4 ergonomiske stole til lageret

4 ergonomiske stole til lageret

Ergonomien for lagermedarbejdere tages sjældent alvorligt. Der er dog mange muligheder for at forbedre arbejdsdagens mange forskellige arbejdsstillinger.
Der er et større fokus på ergonomi på danske arbejdspladser end nogensinde før, men værksteder og lagre bliver desværre ofte nedprioriteret. 
 
Lagerarbejdere ofte arbejder med en stor fysisk belastning, og de kommer rundt i mange forskellige stillinger i løbet af en arbejdsdag. Så der er vigtigt, at de forskellige arbejdsstationer er korrekt møbleret.  
 
Theis Jakobsen, der er Projektekspert hos AJ Produkter, giver her en række bud på diverse løsninger for arbejdsstole på et lager. 
Den obligatoriske hjultaburet til værkstedet eller lageret

1. Find den korrekte taburet 

Taburetten er nærmest obligatorisk på et værksted, for der ikke noget nemmere, lige at slå sig ned på en en taburet. En taburet er dog ikke bare en taburet, og der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du skal have taburetter til lageret.  
 
Modstandsdygtige hjul  
Taburetter fungerer godt sammen med arbejdsborde, da man med hjælp fra hjulene nemt kan køre fra arbejdsbord til artikelskabe, når man mangler redskaber. Hvis man kører meget rundt på stolen, på denne måde, er en taburet med hjul altså et godt valg. Vær opmærksom på, at det kan være en god ide med modstandsdygtige hjul, som gør dem brugbare på cement såvel som trægulv. 
 
Alsidige hæve-sænke taburetter 
Ligesom med kontorstole, kan du få hæve-sænke taburetter, der er praktiske i mange sammenhænge. De kommer i flere modeller, hvor du også kan få skuffer og ryglæn.

2. ESD stolen giver sikkert arbejdsmiljø 

ESD stolen er egentlig en kontorstol til værkstedsbrug i miljøer, hvor der kan forekomme statisk elektricitet. På steder, hvor der arbejdes med følsomme komponenter, må der ikke være statisk elektricitet, og der fungerer ESD-stolen perfekt, da den leder elektriciteten væk ved hjælp af fine metaltråde, der er vævet ind i stolens betræk. Mange steder er det et krav fra Arbejdstilsynet, at arbejdspladsen skal have ESD stole for et sikkert arbejdsmiljø og ordentlige arbejdsforhold.


Lagerstol ESD til værksted eller lager
Sadelstolen til kontor, lager eller værksted

3. Sadelstol til fleksible og dynamiske opgaver 

Sadelstolen er god for din krop, da du varierer din arbejdsstilling og får en stærk kropsholdning, og på lageret giver den mulighed for mere fleksible og dynamiske arbejdsopgaver end en almindelig kontorstol. Sadelstolen er nem at springe af og på, som man ofte har behov for på et lager. Og så giver den bedre blodgennemstrømning og mindre risiko for at "falde sammen" på stolen.


4. Ståstøttestol er perfekt til varieret arbejde 

De lange arbejdsdage på værksteder og lagre kan være rigtig hårde for ryg og ben - især knæ - når man skifter mellem siddende og stående arbejde.  
Her er ståstolen et oplagt alternativ, da den gør det mere ergonomisk og nemt netop at gå fra siddende arbejde til stående. De sikrer, at medarbejderne sidder ordentligt og ikke belaster deres krop unødvendigt mellem forskellige arbejdsstillinger.


Ståstøttestol til lager og værksted

FAQ

Det anbefales at vælge ergonomiske stole designet til at møde de unikke behov, som findes i et lagermiljø, herunder modeller, der støtter aktiv og variabel siddestilling. 
Det anbefales at vælge stole, der understøtter en varieret arbejdsstilling og tilbyder god rygstøtte, herunder modeller specifikt designet til stående arbejdspositioner.
Anvendelse af ergonomiske stole kan reducere fysisk belastning og øge komforten for lagermedarbejdere, hvilket fører til forbedret produktivitet og velvære.
Ergonomiske stole hjælper med at forebygge arbejdsrelaterede skader ved at sikre korrekt støtte og tilskynde til en sundere arbejdsstilling.
Disse stole fremmer en bedre kropsholdning og understøtter kroppens naturlige bevægelser, hvilket kan mindske risikoen for langtidsskader.
Det er vigtigt at vælge stole, der tilbyder justerbare funktioner for at passe til forskellige brugeres behov og forskelligartede arbejdsopgaver.