Harmonisk og produktivt kontormiljø: Tips fra Frida Ramstedt "Trendenser"

Tips til at skabe et harmonisk og produktivt kontormiljø - Gæsteblog af Frida Ramstedt fra "Trendenser"

At indrette et kontor kan være en stor udfordring og investering. Der er mange ting, man skal overveje for at skabe et miljø, der både er smukt og funktionelt. Her giver jeg mine bedste råd til at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne føler sig godt tilpas, f.eks. ved at introducere grønne planter og naturlige elementer for at skabe harmoni, maksimere fokus i åbne kontorlandskaber og vælge den rigtige kontorstol og det rigtige konferencebord.
Frida fra Trendenser arrangerer planter i en reol

Tre tips til at skabe liv og varme i kontormiljøet

 1. En nem måde at få flere naturlige elementer ind i et kontormiljø er at tilføje grønne planter, men sæt ikke bare et par tilfældige planter ind - prøv at skabe variation ved at variere bladenes form og størrelse for at få en mere harmonisk komposition.

 2. Tilføj detaljer i træ og sten. Møbler, hvor man kan se træets årer, og stenens mønstre har en naturlig uregelmæssighed i deres udtryk, kan have en beroligende effekt og bryde ensartede overflader. Men den rette mængde er bedst. For meget uregelmæssighed i et rum kan have den modsatte effekt og skabe en følelse af uorden.

 3. Tænk på at variere både materialer og teksturer i et rum. Lad glat glas og malede overflader møde grovere tekstiler og strukturerede tæpper for at give rummet mere karakter - også selv om farverne på møblerne er tone i tone. Det giver også lyset noget at lande på og skaber naturlige skyggeeffekter i forhold til glatte overflader.

Træborde reflekterer ikke det indkommende dagslys så kraftigt som en hvid overflade, og det er mindre sandsynligt, at de blænder eller absorberer så meget lys som sorte skriveborde.

Tips til at holde fokus i åbne kontorlandskaber

Et åbent kontor giver mulighed for at få mere ud af hver kvadratmeter, men det skaber også udfordringer i forhold til arbejdsro. Tre tips til løsninger:

 1. Når man arbejder hjemmefra, føler man sig ofte mere effektiv, fordi man ikke bliver forstyrret og afbrudt af sine kolleger. Løsningen er at bruge lydabsorbenter mellem skrivebordene for at filtrere samtalernes summen samt fodtrin og andre lyde fra dem, der arbejder i nærheden.

 2. Skærmene hjælper også med at begrænse det visuelle input, som er vigtigere, end mange tror, for at kunne arbejde fokuseret. Nogle gange kan det at se andres bunker af papirer, arbejdsopgaver eller endda kropssprog være nok til at få dig til at reagere og begynde at interagere.

 3. Ved at skabe siddepladser til spontane møder på kontoret, helst væk fra skrivebordene, tilskyndes de, der har brug for at tale, til at bevæge sig derhen - på den måde undgår man mange almindelige distraktioner i det åbne miljø.
Frida fra Trendenser sætter en bordskærm op på et skrivebord
Lydabsorberende sofaer skaber rum til hurtige møder, der ikke forstyrer i det åbne kontorlandskab

Lyddæmpning og CLEAR SOUND

Der er mange ting, du kan gøre med møblerne for at skabe et mere behageligt lydmiljø.

 • Indret med bløde materialer som tæpper og polstrede møbler, da de fungerer som lydabsorbenter.

 • Husk, at bogreoler og åben opbevaring også hjælper med at bryde og sprede lydbølger sammenlignet med lukket opbevaring, som har en tendens til at reflektere lyd i stedet.
 • Vælg de rigtige møbler. Når dine medarbejdere har brug for privatliv og fred og ro i det fri, er en lænestol som CLEAR SOUND den ultimative løsning.

 • Opret steder til spontane diskussioner, telefonsamtaler eller digitale møder, når du vil undgå at forstyrre kollegerne, og placer dem væk fra skrivebordene.

 

Tre måder at optimere en åben planløsning på ved hjælp af mobile opbevaringsmoduler

 1. For at skabe rumlighed i et åbent landskab kan reoler og skabe bruges som rumdelere. Ved at bruge dem som vægge kan du skabe rum i rummene. Tip. Vælg reoler på hjul, så kan du nemt og hurtigt ændre layoutet, hvis det er nødvendigt.

 2. Skillevægge i form af lave skabe og bogreoler i et åbent kontorlandskab forbedrer også lydmiljøet. Bogrygge og ringbind bryder lyden og reducerer ekko.

 3. Skjult opbevaring kan hjælpe med at regulere sanseindtryk og reducere distraktioner. For dem, der er følsomme over for rod og har svært ved at koncentrere sig, kan skabe med låger og skuffer hjælpe med at skjule ting, der ikke er i brug i øjeblikket, ikke kun for at få det til at se mere ryddeligt ud, men også for at undgå at tænke på det, mens man arbejder med andre ting.
En stilfuld reol med rum til bøger og kunstige planter

Vælg den rigtige kontorstol

Ved du, hvad du skal kigge efter, når du prøver en kontorstol? For at gøre det nemt for dig at vælge rigtigt, bør du prøve AJ Produkters stoleguide, før du beslutter dig. 

Prøv vores stoleguide
Vidste du at?
At skifte arbejdsstilling flere gange i løbet af dagen er nøglen til et sundere arbejdsliv - så det er godt at tilbyde forskellige siddemuligheder, så medarbejderne kan variere mellem at sidde på en klassisk kontorstol og en aktiv ergonomisk stol. Du tror måske, at det ikke gør noget særligt at skifte mellem at sidde og stå - men en typisk 40-timers arbejdsuge svarer faktisk til 2080 timer - om året. 
Vidste du det? Fem ben er mere end fire.
Vidste du, at kontorstole er mere stabile, hvis de har fem eller flere ben? Hvis de kun har fire, er der større risiko for, at de tipper eller kommer ud af balance, når du flytter vægten eller rækker ud efter noget. Hvis stolens fod kun har fire ben, bør stolen designes, så tyngdepunktet er så lavt som muligt for at undgå risikoen for at tippe.
Frida fra Trendenser sætter vand frem i et mødelokale

Tips til at vælge form på dit konferencebord

Rundt bord
+ Runde borde gør det lettere for alle at se hinanden i øjnene under mødet
- Runda bord er ofte mere pladskrævende og kræver mere plads omkring dem, så man kan trække stolen ud og sætte sig godt til rette. Det er ikke alle mødelokaler, der har plads til det.

Aflangt bord
+ Aflange borde er nok den mest almindelige type konferencebord og kan være at foretrække i møder, hvor man ofte har en "kundeside" og en "firmaside". Det gør det lettere på møder, hvor ikke alle kender hinanden i forvejen, da man hurtigt kan få en idé om, hvem der arbejder med hvilken part under en forhandling eller et projektmøde.
- Aflange borde kan placere dig langt væk fra den person, der taler, og er mindre sociale, da det er sværere at holde øjenkontakt med andre.

Bådformet bord
+ Bådformen gør det muligt for dem, der sidder på kanterne, at få bedre øjenkontakt med dem, der sidder i midten eller for enden af bordet. De afrundede kanter får også bordpladen til at se slankere ud end et aflangt konferencebord af samme længde.
- Bådformede bordplader er let afrundede, hvilket kan være en ulempe, hvis du også skal bruge det til større præsentationer, hvor du har brug for at sprede udskrifter og papirer ud, fordi bordets hjørner bliver lidt smallere.

Et bådformet konferencebord i et mødelokale med luftige gardiner

Tips til at vælge stole til dit konferencelokale

Korrekte mål
Start med at tjekke sædehøjden i forhold til bordhøjden, hvis stolene ikke kan justeres i højden og skal bruges i et konferencelokale (den anbefalede maksimale afstand mellem sædeoverflade og bordplade er 27-30 cm). Justerbare stole er mere fleksible, da de passer til flere borde og gør det muligt for alle at sidde behageligt, uanset kropshøjde. Hvis du køber et færdigpakket bord og stole, har AJ allerede beregnet de optimale afstande for dig.

Drejelige stole - mere sociale
Stole, der kan drejes til siden, er mere sociale, fordi man nemt kan vende sig mod taleren under mødet. Desuden gør sådanne modeller det lettere at skifte stilling, når man sidder i længere tid, hvilket kan hjælpe deltagerne med at holde sig mere opmærksomme under mødet.

Undgå overanstrengelse af benene
Sørg for at vælge stoleben, der fungerer sammen med bordbenene - så møblerne ikke bliver filtret sammen. Det er også vigtigt, at der er 63 cm fri plads under bordet, så benene ikke presses mod noget i underlaget - men også at bordbenene eller bøjlen ikke kolliderer med stolens struktur. Hvis du køber et færdigt sæt, har indretningsarkitekterne allerede tænkt på dette.

De rigtige hjul til det rigtige gulv
Drejelige sæder og drejelige hjul giver større bevægelsesfrihed for konferencesæder. Tjek hjulene, er de rigtige til overfladen i det miljø, hvor de skal placeres? Tommelfingerregel: bløde hjul til hårde gulve og hårde hjul til bløde gulve.

Medtag alle kropsformer
Hvad er formen, bredden og den maksimale vægttolerance for de stole, du vælger? Da du ikke er den eneste, der bruger stolene i et mødelokale, er det vigtigt at overveje alle mulige kropstyper og -former. Du ønsker ikke, at dine medarbejdere eller kunder skal sidde ubehageligt.

Multiplikatoreffekten
Når du vælger mellem forskellige modeller og polstringer, skal du tænke på multiplikationseffekten. Hvordan ser den stol, du kigger på, ud, når den grupperes med en masse lignende stole? Farverne forstærkes, formerne formindskes. Lyse møbler opfattes som lettere og kræver mindre af rummets volumen. Eksperimenter med den visuelle vægt afhængigt af rummets størrelse. Mørkt betræk mindsker risikoen for snavsede fingeraftryk, men kan gøre lyse hår og snavs mere synligt.

Et åbent kontorlandskab i beige og mørkegrå toner

Få hjælp af vores indretningseksperter

Hos AJ Produkter er vi altid klar til at hjælpe med en indretningsløsning, der er skræddersyet til din virksomhed. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om valg af stof, ønsker inspiration eller vil vide, hvilke løsninger der passer bedst til dine lokaler. Så kan vi rådgive om dine muligheder.
Virksomhedstype
Beskriv overvejelser og ønskerBilag
Ved at klikke SEND accepterer du vores persondatapolitik.

FAQ

For at skabe et harmonisk kontormiljø kan du tilføje grønne planter, naturlige elementer som træ og sten, samt variere materialer og teksturer i rummet. Dette skaber en afslappende og indbydende atmosfære, der kan forbedre medarbejdernes trivsel og produktivitet.
Neutrale farver som hvid, grå og beige anbefales til et kontormiljø, da de skaber en rolig baggrund. Kombiner disse med farver som grøn og blå, der kan fremme fokus og kreativitet.
Korrekt belysning er afgørende for et produktivt kontormiljø. Naturligt lys er bedst, men hvis det ikke er muligt, skal du bruge LED-lys, der efterligner dagslys. Undgå blænding og juster belysningen, så den passer til forskellige arbejdsopgaver.
Planter forbedrer luftkvaliteten, reducerer stress og øger medarbejdernes tilfredshed og produktivitet. De tilføjer også æstetisk værdi og kan skabe en mere indbydende arbejdsplads.
Ergonomiske møbler som justerbare stole og skriveborde kan reducere risikoen for muskel- og skeletproblemer, forbedre komforten og øge medarbejdernes effektivitet. De hjælper med at opretholde en god kropsholdning og kan tilpasses individuelle behov.
For at reducere støjniveauet kan du bruge lydabsorberende materialer som tæpper, gardiner og akustikpaneler. At have stille zoner og bruge skillevægge kan også hjælpe med at minimere distraktioner og forbedre koncentrationen.
God organisation og tilstrækkelig opbevaring hjælper med at holde arbejdsområdet ryddeligt, hvilket kan reducere stress og forbedre effektiviteten. Brug hylder, skabe og organiseringssystemer for at holde dokumenter og materialer på plads.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik