9 gode råd - derfor skal du tage en middagslur på jobbet

9 gode råd - derfor skal du tage en middagslur på jobbet

Google gør det, og i Japan er det et helt normalt arbejdsredskab
- middagsluren er genial 
I Danmark er det ikke comme il faut at knalde brikker på kontoret, men meget peger faktisk på, at det er en rigtig god ide.  
 
Nogle af verdens fremmeste virksomheder som Google og Uber har implementeret sovefaciliteter på deres kontorer. Undersøgelser viser nemlig, at en powernap på 20 minutter hæver medarbejdernes produktivitet med op til 30 procent. I Japan er middagsluren en helt indgroet del af en arbejdsdag. De har endda et ord for at sove på jobbet, Inemuri, der groft oversat betyder “At være døsende til stede.” 
20 minutters powernap øger produktiviteten

Optimer dit arbejdsliv med strategiske powernaps

Mikael Rasmussens råd til at gøre powernap til en fast del af arbejdsdagen.
20 minutters powernap tip 1-3
20 minutters powernap tip 4-6
20 minutters powernap tip 7-9
7. På Googles kontorer har de natpods med rødt dæmpet lys, som man kan lægge sig ind i. Man behøver ikke på samme måde at gå all in på sovefaciliteter, men det skal være praktisk muligt på kontoret at lægge sig, så man ikke bare skal krølle sig sammen i en tilfældig sofa. Hvis det skal give mening, skal det tages seriøst.  
 
8. Chefen på arbejdspladsen skal også tage en morfar som det gode eksempel. Ellers viser undersøgelser, at medarbejderne ikke vil gøre det af frygt for at blive udskammet som dovne.  

9. I forhold til en normal døgnrytme peaker man i friskhed omkring kl.12. Efter klokken 14 daler energiniveauet, så heromkring skal en powernap optimalt ligge.
Daybed SIESTA i gul
Daybed SIESTA står klar til en powernap på kontoret
Tip: brug en daybed til din powernap |  Daybed SIESTA

FAQ

En "powernap" refererer til en kort lur, normalt på omkring 10-20 minutter, der har til formål at genopfriske og forbedre energi og opmærksomhed.
 
En powernap varer typisk mellem 10 og 20 minutter.
Ja, korte powernaps på omkring 10-20 minutter kan være sundt og give øget mental klarhed og energi.
For at powernappe skal du finde et roligt sted, sidde eller ligge komfortabelt, indstil en alarm på ca. 10-20 minutter og luk øjnene.
At sove indebærer en længere periode med dyb søvn, typisk om natten. En lur, eller powernap, er en kort og let søvnperiode i løbet af dagen for at genopfriske energi og opmærksomhed.
En passende tid til en lur er normalt mellem 10 og 20 minutter for at undgå at falde ind i dybere søvnstadier, der kan føre til sløvhed.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...