Indret børnehaven

Skab den perfekte indretning i børnehaven - fra garderobe til legerum

Børnehaven er en værdifuld institution og en daglig del af livet for både børn og personale. Men hvad findes der af fleksible børnehavemøbler på markedet, der kan udnyttes optimalt til at skabe de bedste rammer? Ved at prioritere opbevaring, vælge fleksible børnehavemøbler og tilbyde praktiske arbejdsområder, kan børnehaven blive både bedre og sjovere.
Et barn kigger frem bag en masse farvestrålende skumpuder

Organisering af børnehavens garderobe

Når man skal opbevare tøj og skiftetøj til mange børn på begrænset plads, er det vigtigt med intelligente løsninger. Garderobestativer og hylder findes i forskellige designs. For at skabe orden i garderoben, selv med masser af tøj og ejendele, er et skab med døre en god idé. Skabslåger, der kan stå i åben position, gør det nemt at tage ting ud eller lægge dem ind. Soft-close-hængsler forhindrer skabslågen i at smække hårdt.

En aftagelig tørresnor er praktisk til at hænge vådt overtøj uden for indgangen, indtil det er helt eller delvist tørt. Når det er klart, kan det bæres ind uden at dryppe vand på gulvet i garderoben.

Skoreoler med praktiske drypbakker er nemme at rengøre, især i vintermånederne, hvor skoene kan bringe en del snavs med ind.

Smart og fleksibel indretning

Det er vigtigt, at børnehavemøbler er tilpassningsdygtige og fleksible for at skabe et godt læringsmiljø. På den måde kan miljøet nemt tilpasses efter behov og aktivitet. Møbler med låsbare hjul gør det nemt at flytte dem frem og tilbage efter behov. Stabelbare stole og skamler er nemme at opbevare og kan hurtigt tages frem, når rummets behov ændres. Smarte opbevaringsskabe med udtrækbar bordplade kan bruges som legebord eller tegnebord. Skab "rum i rummet" ved hjælp af paneler og skillevægge, som også effektivt reducerer støjniveauet. Brug af skillevægge er en god måde at opdele rummet i forskellige områder for de yngre og ældre børn.

Fokusér på god opbevaring

I børnehaver er der ofte brug for både lukket og åben opbevaring, hvilket kræver forskellige typer af møbler. Åbne reoler med plastkasser er gode til legetøj og materialer, der skal være let tilgængelige, mens lukket opbevaring eller en høj reol er god til ting, der skal opbevares på et mere vanskeligt tilgængeligt sted. Brug rummets vægge - vægmonterede hylder sparer plads, gør rengøringen lettere og giver dig mulighed for at udnytte gulvpladsen nedenunder.

Læs mere om hvordan du skaber et godt læringsmiljø i børnehaven


Plads til leg

Med legemøbler, legeborde og bløde byggesæt kan børn træne finmotorikken og lære, mens de har det sjovt. Med forskellige aktivitetszoner kan både stille og mere fysisk aktiv leg finde sted på samme tid.


Et hyggeligt samlingspunkt

Et blødt tæppe på gulvet gør med det samme hele rummet mere hyggeligt. Samtidig får du et dejligt samlingssted, som er perfekt, når der skal leges, synges og læses højt. Et tæppe har også den fordel, at det både er en god lyddæmper og giver et friskt pust af farve. Husk at vælge tæpper med gummi på bagsiden, der klæber godt til gulvet, så du mindsker risikoen for at glide.

Er der trangt i sofahjørnet? Så kan siddehynder være et indbydende alternativ, som kan varieres i det uendelige og bruges til alt fra leg til historielæsning. Med disse tips, håber vi at have givet inspiration til, hvordan en børnehave kan indrettes bedst muligt.

FAQ

Lydabsorberende malerier og vægtekstiler med legende mønstre er effektive mod høje støjniveauer, samtidig med at de fungerer som dekoration.
Vælg holdbare møbler, der kan holde til leg og kreativitet. Reoler med åbne opbevaringskasser er gode til ting, som børnene nemt kan komme til, mens aflåselige skabe er gode til ting, som skal opbevares på mere svært tilgængelige steder.
Vælg pladsbesparende hylder og knagerækker, der kan udvides og helst ændres efter behov.

Få hjælp af vores indretningseksperter

Hos AJ Produkter er vi altid klar til at hjælpe med en indretningsløsning, der er skræddersyet til din virksomhed. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om valg af stof, ønsker inspiration eller vil vide, hvilke løsninger der passer bedst til dine lokaler. Så kan vi rådgive om dine muligheder.
Virksomhedstype
Beskriv overvejelser og ønskerBilag
Ved at klikke SEND accepterer du vores persondatapolitik

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik