Guide: møbler, der løfter dit udeareal

Guide: møbler, der løfter dit udeareal

Overvejer du at forvandle arbejdspladsens udendørsområde til et indbydende mødested? Fantastisk idé! At give medarbejderne mulighed for at nyde frisk luft og tanke op med D-vitamin, mens de holder kaffepauser, spiser frokost, eller måske endda arbejder sammen, er en simpel metode til at booste både fællesskabsfølelsen og energiniveauet. Og det bliver allernemmest, hvis du starter med at tage et kig på vores sortiment – her finder du alle de udemøbler, du skal bruge.
 
 
 
 
 
Forestil dig en afslappende kaffepause under åben himmel, når vejret tillader det. Helst i godt selskab med nogle glade kolleger. Det lyder som en drøm, men den er let at realisere: Alt, hvad du behøver, er en plads i solen og indbydende udendørsmøbler af høj kvalitet. Hvilken slags udendørsmøbler passer bedst til din arbejdsplads?

Bord bænkesæt er gode til frokostpausen

Det klassiske bord bænkesæt er en alt-i-en-løsning, hvor bord og bænke holdes sammen af et solidt stel, enten i træ eller metal. Perfekt til at nyde sin frokost i en god siddeposition. Siddepladserne er brede, komfortable og som regel lavet af træ, men designet kan variere. Selvom nogle modeller vejer over hundrede kilo, kan de hurtigt flyttes rundt - hvis et par kolleger hjælper til og bliver lovet snacks til kaffen som tak for indsatsen. Et bord bænkesæt passer ind i de fleste udendørsmiljøer og bliver hurtigt et naturligt samlingssted.

En terrasse på en arbejdsplads er indrettet med parasol og bord bænkesæt og grønne planter

Bænke indbyder til afslapning

I tilfælde, hvor der ikke er behov for eller plads til en spiseplads, er en enkel bænk perfekt. Med eller uden ryglæn - det er en smagssag. Bænke uden ryglæn giver hvile til trætte ben, men giver også en fremadlænet og mere aktiv siddestilling, der opfordrer til dialog mellem bænkens brugere. Modeller med ryglæn er mere tilbagelænede og indbyder til hvile og afslapning. Ellers er vores parkbænke kendetegnet ved et moderne formsprog - og ved, at de kan tåle at stå ude selv i hårdt vejr. Bekvemt og praktisk.

Flere typer udendørsmøbler til en plads i solen 

På visse tider af året er en tur på terrassen en naturlig del af arbejdsdagen. Så kan det være rart at kunne skifte mellem forskellige møbler og nogle gange spise frokost ved et stilfuldt cafebord. Tjek vores færdigpakkede møbelgrupper med stole og borde - fås med flere forskellige stolemodeller og bordstørrelser. Køb så mange sæt, som du har brug for, så alle medarbejdere føler sig velkomne. Og hvis du tilføjer parasoller og parasolfødder, har du alt, hvad du behøver for at gøre din terrasse virkelig indbydende.

FAQ

For at indrette et godt udeareal er det vigtigt at vælge møbler, der både er funktionelle og indbydende. Bord bænkesæt er ideelle til frokostpauser, mens enkle bænke kan skabe plads til afslapning. Variation i møbler, som caféborde og stole, tillader forskellige aktiviteter og brug af området. Tilføjelse af parasoller kan øge komforten ved at give skygge. Valget af møbler skal tilgodese både behovet for socialt samvær og individuel afslapning, og det er vigtigt at overveje områdets anvendelse og de forskellige brugeres behov.
For at indrette udearealer på arbejdet, bør du starte med at vælge funktionelle og indbydende møbler som bord bænkesæt til sociale spisepauser og bænke til afslapning. Caféborde og stole tillader fleksibel anvendelse til forskellige aktiviteter. Overvej parasoller for behagelig skygge. Det er essentielt at tilpasse møblementet efter de ansattes forskellige behov for både samvær og individuel ro.
Havemøbler fremstillet af materialer som teak, rustfrit stål, polyrattan, og pulverlakeret aluminium kan ofte stå ude hele året. Disse materialer er designet til at modstå vejr og vind, hvilket gør dem ideelle til udendørs brug uanset sæson. Det er dog stadig en god idé at dække dem til eller opbevare dem indendørs under ekstreme vejrforhold for at forlænge deres levetid.
Naturligt rattan er ikke designet til at modstå strenge vinterforhold, da fugt og lave temperaturer kan skade materialet. Derimod er polyrattan, en kunstig form for rattan fremstillet af plast, mere vejrbestandigt og kan ofte klare at stå ude hele året rundt, afhængigt af producentens anbefalinger. For at bevare naturligt rattan i bedst mulig stand, er det bedst at opbevare det indendørs eller under overdækning om vinteren.
Aintwood er et kunstmateriale, der også er kendt under navne som Polywood og Nonwood. Det er designet til at ligne rigtigt træ, men er fremstillet af plast, hvilket gør det meget vedligeholdelsesfrit og velegnet til udendørs brug i alle typer vejr. Materialet kan have forskellige mønstre og udskæringer for at efterligne træets naturlige udseende​.
Visse træmøbler kan stå ude, især hvis de er lavet af vejrbestandige træsorter som teak, ceder, eller akacie. Disse træsorter har naturlig modstandskraft mod råd og insekter. Regelmæssig vedligeholdelse og beskyttelse under ekstreme vejrforhold forlænger deres levetid.
Havemøbler lavet af materialer som teak, polyrattan, pulverlakeret aluminium, og rustfrit stål er kendt for deres holdbarhed og modstandsdygtighed overfor vejrpåvirkninger.
Det er typisk bedst at tage havemøbler ind eller dække dem til, når efteråret slutter, og vinteren begynder, eller når vejret bliver mere ustadigt og koldt. Dette beskytter møblerne mod skader fra regn, sne, og frost. Hvis du har havemøbler af materialer, der kan stå ude hele året, som polyrattan eller pulverlakeret aluminium, er det stadig en god idé at dække dem til for ekstra beskyttelse mod elementerne.
Havemøblerne kan typisk tages frem i foråret, når risikoen for nattefrost er overstået, og vejret begynder at blive varmere. Dette tidspunkt varierer, men mange vælger at gøre det fra midten af april til starten af maj. Det er en god idé at tjekke vejrudsigten for at sikre, at der ikke er yderligere koldt vejr eller frost på vej, som kan skade møblerne, især hvis de er lavet af mere følsomme materialer som naturligt træ eller metal, der kan ruste.

Få hjælp af vores indretningseksperter

Hos AJ Produkter er vi altid klar til at hjælpe med en indretningsløsning, der er skræddersyet til din virksomhed. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om valg af stof, ønsker inspiration eller vil vide, hvilke løsninger der passer bedst til dine lokaler. Så kan vi rådgive om dine muligheder.
Virksomhedstype
Beskriv overvejelser og ønskerBilag
Ved at klikke SEND accepterer du vores persondatapolitik.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik