12 hemmeligheder til et omklædningsrum i verdensklasse

12 hemmeligheder til et omklædningsrum i verdensklasse

Her er 12 gode tips til at skabe et omklædningsrum, der er lidt ud over det sædvanlige. Eksperten afslører, hvordan du skaber et rum med en atmosfære, hvor folk har lyst til at hygge sig med en sodavand efter kampen. 

Skab en positiv atmosfære

Det er sjældent, at der bliver gjort noget ekstra ud af omklædningsrummet i hallen og på arbejdspladsen. Har man et par knager og nogle brusere, så går det nok, synes tankegangen mange steder at være. 
 
Det er ærgerligt, for et velfungerende og behageligt omklædningsrum kan skabe en positiv atmosfære og oplevelse for brugerne, fortæller Jesper Møller, der i 12 år har været halinspektør ved Tvis Centret.  
 
“Folk bruger rigtig meget tid i omklædningsrummet. Det er her, man er social og hygger sig, så det er også vigtigt, at man skaber nogle rammer, hvor der er rart at være.”

“Man kan nemt give omklædningsrummet et løft med nogle enkle tricks, som folk måske ikke lige er opmærksomme på,” siger han.  
 
Jesper Møllers første og vigtigste råd til et attraktivt omklædningsrum er dog klart: 
“Sørg for ordentlig oprydning og rengøring. Når det første stykke skrald ryger ved siden af skraldespanden, følger det næste hurtigt efter, og så er der ikke langt til, at det stikker af.” 
 
Her er Jesper Møllers 12 hemmeligheder til et omklædningsrum i verdensklasse. 
To kvinder slapper af i et lyst og hyggeligt omklædningsrum
En kvinde læner sig op ad et omklædningsskab i et roligt omklædningsrum med en åben reol i baggrunden
1. Musik: Installér højttalere i omklædningsrummet for at skabe en afslappet og positiv atmosfære. Musik kan hjælpe med at reducere stress og forbedre stemningen blandt brugerne. 
 
2. Låsbare opbevaringsmuligheder: Sørg for, at der er mulighed for at låse værdigenstande inde, både for børn og voksne. Sikkerhed er vigtig for at skabe en tryg oplevelse i omklædningsrummet. 
 
3. Vinduer: Det er ikke altid lige til at lave et vindue. Men hvis du har muligheden, så gør det. For naturligt lys og frisk luft er essentielt for et godt indeklima og en behagelig atmosfære. Vinduer i omklædningsrummet kan hjælpe med at skabe en mere indbydende og behagelig oplevelse for brugerne. 
4. Skridsikre fliser eller bademåtter: For at minimere risikoen for uheld og skader er det vigtigt at have skridsikre fliser eller bademåtter i omklædningsrummet, særligt i vådområder. 
 
5. Lækre bænke og siddepladser: Gør det nemt og bekvemt for brugerne at skifte tøj ved at sørge for bænke og siddepladser i omklædningsrummet. Overvej at vælge bænke med indbyggede opbevaringsmuligheder for at spare plads og øge funktionaliteten. 
 
6. Hygiejneartikler: Stil hygiejneartikler som håndsæbe, hånddesinfektionsmiddel og papirhåndklæder til rådighed. Det gør det nemt for brugerne at holde sig rene og føle sig friske efter træning eller arbejde. 
7. Afskærmning og privatliv: Sørg for tilstrækkelig afskærmning og privatliv i omklædningsrummet, fx ved at installere skillevægge eller separate båse. Det giver brugerne en følelse af komfort og sikkerhed, når de skifter tøj. 
 
8. Udluftning og ventilation: Et velfungerende ventilationssystem er vigtigt for at fjerne fugt og dårlige lugte fra omklædningsrummet. Regelmæssig udluftning sikrer et sundt og behageligt indeklima for alle brugere. 
 
9. Belysning: God belysning er essentiel for et behageligt og indbydende omklædningsrum. Sørg for tilstrækkelig belysning, der er blød og ikke-blændende, så brugerne kan se klart og føle sig trygge, mens de skifter tøj og gør sig klar. 
En flot beige VARIETY sofa i et lyst omklædningsrum
10. Planter og dekoration: Vil du gå den ekstra mil for et et attraktivt omklædningsrum, så sæt planter ind og plakater eller andet kunst på væggen i omklædningsrummet. Det giver en hjemlig og indbydende atmosfære, og planter kan også bidrage til et bedre indeklima ved at rense luften og øge luftfugtigheden. 
 
11. Spejle: Installér spejle i forskellige størrelser og placeringer, så brugerne har mulighed for at sætte håret, før de forlader omklædningsrummet. 
 
12. Informationstavle: Opsæt en informationstavle, hvor vigtige meddelelser, nyheder og eventuelle ændringer i skemaer kan kommunikeres.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik