Syv trin til et attraktivt omklædningsrum

Syv trin til et attraktivt omklædningsrum

Uanset om det er et omklædningsrum på arbejdet, i skolen, i fitnesscentret eller sportshallen, skal der være masser af opbevaringsplads. Med den rigtige type skabe, bøjler og bænke kan rummet være både praktisk og behageligt. Her er nogle tips til, hvordan du kan indrette dit omklædningsrum, så det bliver et behageligt sted for alle at klæde om.

Omklædningsrum med vådrumsmåtter foran omklædningsskabe

1. Måtter til gavn og komfort

Måtter i omklædningsrummet er både praktisk og behageligt. Der findes naturligvis forskellige typer af måtter alt efter formål og placering.

Hvis man går ind i omklædningsrummet direkte udefra, er det en god idé at placere en grov entrémåtte med skrabefunktion uden for døren. På denne måde bliver det meste af snavset fra skoene udenfor.

Inden for dørtærsklen er der brug for en måtte med høj absorberingsevne, der kan absorbere fugten fra skoene. Ellers kan gulvet hurtigt blive vådt og klistret når det regner eller sner.

Foran skabe og bænke i omklædningsområdet er måttens primære formål at mindske risikoen for at glide. En vådrumsmåtte aflaster også kroppen og bidrager til lyddæmpning, som er med til at øge komforten. Materialet i vådrumsmåtter er hygiejnisk og let at rengøre, hvilket gør rengøringen af omklædningsrummet lettere.
Modulmåtte med drænering

TIP: Modulmåtte med drænering

Vådrumsmåtten MODULE er fremstillet af naturgummi og har en meget holdbar og slidstærk overflade. Undersiden er forsynet med pigge for at sikre, at den forbliver sikkert på plads. Måtten har en høj afdræningsevne og er derfor ideel til omklædningsrummet.

Se produkt
Kvinde klædt i sportstøj pakker sin sportstaske i et omklædningsrum

2. Vælg en opbevaringsløsning til dine behov

Når det kommer til omklædningsskabe, kan du vælge mellem flere forskellige modeller. Overvej rummets størrelse, hvor mange personer, der maksimalt skal kunne bruge rummet samtidigt og den type udstyr, der skal opbevares. Skal der for eksempel være plads til store tasker, hockeystave eller lange overalls, kræver det skabe i fuld højde. 

Hvis der kun skal være plads til nogle få ting, f.eks. en skuldertaske og en jakke, er et halvt skab en god løsning. En god, gylden middelvej i et rum, hvor pladsen er trang, kan være et z-skab, som er to skabe i fuld højde, men kun fylder for ét. 

Når du vælger et skab, bør du også se på detaljerne, f.eks. om skabene har ventilationshuller til at lukke fugt ud, ankerkroge eller knager til at hænge tøj på. Ligesom gummidæmpede døre, der lukker stille og roligt kan være at foretrække. Hav dørhængsler på skabene til hængelåse, hvis der er mange, der anvender skabene. Cylinderlåse med nøgler eller kombinationslåse er gode, hvis man har personlige skabe.

De fleste omklædningsskabe er lavet i metal, men vi har også skabe i laminat, hvis du ønsker et andet udtryk. 
Fire små omklædningsskabe

TIP: Et værdiskab til det allervigtigste

Med mindre skabe til værdigenstande behøver de, der blot ønsker at låse deres mobiltelefon, smykker og nøgler inde, ikke at optage et helt gaderobeskab. For at undgå unødig trængsel i omklædningsrummet kan det være en god idé at placere pengeskabe og eller andre små skabe i nærheden af indgangen.

Se produkt
To personer sidder på en bænk i et omklædningsrum

3. Hav ekstra plads til travle tidspunkter 

Nogle gange kan der mange mennesker, der bruger omklædningsrummet på samme tid, men selv i så fald skal der være plads til at bevæge sig rundt. Så hvis det er muligt, skal du sørge for, at der er god plads mellem skabsrækkerne. Ved at kombinere dem med fritstående bænke og knagerækker kan du skabe ekstra plads og undgå, at omklædningsbænkene foran skabene bliver overfyldte med udstyr.

Tilpas garderobeskabene til brugerne
Et spejl på indersiden af skabslågen minimerer trængsel ved fælles spejle og skaber et personligt rum. Det kan let monteres med dobbeltklæbende tape.

Med en skohylde inde i skabet får du ekstra opbevaringsplads. En opbevaringsboks på indersiden af døren er perfekt til opbevaring af mindre ting, så de er nemme at få adgang til. En sko og hattehylde med ankerkroge på væggen mellem to skabe giver også ekstra plads til at opbevare andet inde i selve skabet.

Undgå at få fugtigt tøj på grund af våde håndklæder, der ligger ovenpå det. Lad i stedet håndklædet hænge separat og tørre på en håndklædeholder monteret på døren. 

4. Gør plads til nedkøling og snak

Et omklædningsrum er ikke nødvendigvis kun et sted at skifte tøj. Det kan også være et sted, hvor man kan mødes for at snakke og lade op inden en træning eller kamp. Ligesom man kan slappe af med vennerne efter dagens præstationer. En del af rummet kan derfor med fordel indrettes med en række komfortable siddemøbler til gavn for det sociale miljø.

Det er ideelt at have et whiteboard på væggen til taktikmøderne. Er der ikke plads til en væghængt tavle, kan du vælge et whiteboard på hjul, som nemt kan rulles frem og væk igen efter behov. 


Vil du vide mere om whiteboards
Små skabe siden af en bænk med knager over i et omklædningsrum
Smårumsskab CAMPUS
2.845,-
Låsbare omklædningsskabe med røde døre
Smårumsskab CURVE
7.345,-

5. Tilgængeligt og indbydende miljø

Tænk over, hvordan omklædningsrummene kan tilpasses de besøgendes og din virksomheds behov. Er der skabe, der er tilgængelige fra en kørestol? Hvad skal der gøres for at gøre det muligt for at personer med et handicap kan benytte omklædningsrummet uden problemer? Eller er der behov for specifikke omklædningsrum, som er lettere at tilgå, er kønsneutrale eller måske noget tredje?

Med velindrettede områder til at skifte arbejdstøj eller træningstøj kan alle føle sig velkomne og trygge.
En vasketøjskurv på hjul under hylder

6. Lettere rengøring og tøjvask

At samle det snavsede vasketøj er en daglig rutine på mange arbejdspladser og i sportsklubber. Heldigvis findes der mange produkter, der gør denne opgave nemmere, lige fra enkle vasketøjsposer, der hænger på mobile stativer, til praktiske vasketøjsskabe med døre og låse, der passer på vasketøjet. Sæt hjul på din vasketøjspose med en vasketøjsvogn eller et sækkestativ på hjul, der gør det nemt at transportere tøj og håndklæder til og fra vask.

Vælg gerne et skab med enten en heldækkende sokkel eller benstel, der gør det nemt at holde rent nedenunder. Velplacerede affaldsbeholdere og skabe til affaldssortering med plastkasser, som gør det nemt at rengøre og lettere for alle at hjælpe med at holde omklædningsrummet rent og ryddeligt.


Vil du gøre din affaldssortering nemmere?

7. Planlæg til det uventede

Nogle gange går tingene ikke helt som planlagt. Med en førstehjælpstavle i omklædningsrummet kan du hurtigt komme til undsætning, hvis der sker et uheld. Tavlen indeholder et komplet sæt med plaster, forbindinger, sårvask og meget mere. Da den skal monteres på væggen, bliver den meget synlig og let tilgængelig.

Spørg os om omklædningsrum

Hvis du gerne vil have flere oplysninger om vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi vil med glæde hjælpe dig!


Skabe og bænke til omklædningsrummet

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik