Hæve sænkeborde i et kontormiljø

Har du brug for et hæve sænkebord?

Er du i tvivl om, du skal vælge et hæve sænkebord frem for et klassisk skrivebord? Eller om det egentlig gør nogen forskel at stå op og arbejde indimellem? Vi giver her svar på nogle af de spørgsmål, der kan være om hæve sænkeborde. 

Lyse hæve sænkeborde i et lyst kontor

Hvorfor vælge et hæve sænkebord?

Du skal først og fremmest vælge et hæve sænkebord fordi din krop vil takke dig. Ved skifte arbejdsstilling og stå op i løbet af dagen, kan du reducere risikoen for flere livstilssygdomme, aktivere dine muskler, øge blodcirkulationen og aflaste kroppen. 

Ifølge ergonom og fysioteraput Anna Millbourn Olander er netop varation nøgleordet.

– At kombinere stående og siddende arbejde vil have positive effekter på de fleste menneskers helbred siger Anna Millbourn Olander.

Til det er et hæve sænkebord det perfekte valg, hvor du nemt kan skifte mellem at sidde og stå. Derudover er et par gode huskeregler ikke at sidde ned og arbejde i mere end to timer i træk og helst strække benene eller bevæge dig lidt hver halve time.

Er hæve sænkeborde et krav på arbejdspladsen?

Hvis det kun er dig, der benytter skrivebordet, er der ikke nogen krav til, at det skal være et hæve sænkebord. Er I derimod flere, der skiftes til at bruge bordet, er der fra Arbejdstilsynet et krav om, det skal kunne justeres i højden, så det passer til den, der benytter det. 

Men selvom der ikke er et krav, kan et hæve sænkebord have stor betydning for sundheden og trivslen hos den enkelte. Flere undersøgelser viser blandt andet, at du forbrænder mere, og at blodomløbet får et boost ved stående arbejde.

– Der er så mange fordele ved et hæve sænkebord, at alle, der arbejder på et kontor, bør have adgang til et, mener Anna Millbourn Olander.

Hvor højt skal et hæve sænkebord være?

Når du skal indstille højden på dit hæve sænkebord, kan du nemt bruge armene til at tjekke om bordet er i den rette højde. Både når du sidder og står, skal dine arme kunne hvile i en 90 graders vinkel på bordpladen. 

Får du indstillet dit bord korrekt, når du står op, vil det være med til at give dig en bedre kropsholdning og aflaste både nakke og ryg. Hvor den rette højdejustering kan aflaste ben og fødder, mens du sidder ned. 

Du behøver dog ikke nødvendigvis at sidde stille på en klassisk kontorstol. Tag et kig i vores udvalg til aktiv siddestilling – og hold kroppen i gang mens du sidder.
Jeg vil gerne understrege, at det ikke er forbudt at sidde på kontorstolen. Det er vigtigt at variere sin arbejdsstilling og indimellem sidde ned for ikke at overbelaste knæ og fødder.
Anna Millbourn Olander, ergonom og fysioteraput
Siddende arbejde ved et hæve sænkebord på et mørkt kontor

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik