Sådan indretter du et aktivt klasseværelse

Sådan indretter du et aktivt klasseværelse

Få offentlige rum spiller en lige så vigtig rolle for fremtiden som skolens klasseværelser. Og eftersom voksne opfordres til at variere deres arbejdsstilling på arbejdspladsen for at undgå negative sundhedsmæssige konsekvensser af stillesiddende adfærd, bør aktiv indretning naturligvis også være obligatorisk i skolernes verden. Vi har stor erfaring med aktive skolemøbler, og her giver vi dig tips til, hvordan du kan indrette dit klasseværelse, så dine elever får de bedst mulige betingelser - både nu og i fremtiden.

Godt for både krop og sjæl

Idéerne bag det aktive klasseværelse er baseret på veldokumenterede resultater. Det er velkendt, at hjernen påvirkes af fysisk aktivitet, samt at bevægelse og indlæring hænger sammen, ligesom det er lettere at bevare koncentrationen, hvis man kan variere sin arbejdsstilling en gang imellem. Samtidig forbedrer bevægelsen fra siddende til stående stilling muskelstyrke, balance og blodcirkulation. Så et aktivt klasseværelse har en positiv effekt på både krop og sind. Det er lidt ligesom 1 + 1 = 3.

Læs mere om fordelene ved fysisk aktivitet


Elever sidder ved borde i et aktivt klasseværelse

Variation med hæve sænkeborde

Med hæve sænke elevbordene får eleverne flere muligheder. De kan selv vælge, hvornår de vil sidde eller stå - eller endda halvt stå ved hjælp af en taburet. Alt sammen for at undgå ensidig belastning og kunne holde fokus på skolearbejdet. En anden mulighed er at kombinere lave elevborde med høje arbejdsborde til gruppearbejde. Så kan eleverne selv vælge om de vil stå op for at få lidt variation.

Se hæve sænke skolebordeSkolestol som kan anvendes på flere måder
Balancetaburet til aktiv siddestilling i skolen
Pall UP 
1.215,-

Forskellige former for siddepladser

Det er ikke dårligt i sig selv at sidde ned, det er bare et spørgsmål om ikke at sidde ALTID. Når det kommer til at sidde, har alle deres egen måde - derfor er det godt at have elevstole, der kan bruges på mange forskellige måder. Balancestole og sadelstole giver en oprejst siddestilling og har den fordel, at de kan justeres i højden og derved give variation. På disse stole, ligesom på balancebolde, er eleven tvunget til at aktivere sine mavemuskler for at holde kropsholdningen. Det sker uden at de mærker anstrengelserne - og uden at de mister koncentrationen. Helt perfekt.

Se alle stole til skoler & institutioner

Pedaltræner til aktiv siddestilling i skolen

Slip energien løs

Læring fremmes af fysisk aktivitet, og ofte kan flere elever have svært ved at være stille. Derfor kan det være en stor gevinst for både undervisningen og roen i klasseværelset at tilføje en skrivebordscykel og/eller en pedaltræner. Begge produkter kan nemt flyttes rundt fra elev til elev, men mens bordcyklen er en alt-i-én-løsning, skal pedaltræneren anvendes som supplement til en almindelig elevstol. Skrivebordscyklen fås i to størrelser, hvor den laveste passer til en højde mellem 140-160 cm.

Skrivebordscykel til et aktivt klasseværelse

Whiteboards og glastavler

Det er godt for vores samarbejdsevne at stå op - og kan derfor være med til at styrke gruppearbejdet. Med et whiteboard kan grupperne præsentere deres arbejde. Derudover kan eleverne lade sig inspirere og lære af de andre grupper i klassen. Når eleverne bruger whiteboards, er det samtidig lettere for læreren at følge med og se, hvilke grupper der kunne have brug for hjælp.

Tavle, der anvendes i undervisningen
Lyddæmpning til klasseværelset

Glem ikke lyddæmpningen

Når der er meget aktivitet i rummet, plejer lydniveauet også at stige. Derfor kan lydabsorbenter i loftet og på væggene vise sig at være en god investering. Sofaer med stofbetræk, skærmvægge og tykke gardiner kan også være til stor gavn. Det samme gælder for skoleborde med lyddæmpende bordplader. Tæpper er også gode til som lyddæmpere og kan samtidig være et sted, hvor eleverne kan ligge ned og arbejde. Sidstnævnte er muligvis ikke særlig aktivt, men det giver eleverne mulighed for variation - og netop dét er kernen i det aktive klasseværelse.

Se alle mulighederne for afskærmning og lyddæmpning

Whiteboard med et tidtagerur anvendes i undervisningen

FAQ

Et aktivt klasseværelse er et læringsmiljø, der fremmer fysisk aktivitet og variation i arbejdsstillinger for at forbedre elevernes koncentration og trivsel.
For at skabe et aktivt klasseværelse kan man bruge hæve sænkeborde, forskellige typer siddepladser som balancestole og sadelstole, og tilføje udstyr som skrivebordscykler og pedaltrænere for at fremme fysisk aktivitet og variation i arbejdsstillinger.
De bedste møbler inkluderer hæve sænkeborde, balancestole, sadelstole og kontorcykler. Disse møbler giver mulighed for variation i arbejdsstillinger og fremmer bevægelse, hvilket kan forbedre både koncentration og fysisk velvære.
Hæve sænkeborde giver eleverne mulighed for at skifte mellem at sidde og stå, hvilket kan forbedre deres fokus og fysiske sundhed.
Stole som balancestole, sadelstole og balancebolde kan bruges for at fremme bevægelse og variation i siddepositioner.
Man kan indrette med fleksible møbler som kontorcykler og pedaltrænere samt skabe plads til bevægelsesaktiviteter.
Et aktivt læringsmiljø kan forbedre elevernes koncentration, motivation, fysiske sundhed og overordnede trivsel.
Lærere kan bruge whiteboards til gruppesamarbejde, præsentationer og som en interaktiv del af undervisningen.
For at reducere støjniveauet kan man bruge lydabsorberende materialer som akustikpaneler, tæpper, skærmvægge og tykke gardiner. Lyddæmpende bordplader kan også være en god løsning.
Lydabsorberende materialer reducerer støjniveauet og skaber et mere fokuseret og behageligt læringsmiljø.
Skoler kan skabe variation ved at tilbyde forskellige typer siddepladser og arbejdsstationer samt opmuntre til regelmæssige skift mellem stående og siddende arbejde.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik