10 trin til digital lagerstyring

10 trin til digital lagerstyring

Digital lagerstyring er fremtiden, og det er et seriøst konkurrenceparameter for virksomheder, der har tilknyttet et lager. Her er 10 trin til nemt at komme i gang med digital lagerstyring 
Der findes virksomheder, som stadig holder overblik over lageret med papir og kuglepen. De fleste steder har man dog fået øjnene op for, at digital lagerstyring er fremtiden, fortæller Thomas Severinsen. Han er logistikkonsulent hos Roima Intelligence, som udvikler softwareløsninger til lagerstyring, og han beskriver, hvordan den digitale lagerstyring konstant vinder større indpas. 
“I løbet af de seneste 20 år er flere og flere virksomheder begyndt at implementere software til at styre lageret, og det er blevet et kæmpe konkurrenceparameter - især med bølgen af e-handel.” 
 
Han fortæller, hvordan mange SMV´er især hænger fast i uproduktive rutiner, fordi man tænker, at det er for dyrt og omfattende at omstille lageret til en digital styring.  
 
Men man behøver ikke at gøre det i ét hug. Mange virksomheder starter fx med at lave små tiltag og så bygge ovenpå.  
 
Thomas Severinsens tager dig her gennem en trinvis guide til digital lagerstyring.

Brug for nye pallereoler? Find dem her
Billede 1 - Digital lagerstyring

10 Afgørende skridt til succesfuld digital lagerstyring

Billede 2 - Digital lagerstyring

4. Stamdata, stamdata, stamdata 

Gevinsterne ved et lagerstyringssystem står typisk på skuldrene af en høj stamdatakvalitet. Har man forud for sit lagerstyringsprojekt styr på de forretningskritiske stamdata, sikrer det et smidigt implementeringsforløb, men også at man kan høste gevinsterne ved sit lagerstyringssystem. 

5. Systematisering før digitalisering 

Konfigurations- og tilpasningsmulighederne i moderne lagerstyringssystemer er utallige, men implementeringsomkostningerne hænger typisk sammen med antallet af avancerede vare- og informationsflows som et system skal understøtte. Derfor kan man med fordel kortlægge sine processer, rydde op og systematisere forud for et lagerstyringsprojekt. 


6. Digitalisering før automatisering 

Når processer er velbeskrevne og systemunderstøttede, er det næste naturlige skridt at automatisere. Trivielle lageropgaver kan automatiseres, hvad end det er ved anvendelse af administrative robotter eller fysisk lagerhardware som fx AGV’er.
Billede 3 - Digital lagerstyring