Sådan opfrisker du let udendørsmiljøet

Sådan opfrisker du let udendørsmiljøet

Vil du gerne have mest muligt ud af dit udeområde? Så er det først og fremmest en god idé at holde det pænt og ryddeligt. Et indbydende udendørs miljø foran indgangen får besøgende og medarbejdere til at føle sig velkomne. Tilføjer du praktiske havemøbler og giver området lidt vedligeholdelse, kan du let skabe et behageligt og afslappende sted at være, når vejret tillader det.
Et barn kigger frem bag en masse farvestrålende skumpuder

Organisering af børnehavens garderobe

Når man skal opbevare tøj og skiftetøj til mange børn på begrænset plads, er det vigtigt med intelligente løsninger. Garderobestativer og hylder findes i forskellige designs. For at skabe orden i garderoben, selv med masser af tøj og ejendele, er et skab med døre en god idé. Skabslåger, der kan stå i åben position, gør det nemt at tage ting ud eller lægge dem ind. Soft-close-hængsler forhindrer skabslågen i at smække hårdt.

En aftagelig tørresnor er praktisk til at hænge vådt overtøj uden for indgangen, indtil det er helt eller delvist tørt. Når det er klart, kan det bæres ind uden at dryppe vand på gulvet i garderoben.

Skoreoler med praktiske drypbakker er nemme at rengøre, især i vintermånederne, hvor skoene kan bringe en del snavs med ind.

Forårs- og efterårsrengøring

For at gøre udendørsmiljøet behageligt efter en lang vinter, skal du rengøre overfladerne med en kost eller fejemaskine. Har du haft grus eller salt til at beskytte i de kolde måneder, er det nu tid til at få fjernet resterne af disse. Gerne grundigt og helt ind i hjørnerne. 

Når efteråret kommer, falder bladene af træerne. Det betyder, at det er tid til at rive og blæse de gamle blade og kviste væk fra jorden. Det giver med det samme et boost og gør det mere behageligt at være udendørs. Hvis der er hegn omkring området, kan du også gå en tur og samle det affald op, der har samlet sig der på blæsende dage.


Læs om sikkert vintermiljø
Cykelstativ til fire cykler

Parkér din cykel med stil

Det er godt for både helbredet og miljøet at cykle til arbejde. Med gode parkeringsfaciliteter bliver det endnu mere attraktivt at vælge cyklen, og derudover fremstår udemiljøet langt mere roligt og ryddeligt. 

Cykelstativer fås i enklere stålversioner med stænger, der placeres på jorden eller monteres på væggen i en cykelgarage med et beskyttende tag. For ekstra sikkerhed kan du vælge en cykelgarage, som har en dør med kodelås. Alle skal kunne stille sin cykel stående trygt og sikkert. 

Du har også mulighed for at vælge mere fleksible cykelstativer med plads til både cykler og knallerter. Med alle de tohjulede køretøjer samlet på række ser det pænt og ryddeligt ud. Og skulle endnu flere gå hen og begynde at tage cyklen til arbejde, så kan du nemt udvide cykelstativet i takt med behovet. 


Læs om, hvorfor fysisk aktivitet er så vigtigt

Gør det nemt at holde rent og ryddeligt

Placér flere affaldsspande og askebægre rundt omkring bygningen. Find frem til de steder, hvor folk typisk samles for at øge sandsynligheden for at affaldet lander der, hvor det skal. Det er ofte i området omkring havemøbler at affaldet hober sig op. Det kan derfor være en god idé at placere skraldespande og askebægre et synligt sted i nærheden, men helst ikke lige ved siden af der man opholder sig, da det kan være generende.

Tilpas affaldsspandens størrelse alt efter hvor mange der færdes i området, og sørg også for, at den tømmes regelmæssigt. Nogle steder kan en mindre beholder være nok, mens det andre steder kan være nødvendigt med en større beholder. Det er vigtigt, at affaldsspanden ikke overfyldes alt for let for at undgå at affaldet ender på jorden.

Hvis du har et problem med sultne fugle, der søger føde i affaldet, anbefales det at bruge en skraldespand med låg. Med de rette betingelser er det lettere at holde dit udendørs miljø i topform. Både personale og besøgende vil føle sig velkomne, og om sommeren er terrassen et dejligt alternativ til frokoststuen.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik