Øg effektiviteten og trivslen med ergonomiske klasseværelser

Øg effektiviteten og trivslen med ergonomiske klasseværelser

Som elevernes primære arbejdsplads og potentielt samfundets mest betydningsfulde, udgør skolen en væsentlig del af deres dagligdag. Et veltilrettelagt arbejdsmiljø spiller en afgørende rolle for elevernes trivsel og effektivitet. Her præsenteres fire afgørende faktorer for at skabe et optimalt klasseværelse, hvor ergonomisk design er i fokus.
Skolestol YNGVE med en rygsæk der hænger bag på
Et skolebord i et flot indrettet klasseværelse

Skab det optimale skolemiljø

Mulighed for variation: For at undgå belastningsskader er det afgørende at tilbyde eleverne mulighed for variation i siddestillingen, da det øger blodcirkulationen. Fra sofaer og Fatboys til taburetter og balancebolde, er der forskellige muligheder, der både fremmer aktiv siddestilling og styrker coremuskulaturen.




Ergonomi ved computeren: Ved computerarbejde er det vigtigt at have ergonomisk udstyr som en mus, der reducerer spændinger i arme, skuldre og nakke. Skærmen skal være placeret i en passende afstand, og eleven skal kunne arbejde med hænderne tæt på kroppen. Der bør være mulighed for at hvile armene på bordet eller en underarmsstøtte.

Lyddæmpning for bedre fokus: Støj og larm i klasseværelset kan påvirke læring, præstation og søvn negativt. Ved at bruge lydabsorbenter, skærmvægge og lyddæmpende borde kan dette problem løses. Der findes mange dekorative lydabsorbenter, der samtidig kan fungere som flotte indretningsdetaljer.


Læs akustikekspertens tips til god lyd i skolen


God belysning for øget produktivitet: Rigtig belysning i klasseværelset resulterer i mere opmærksomme elever, der præsterer bedre. En kombination af direkte lys på arbejdsflader og indirekte omgivende lys på vægge og lofter er ideelt. Der bør være tilstrækkeligt med lyskilder for at opnå den rette lysstyrke, samt tavlebelysning for at gøre lærerens arbejde lettere.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik