Jo mere aktivitet i skolen desto bedre

Jo mere aktivitet i skolen desto bedre

At sidde stille i mange timer kan have en negativ effekt, både på sundheden og arbejdsresultaterne. Det er et velkendt faktum, der tages i betragtning ved indretning af de fleste arbejdspladser – for voksne. Men hos AJ Produkter mener vi, at vi skal udvise den samme omsorg for vores skolebørn. Derfor tilbyder vi skolemøbler, der både gør det let at ændre arbejdsstilling og samtidig har en positiv effekt på indlæringsevnen. 
 

Skolen er børnenes arbejdsplads

Arbejdsmiljøet på skolen skal selvfølgelig være lige så godt som på et moderne kontor. Skolen er jo børnenes arbejdsplads, og de har lige så stor ret til at arbejde i et ergonomisk korrekt miljø som voksne. Det betyder først og fremmest, at børn og unge skal have mulighed for at variere deres arbejdsstilling - det kræver de rette møbler og indretning. Men mere om det senere, først skal vi se på, hvorfor variation er godt.
 

Skrivbordscykel
3.695,-
Balancebold
960,-

Alle får glæde af mere aktive skoledage

Vi mennesker er skabt til bevægelse, og der sker meget positivt i os, når vi er aktive. Både i hoved og krop. Først og fremmest bidrager øget blodcirkulation til, at vi får mere energi, bliver mere opmærksomme og kan koncentrere os bedre. Desuden bliver vi mere kreative og får lettere ved at samarbejde. Derudover er det veldokumenteret, at fysisk aktivitet forbedrer vores indlæringsevne – til stor glæde for lærerne også. Alle kan således glæde sig over en mere aktiv skoledag. 


Positiv indvirkning på sundhed og velvære

Når vi bevæger os, styrkes vores knogler og muskler. Dette er især vigtigt for børn, da de har brug for at opbygge styrke i takt med, at deres krop vokser. Men vores velbefindende påvirkes også, både nu og senere i livet. Udover at forbedre hjerte-lungekapacitet, fleksibiliteten og koordinationsevnen er det at være aktiv med til at reducere risikoen for type 2-diabetes og fedme. Den naturlige fysiske aktivitet har også indflydelse på vores mentale sundhed og er en beskyttende faktor mod både stress og depression.
 

Aktivér eleverne med skolemøbler

Det er ikke kun godt for din krop at variere din arbejdsstilling, det giver dig også ekstra energi. Derfor er aktive siddepladser som f.eks. balancestole, pilatesbolde og sadelstole perfekte til de lange lektioner. Med deres indbyggede ustabilitet tvinger de kroppen til at arbejde mere – uden at eleverne overhovedet bemærker anstrengelserne. Mange skolestole har også et sæde, der gør det muligt for eleverne at sidde både fremad og bagud på dem, og på den måde nemt kan skifte stilling. Balancebræt, kontorcykler og pedaltrænere er andre smarte løsninger, der ligesom aktive siddemødbler let kan flyttes fra elev til elev.

Balancetaburet UP
1.245,-
Balancebræt BACK APP
1.395,-

Sådan tager du første skridt mod målet

Hvilke forudsætninger har eleverne på din skole for at variere deres arbejdsstilling og bevare koncentrationen? Hvis du ønsker at lave en hurtig ændring, er et tip at opstille 2-3 hæve sænke skoleborde og aktive stole, og så lade eleverne arbejde på skift ved dem. Det er en god start på vejen mod målet om at gøre en aktiv dag til en selvfølge for alle skoleelever. 

Læs mere om, hvordan du skaber et aktivt klasseværelse

Få hjælp af vores indretningseksperter

Hos AJ Produkter er vi altid klar til at hjælpe med en indretningsløsning, der er skræddersyet til din virksomhed. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om valg af stof, ønsker inspiration eller vil vide, hvilke løsninger der passer bedst til dine lokaler. Så kan vi rådgive om dine muligheder.
Virksomhedstype
Beskriv overvejelser og ønskerBilag
Ved at klikke SEND accepterer du vores persondatapolitik

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik