8 tips til et komfortabelt fællesrum

Fællesrummet er stedet, hvor både elever og lærere holder pause mellem lektionerne, hænger ud med kammerater eller kolleger og tanker ny energi. Det kan også være et sted til lektielæsning og gruppearbejde. Her er otte tips til, hvordan du kan indrette et fleksibelt og behageligt fællesrum med plads til både arbejde, snak og pauser.
 

  1. I fællesrummet er fleksibilitet et must. Vælg gerne møbler på hjul, der let kan flyttes rundt i lokalet. På den måde kan rummet nemt ommøbleres, når behovet opstår.
  2. Vælg sofaer og lænestole i slidstærke materialer og stoffer, der modstår hård behandling og mange timers anvendelse.
  3. Sørg for mange forskellige siddeløsninger. Taburetter, stole, Fatboys, lænestole og bænke giver brugeren mulighed for at vælge siddestilling efter aktivitet. Nogle store sofaer er også gode, da de både er komfortable og dekorative, giver siddeplads til mange og med deres bløde materialer absorberer lyd på en god måde.
  4. Angående lyd: Fordi fællesrum i mange tilfælde har højt til loftet, bliver der let et højt støjniveau. Lydabsorbenter og lyddæmpende skærmvægge reducerer lydniveauet og bidrager til et roligere og mere støjsvagt miljø.
  5. Skab ”rum i rummet” ved hjælp af skærmvægge, bogreoler eller skabe. Eller ved at gruppere nogle sofaer og lænestole rundt om et bord på klassisk vis.
  6. Mange, der sidder meget ned, vil gerne stå op, når de holder pause. Et højt ståbord med tilhørende taburetter eller høje stole gør det nemt at skifte fra siddende til stående.
  7. Opdel rummet i forskellige zoner og indret områder til forskellige aktiviteter, fra pauser og gruppeforberedelser til koncentreret arbejde og lektielæsning.
  8. Husk, at lokalet bør indrettes rengøringsvenligt. Møbler, der kan hænges op, er stabelbare og sammenklappelige gør rengøringen nemmere, da de let kan flyttes væk for at frigøre gulvplads.

 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik