Skab et stærkere image med kontormøbler

Med en gennemtænkt indretning bliver kontoret meget mere end blot en arbejdsplads. Ud over at bidrage til en følelse af velvære og en stærk virksomhedskultur bliver et stilfuldt indrettet kontor også et udstillingsvindue, der tiltrækker både kunder og nye talentfulde kolleger. Her er nogle forslag til, hvordan du kan opbygge din virksomheds image gennem kontorindretningen.

Hvilken virksomhed vil I gerne være? Vis det med indretningen

Mange har efterhånden vænnet sig til at arbejde hjemmefra flere dage om ugen, men dermed ikke sagt at kontoret er dømt ude. Tværtimod, er der brug for fysiske mødesteder for at kunne modtage kunder på en repræsentativ måde og for at styrke virksomhedskulturen og samarbejdet mellem kollegaer. En investering i kontorindretningen er en investering i virksomheden og medarbejderne.

For at opnå de bedste resultater er det vigtigt, skal indretningen gerne afspejle virksomhedens personlighed. Så før du ændrer noget, skal du spørge dig selv: Hvilken slags virksomhed ønsker vi at være? Og hvilke signaler ønsker vi at sende til besøgende og medarbejdere?

Whiteboard hænger på væggen, og to personer står ved det

Få indretningen til at matche din virksomhed

Er du en idé- eller teknologibaseret virksomhed? Arbejder du inden for sikkerhed, handel eller produktion? Eksemplerne skaber indre billeder af en bestemt slags interiør, ikke sandt? Tag udgangspunkt i virksomheden og styrk de elementer, der gør dig unik, men tænk på at skabe en sammenhængene stil for at opnå de bedste resultater.

Et par tips: Tænker du af boksen? Vælg faverige vægge eller måske et farvet gulv, møbler i interessante former og en åben planløsning med whiteboards eller hele vægge, hvor I viser jeres projekter frem. Ønsker du at udstråle seriøsitet og selvtillid, er det bedre med rolige og afdæmpede farver. Brug f.eks. tæpper, gardiner og stofbeklædte møbler giver en tryg og hyggelig følelse. Eller ser du gerne, at miljøhensyn afspejles i indretningen? Så kan du fokusere på naturmaterialer, grønne planter og bæredygtige møbler - gerne købt brugt. 

Se alle vores kantinemøbler her
VARIETY-serien

Skab en ensartet og indbydende stil

Har I en grafisk profil med retningslinjer for, hvordan virksomheden skal præsenteres i forskellige sammenhænge, f.eks. på hjemmesiden? Så har du også et godt udgangspunkt for indretningen. Ved at bruge det samme farveskema og designsprog på kontoret kan du skabe genkendelighed og kontinuitet. Ellers er der ingen grund til noget ekstravagant: Ensartede møbler og tekstiler, behagelig belysning og friske planter bidrager i høj grad til et godt og indbydende førstehåndsindtryk - og skaber et miljø, som folk gerne vil vende tilbage til.

Seks tips til et godt førstehåndsindtryk

Et velindrettet kontor med akustikplader

Opbyg stolthed og stærk identifikation

Det er godt at have et kontor, der imponerer kunderne, men det vigtigste er at have et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig godt tilpas og er glade. Mennesker påvirkes af deres fysiske omgivelser, og hvis du træffer bevidste valg i din indretning, skaber du de bedste forudsætninger for medarbejdernes trivsel og produktivitet. Samtidig styrker en indretning, der matcher virksomhedens personlighed, en følelse af stolthed og fællesskab i teamet, som gør at gode medarbejdere gerne bliver. 
 
Desuden fungerer et godt kontormiljø som en magnet, der kan tiltrække nye kompetencer til din virksomhed. Så en investering i forbedringer af dit kontor og dine medarbejderes hverdag er en investering, der betaler sig. Altid.

Sådan skaber du et attraktivt kontor

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik