Industriens fokus på ergonomi betaler sig i rentabilitet

Industriens fokus på ergonomi betaler sig i rentabilitet

Et gennemtænkt arbejdsmiljø kan være en nøgle til effektivitet og rentabilitet for industrivirksomheder, siger Peter Gunnarsson, Category Manager for Industri hos AJ Produkter.
- "Forbedring af ergonomien betaler sig i form af motiverede og sunde medarbejdere, der præsterer bedre," siger han.

Forestil dig en industriarbejder, der justerer højden på sit arbejdsbord for at undgå rygsmerter, tager et par høreværn på for at undgå støj og til sidst tilpasser belysningen til den aktuelle opgave. 

Dette simple scenarie udspiller sig dagligt over hele Sverige og illustrerer et vigtigt aspekt af arbejdslivet: For at kunne udføre sit arbejde godt, har man brug for en komfortabel og ergonomisk arbejdsplads.

 

Peter Gunnarsson Category Manager for industri hos AJ Produkter
Peter Gunnarsson
En industriarbejder står ved en sakseløftevogn med en pakke
Sakseløftevogn
5.745,-

Peter Gunnarsson, Category Manager for Industri hos AJ Produkter, konstaterer, at mange i industrien er bevidste om dette og synes, at emnet er vigtigt i sig selv. Men færre er helt klar over, hvordan medarbejdernes velbefindende faktisk påvirker virksomhedens økonomi.

- "Der tales meget om ergonomi, men ikke så meget om den direkte indvirkning på virksomhedens resultater, eller hvad man kan gøre for at forbedre arbejdsmiljøet. At have en arbejdsplads, hvor medarbejderne er glade og har det godt, er også vigtigt for virksomhedens trivsel," siger han.
 
Hvad er ergonomi egentlig? 

 

En industriarbejder sidder og arbejder ved et SOLID arbejdsbord

Samtidig understreger han, at en velindrettet arbejdsplads ikke kun kan reducere omkostningerne, men også øge omsætningen. Ikke mindst fordi det gør arbejdet lettere og mindsker risikoen for fejl:

- Hvis man kan fastholde tilfredse og erfarne medarbejdere, bliver man mere effektiv. Det bliver lettere at levere produkter af høj kvalitet, og fejlprocenten i produktionen reduceres.

 

En industriarbejder flytter en tung kasse med en ministabler
Er industriarbejder ved et arbejdsbord med en arbejdsmåtte under sig
For eksempel er det vigtigt for en virksomhed, der arbejder med vogne og reolsystemer, at organisere lokalerne og udstyret på en måde, der letter arbejdet og reducerer trængslen. Omhyggelig planlægning af lokalerne kan også minimere gåafstande og øge effektiviteten på samme tid.

- At forbedre ergonomien er en langsigtet investering og behøver ikke at blive gjort på én gang, men kan forbedres trin for trin. At investere i et godt arbejdsmiljø er en investering i virksomhedens succes," siger Peter Gunnarsson.

Tre tips til bedre ergonomi

1. Søg ekspertise og inddrag medarbejderne: 
Engager specialister i arbejdsmiljø for at få et perspektiv udefra på din arbejdsplads. De kan identificere problemer og løsninger, som du måske ikke selv ser. Og glem ikke at få hjælp fra dine medarbejdere for at forstå deres dagligdag bedst muligt.

To kolleger står i et lageriljø og ser glade ud foran en pallereol

3. …Men tænk på helheden:
Husk, at ergonomi er mere end blot enkelte produkter. Brug lidt krudt på at forstå, hvordan hele arbejdsmiljøet, herunder rummets udformning, kan arbejde sammen om at skabe en sund og produktiv arbejdsplads.

Få hjælp af vores indretningseksperter

Hos AJ Produkter er vi altid klar til at hjælpe med en indretningsløsning, der er skræddersyet til din virksomhed. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om valg af stof, ønsker inspiration eller vil vide, hvilke løsninger der passer bedst til dine lokaler. Så kan vi rådgive om dine muligheder.
Virksomhedstype
Beskriv overvejelser og ønskerBilag
Ved at klikke SEND accepterer du vores persondatapolitik.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik