget på de skiftende udstillinger, kan man ofte købe det med rabat  
 
3. Bestille 
Mange vælger, som deres første værk, at bestille det hos en kunstner, hvor maleriet bliver malet til fx et møderum, eller kontor – og som matcher virksomhedens værdier. Kunstneren vil da tænke størrelse, farver og motiv ind, så værket bliver skræddersyet til virksomheden. 
 
4. Starte en kunstforening på arbejdspladsen 
Det kan også være en mulighed for at inddrage medarbejderne i virksomhedens udtryk – det kan gøres ved at starte en kunstforening.  
 
En person arbejder på et kontor med et arbejdsbord hvor der hænger plakater over

7 tips til at købe kunst til kontoret

1. Inspirationskilde 
Kunst kan åbne for nye måder at se verden på og bidrage med væsentlig kulturel kapital til arbejdspladsen. Det kan inspirere til innovation og kreativitet gennem forskellige forståelser, især når kunsten er halvabstrakt, og dermed lægger op til forskellige tolkninger. 
 
2. Tænk på variation 
For at undgå en monoton samling af værker, bør man udforske forskellige kunstnere og gallerier og/eller inddrage medarbejderne. Det vil introducere et bredere verdenssyn og større kreativitet. 
 
3. Få rådgivning og vejledning  
Mange virksomheder henvender sig til gallerier for at opnå en bredere forståelse af kunst. Man kan også opbygge sin samling af kunst gradvist, så man får inspiration flere steder fra.

4. Økonomisk overvejelse 
Kunstværker kan købes til rimelige priser, og nogle køb kan endda trækkes fra i skat. For eksempel kan udgifter til kunstværker fradrages med op til 25% om året ved brug af saldometoden, og kunst til en værdi af op til 32.000 kr. kan fratrækkes fuldt ud i købsåret (2023).

FAQ

Kunst stimulerer følelser og tanker, kan reducere stress og forbedre det generelle velvære. Det kan også inspirere kreativitet og innovation blandt medarbejdere.
God kunst er subjektiv og varierer fra person til person. Generelt anses kunst, der vækker følelser, provokerer tanker eller skaber en æstetisk nydelse, for at være god.
Kunst kan påvirke vores humør, reducere stress og øge vores arbejdsglæde og produktivitet. Det skaber også et mere stimulerende og indbydende miljø.
Kunst er en bred kategori af menneskelige aktiviteter, der involverer skabelsen af visuelle, auditive eller udførte værker, der udtrykker forfatterens fantasifulde, konceptuelle idé, eller tekniske færdighed, tiltænkt at blive værdsat primært for deres skønhed eller følelsesmæssige kraft.
Kunst bruges til at udtrykke ideer, følelser og værdier. Den har også en æstetisk funktion og bruges ofte til at forbedre omgivelser, hvilket gør rum mere levende og indbydende.
Ja, kunst er vigtig, da den bidrager til kulturel identitet, fremmer velvære og kan forbedre produktiviteten og kreativiteten i arbejdsmiljøer.
Vælg kunst, der afspejler virksomhedens værdier og kultur, og som kan bidrage til en afslappende og inspirerende atmosfære. Det er også vigtigt at tage hensyn til farver og temaer, der appellerer til et bredt publikum.
Ja, kunst kan forbedre produktiviteten ved at skabe et mere stimulerende miljø, der fremmer kreativitet og reducerer stress.
Kunst på arbejdspladsen kan øge medarbejdernes tilfredshed, reducere stress og fremme en kultur af kreativitet og innovation.
Kunst kan have en positiv indvirkning på medarbejdernes velvære ved at skabe et mere behageligt og visuelt tiltalende miljø, som reducerer stress og øger arbejdsglæde.
Kunst kan være en god investering, da det kan forbedre brand image, medarbejdertilfredshed og kundetilfredshed, hvilket kan føre til en mere engageret og produktiv arbejdsstyrke.