Effektivisering af pakningsprocessen med en ergonomisk pakkestation

Effektivisering af pakningsprocessen med en ergonomisk pakkestation

En pakkestation, der er velplanlagt og tilpasset efter de mennesker, som skal arbejde ved den, gør pakningsprocessen mere effektiv og øger medarbejdernes trivsel. Ved at vælge et passende arbejdsbord og komplementere med den rigtige måtte og stol samt det rette opbevaringstilbehør, kommer du langt. Vi giver tips til, hvad der er godt at tænke på for at skabe en rigtig god pakkestation.

Vælg pakkebord efter behov

Et hæve- sænkbart arbejdsbord er at foretrække, især hvis mange mennesker skal arbejde ved stationen. Vælg et bord, der er stort nok til den volumen, som skal håndteres og pakkes. Kugleruller i bordpladen gør det lettere at rotere godset. En lavere udtræksplade giver ekstra arbejdsplads og er særlig nyttig, når du skal håndtere større gods og når pakkebordet er for højt.

Supplér med det rigtige tilbehør

Mange pakkeborde kan udstyres med smart tilbehør for at få en optimal pakkestation. Vælg tilbehør baseret på måden at arbejde på og opbevaringsbehovet. Det kan for eksempel være hylder, kasseskinner og værktøjstavler til diverse kroge, der monteres let tilgængeligt over arbejdspladsen. Med rulleholder og skæreaggregat bliver pakningsarbejdet endnu lettere. Opbevaring tæt ved arbejdsbordet må gerne være mobil for at give optimal fleksibilitet.
Et pakkebord står klar til pakning af varer
To mænd arbejder på et lager, hvor de er ved at pakke varer på en vogn

Underlaget kan gøre en stor forskel

Pakningsarbejde betyder meget stående og gående arbejde. Derfor er det vigtigt at have et blødt underlag ved arbejdsbordet for at aflaste fødder, ben og ryg. En god arbejdsmåtte har god stødabsorbering, skridbeskyttelse, der holder måtten på plads, og en slidstærk overflade, som er modstandsdygtig over for hård slitage. Vælg gerne en måtte, der er på længde med eller længere end pakkebordet.

Hvil benene på en ergonomisk stol

Nogle gange kan det være rart at sidde ned og arbejde ved pakkebordet. Vælg da en arbejdsstol med gode indstillingsmuligheder såsom justerbar siddehøjde og justerbar sædevinkel, der giver mulighed for at lukke hoftevinklen op. Høje balancetaburetter, der aktiverer ryg- og lændemusklerne og letter bevægelsen fra siddende til stående position er et ergonomisk alternativ.