Case Finnvedens gymnasium, Värnamo

Kan en skolekantine blive et rum til afslapning?

Da køkkenet på Finnvedens gymnasium skulle renoveres, valgte Värnamo kommune at forbedre hele spiseoplevelsen ved også at udskifte det slidte interiør i kantinen. AJ Produkter fik til opgave at skabe et nyt og inspirerende spisemiljø - og det er vi stolte af. Og nu er spørgsmålet: Hvad synes eleverne og personalet om det færdige resultat?

En vision om en indbydende helhed

 Veronica Bervebrink, måltidskoordinator i kommunen, var ansvarlig for at drive hele projektet. Og hun havde høje ambitioner.
- Visionen var at skabe en restaurantfølelse og et indbydende miljø for eleverne og at forbinde lokalet med det grønne uden for de store vinduer.

For at realisere visionen blev der gennemført en indkøbsproces med skrappe krav.
- "Vi ønskede at skabe et moderne, bæredygtigt og varieret miljø," siger Veronica. "Et rum med behagelige møbler, en blød farveskala og god lyddæmpning, hvor alle studerende nemt kan finde deres yndlingsplads. Da vi har omkring 1.150 studerende, var det også vigtigt at have masser af siddepladser, uden at rummet føles overfyldt.

Veronica Bervebrink, måltidskoordinator
Spisepladser i kantinen på Finnvedens gymnasium

Et detaljeret indretningsforslag

AJ Produkters indretningseksperter er vant til at forvandle forældede spisesale til trygge og hyggelige spisemiljøer. Så hvad afgjorde valget af AJ Produkter denne gang?
- "Det var et helhedsindtryk," siger Veronica. "AJ Produkter opfyldte vores krav om et godt lydmiljø, siddegrupper i forskellige niveauer og rolige farver i harmoni med arkitekturen og naturen. Alt bidrog til en restaurantfølelse og en indbydende helhed. Desuden tilbød de det største antal siddepladser, i alt 425.

- "Vi er ikke tilfredse med bare at matche kundens krav en til en, men forsøger altid at tænke et skridt videre i vores indretningsforslag," siger Linus Fredholm, projektsælger hos AJ Produkter. At tage højde for, at mennesker er forskellige, er vigtigt for at skabe gode lærings- og arbejdsmiljøer.

Topkarakterer - også for samarbejde

Ud over selve indretningsforslaget har vi hos AJ Produkter også været ansvarlige for projektledelse og planlægning i henhold til vores etablerede projektmodel. Alt sammen i tæt dialog med kunden.
- AJ Produkter har været meget fleksible i deres samarbejde og lydhøre over for vores behov," siger Veronica.
- "Som projektsælger sikrer jeg, at levering og installation følger tidsplanen, og at slutresultatet er i overensstemmelse med kundens ønsker," siger Linus.

Set i bakspejlet: Hvad synes elever og personale om deres nye kantine? Vi lader citaterne nedenfor tale for sig selv - og takker Värnamo kommune for at give os mulighed for at forvandle en klassisk kantine til en skolerestaurant med rum til restitution og sociale sammenkomster.

En elev spiser frokost i Finnvedens gymnasiums kantine
Der er mere afveksling og åbne rum i den nye kantine - og mere fred og ro for både elever og personale. Så slutresultatet var over al forventning. Vi har fået den restaurantfølelse, vi ønskede.
Veronica Bervebrink, måltidskoordinator, Värnamo kommune.
Tilda Persson, elev Finnvedens gymnasium  og Johan Sellgren, lærer på Finnvedens gymnasium

Tilda Persson, elev på Finnvedens gymnasium 

– Jeg synes, det bedste ved spisesalen er de mange forskellige borde og stole, og at der er behageligt. Støjniveauet er også blevet lidt bedre, og der er mere stille herinde nu.

Johan Sellgren, lærer på Finnvedens gymnasium 

– Jeg kan mærke, at eleverne har mere energi i timerne efter ombygningen. Det nye lydmiljø er helt klart meget bedre, og det gavner virkelig eleverne.

Johanna Brew, elev Finnvedens gymnasium

– Det er meget mere friskt end før, og det bedste er de høje borde, nye siddepladser og sofaer. Vi bliver gerne, når vi har spist, og sidder og snakker lidt.

Magdalena Andersson, leder af måltidsservice, Värnamo kommune.

– Fra cateringens side er vi meget tilfredse med møblerne, støjniveauet og helhedsindtrykket af restauranten. Både gæsterne og mine kolleger er tilfredse - og det er jeg også.
Johanna Brew, elev Finnvedens gymnasium og Magdalena Andersson, leder af måltidsservice, Värnamo kommune.

Vores designforslag i korte træk:

Vi har skabt et roligt og indbydende miljø, hvor farvevalget harmonerer med naturen udenfor. Alle møbler er af høj kvalitet og lette at tørre af. Lydabsorbenterne på væggene bryder lydrefleksioner og bidrager til et behageligt lydmiljø.

  • Bord PLURAL med lydabsorberende bordplade i askelaminat, fås i flere formater og former.
  • Højt bord VARIOUS med lydabsorberende bordplade i askelaminat.
  • Stol LINUS helt i træ, i sort og to grønne nuancer, stabelbar og kan hænges op på bordkanten.
  • USE høj stol helt i træ, i to grønne nuancer, kan hænges op på bordkanten.
  • Sofa START i aftørringsbart kunstlæder, lydabsorberende og indbydende.
  • GATSBY loftlampe i røgfarvet glas.
  • Rumdeler i lyst træ med plads til grønne kunstige planter.
  • Airleaf hængende afskærmningsløsning i lydabsorberende materiale.
  • Vægmonteret lydabsorbent med kunstig plante.

Vi kan hjælpe dig med at indrette din kantine

Har du brug for inspiration eller hjælp til et projekt, der skal forbedre spisemiljøet på din skole? Hos AJ Produkter har vi et dedikeret team af indretningseksperter til skole- og offentlige miljøer - og vi hjælper dig gerne.

Send os en mail eller ring til os på 59 400 999.
Send os en mail

 

Se hele vores skolesortiment

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik