Sådan udnytter du skolekorridorerne bedst

Sådan udnytter du skolekorridorerne bedst

Hvis du kun ser skolekorridorer som almindelige transportveje til klasseværelser, kantiner og biblioteker, så går du glip af en stor mulighed. Disse tilsyneladende øde områder har potentialet til at blive udnyttet og få en praktisk funktion. Hos AJ Produkter har vi omfattende erfaring inden for skoleverdenen, og vi er glade for at dele nogle værdifulde tips til, hvordan du kan forvandle tomme korridorer til nyttige og inspirerende arbejds- og samlingssteder.

På nogle skoler er der store indgangspartier, garderober og fællesrum, der giver mulighed for at give særlige funktioner en dedikeret plads. Andre skoler har begrænset plads, hvilket kræver ledelsen at være økonomisk bevidst og finde smarte løsninger, f.eks. ved at kombinere flere funktioner på samme sted - såsom i gangområderne. Og potentialet er stort: Ud over at være transportveje til og fra klasseværelser kan gangområder også fungere som steder til gruppearbejde, afslapning i pauserne og studieaktiviteter i fritiden.

Et værdifuldt supplement til klasseværelset
Hvis der ikke er separate grupperum på din skole, eller de er langt væk, kan et siddeområde i gangområdet fungere som en perfekt forlængelse af klasseværelset. Fordelen ved nærheden til klasseværelset er, at læreren nemt kan holde øje med eleverne, og eleverne kan hurtigt få svar på eventuelle spørgsmål, der måtte opstå.

Fordele ved fastlåste siddegrupper
Kombinerede siddegrupper kan fastgøres til gulvet eller i det mindste være tunge nok til at undgå at blive flyttet rundt for meget. Møbler, der er rodet sammen, kan virke uorganiserede og skabe problemer i tilfælde af en evakueringssituation - for eksempel hvis en stor samling af møbler blokerer en smal passage.


Se alle vores skolemøbler

Inspiration til Møbelvalg

  • Octo - En komplet siddegruppe, der er ideel til både gangarealer og stuer. Med sin indbydende og runde form opmuntrer den til socialt samvær. Octo fås i både høje og lave modeller, hvilket giver mulighed for alsidig brug.
  • Jetlag - En moderne bænk med en spændende Y-form, der tilføjer et stilfuldt præg. Jetlag fås også som stol eller lænestol og fungerer som et cool blikfang i rummet.
  • Anna Siddegruppe - Et fleksibelt møbel, der kan placeres langs væggen som en række af borde og bænke eller anvendes som en selvstændig siddegruppe, der står ud fra væggen eller frit i rummet. Dette giver mulighed for varierende opstillinger og anvendelser.

Disse møbler giver forskellige muligheder for at skabe funktionelle og æstetisk tiltalende rum i skolekorridorerne.

Elevskabe - Effektiv udnyttelse af gangarealerne

At have en enkelt garderobe nær indgangen har sine fordele, når der er tilstrækkelig plads. Men hvis det ikke er muligt, kan elevskabe også placeres på gangene for at maksimere udnyttelsen af pladsen. Det er dog vigtigt at undgå trængsel og sikre, at skabene kun placeres på den ene side for at opretholde fri passage.

Elevskabe fås i forskellige højder og kan kombineres for at tilføje dynamik til indretningen. For at være praktiske bør hvert elevskab have mindst en hylde til bøger og tilstrækkelig plads til tasker, overtøj, hjelme og andre personlige ejendele.

Overvej lydisolering
Børn og unge har en tendens til at være livlige og støjniveauet kan til tider være højt, især i en skolekorridor med stengulve og -vægge. Men der findes løsninger til at afhjælpe dette. Stofbeklædte gulvskærme er en mulighed, og væg- og loftmonterede lydabsorbenter er en anden. Disse lydabsorbenter fås i forskellige former, farver og stoftyper, hvilket gør dem til dekorative tilføjelser til korridorens design.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik