Fremtidens klasseværelse – indret efter teknologi

Fremtidens klasseværelse – indret efter teknologi

Det faktum, at klasseværelsets struktur og opbygning gennemgår store forandringer, er ingen hemmelighed. Med ny teknologi, ny pædagogik og et mere moderne udtryk er der brug for nye møbler og nyt interiør i klasseværelset. Penne og blokke er i dag erstattet af værktøjer som Ipads og tablets. Hvordan vil fremtidens klasseværelse se ud og hvordan indretter man et arbejdsmiljø, der er tilpasset den nye læringsform?


Kerstin Metz, Key Account Manager hos AJ Produkter, har mere end 10 års erfaring med indretning. Hun noterer sig, at det ikke er nogen nem opgave at finde fremtidens skolemøbler.
– Klasseværelset i dag er noget, der vil ændre sig. Nye teknologiske redskaber ændrer måden at lære på og derfor kræves der også en anden type interiør. Eleverne arbejder mere med Ipads og computere end med klassiske lærebøger. Dette kræver en anden type interiør end tidligere, konstaterer Kerstin.


Varieret arbejdsstilling med fleksible skolemøbler
Mere arbejde foran computere eller tablets kræver en anden type stole. Med fleksible skolemøbler bliver det lettere at variere arbejdsstillingen ofte.
– Man kan eksempelvis bruge bløde siddepuder såsom Fatboys til at sidde og læse i, eller lyddæmpende sofaer. Der findes desuden fleksible elevstole, der er ergonomisk designet, så man kan vende sig rundt og sidde med maven mod ryglænet. Det hjælper dig til ikke at blive træt i ryggen, fortæller Kerstin.
Komfortable tæpper er også en trend i det nye klasseværelse. Det giver eleverne mulighed for at lægge sig på gulvet og arbejde, et godt alternativ til at sidde stille i flere timer. Den nye skole har mere plads til kreativt arbejde. Dette kræver, at møblerne kan tilpasses – måske specialfremstillede stole på hjul med en hylde nedenunder, hvor du kan lægge værktøj og materialer eller stole med skriveplader, der kan slås ud og ind efter behov. Dermed kan klasseværelset udnyttes på forskellige måder alt efter hvilken aktivitet, der er i gang.


Fremtidige tendenser
Nye tider kræver også nye indretningsløsninger – og her gælder det om at tænke ud af boksen.
– Et kreativt møbel, der har vakt stor interesse i skoleverdenen er et siddepodie – et trinformet møbel, hvor klassen kan samles og sidde og læse. Det handler om at finde nye anvendelsesområder til produkter, der normalt ikke er i skolemiljøet, siger Kerstin.
En anden tendens er aktivitetsrum, separate rum med masser af plads til kreativitet. Aktivitetsrum er perfekte til at lade kreativiteten få frit løb og giver eleverne mulighed for at eksperimentere uden at skulle rydde op efter hver aktivitet.
Præcis hvordan fremtidens klasseværelse kommer til at se ud, kan der kun gisnes om, men én ting er sikker – nye indretningsløsninger, der supplerer den nye teknologi og det mere kreative læringsmiljø, er nødvendige.
– Vi går fra det klassiske klasseværelse til noget ganske andet, afslutter Kerstin.
 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik