Guide: sådan indretter du mødelokalet

Guide: sådan indretter du mødelokalet

Et ideelt mødelokale er både kreativt og funktionelt, og det skal også kunne imødekomme forskellige personligheder og skabe en behagelig atmosfære. Det skal være fleksibelt nok til at rumme både præsentationer, diskussioner, møder og workshops. Hvis du overvejer at indrette et mødelokale eller et større konferencelokale, men er usikker på, hvordan du skal gribe det an, kan indretningskonsulent Camilla Hassbjer give dig sine bedste tips – lige fra valg af vægfave til valg af konferencemøbler.
En fredelig og harmonisk atmosfære er afgørende. Mødedeltagerne bidrager også med en rigdom af forskellige nuancer og farver.
Camilla Hassbjer
Det første trin i udformningen af et mødelokale er at udføre en grundig behovsanalyse. Hvad er formålet med lokalet, hvor mange pladser er nødvendige, hvilken teknologi skal være tilgængelig, og hvilken type møbler vil fungere bedst? Skal der være behagelige, polstrede konferencestole, eller er enkle, stabelbare mødestole tilstrækkelige? Eller måske er en kombination af forskellige møbleringsløsninger det rigtige valg?

Ifølge Camilla Hassbjer, indretningskonsulent og projektleder med ekspertise inden for virksomheder og offentlige miljøer, er der situationer, hvor et stationært mødebord er tilstrækkeligt, men mange foretrækker muligheden for at ændre møbleringen til u-form eller arbejde i små grupper. I disse tilfælde vælger de en fleksibel løsning med små borde, der kan forbindes til et større.
Et konferencesæt i lyse farver i et lyst mødelokale
Møbelgruppe FLEXUS + WHISTLER
Konferencebord i et moderne mødelokale med højstole
Konferencebord AUDREY

Tekstiler giver et bedre lydmiljø

Det er essentielt at betragte rummets forhold, især belysning og lyd. "Det er afgørende at være opmærksom på akustikken og inkludere tekstiler som tæpper og gardiner for at skabe en dæmpet atmosfære. Valg af møbler kan også tage højde for dette ved at vælge stole med stofbetræk," påpeger Camilla. Når det kommer til belysning, er en god og funktionel belysning selvfølgelig nødvendig i et mødelokale.

"Personligt foretrækker jeg at arbejde med indirekte lys, da det tilføjer en varme til rummet og nedtoner den kolde og hårde atmosfære. Det er også vigtigt at have mulighed for at dæmpe lyset og justere det i henhold til aktiviteten."

Konferencebord i et mødelokale med gulvtæppe

Teknologien skal være der fra starten

Teknologien bør indgå i planlægningen af et mødelokale fra starten for at undgå synlige kabler, der kan udgøre en snublefare. Brug af kabelholdere, kabelbakker, ledningsholdere og bordudtag kan hjælpe med at holde styr på kablerne og sikre en pæn og sikker løsning.

"Som indretningsarkitekt sigter jeg altid mod at minimere synligheden af kabler. Derfor anbefaler jeg en forsænket teknologiboks i bordet eller under bordpladen," forklarer Camilla. Udover en projektor med lærred eller projektionsflade er der ofte behov for et skriveunderlag eller en tavle til at tage noter eller skrive på, som f.eks. en flipover eller et whiteboard.

Konferencelokale med rækker af borde og stole

Hvordan vælger man farver?

– "Start med at analysere rummets karakter. Hvis der allerede er et gulv, hvilken farve har væggene så? Det handler om at opretholde harmoni og balance mellem materialer og farver. Personligt mener jeg, det er vigtigt at vælge rolige farver. Vi må ikke glemme, at farver også påvirker os mennesker."

Læs mere om at indrette med farver

Tre personer holder møde i et mødelokale med akustikpaneler på væggene

Tips til et vellykket møde

  1. Planlæg mødet i god tid.
  2. Kontrollér, at teknologien fungerer korrekt.
  3. Hav en tydelig dagsorden, så deltagerne kan forberede sig.
  4. Indbyg flere korte pauser.
  5. Overhold tidsplanen for at undgå unødvendig irritation.
  6. Inkluder mindst én interaktiv session. Det øger deltagernes fokus.
  7. Komfortable konferencestole er særligt vigtige under lange møder.
Hvis du har brug for hjælp til at indrette dit mødelokale, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er glade for at kunne hjælpe dig!

FAQ

Et mødelokale skal have et passende mødebord og stole til deltagerne, teknologisk udstyr som projektor eller skærm, whiteboard eller flipover til at skrive og dele idéer samt god belysning og ventilation for et behageligt arbejdsmiljø.
Hæve sænke konferenceborde har flere fordele. De fremmer ergonomien ved at give brugerne mulighed for at justere bordets højde og opretholde en korrekt kropsholdning. Derudover tilbyder de fleksibilitet til at tilpasse sig forskellige aktiviteter og brugere. Denne funktion fremmer også samarbejde og dynamik ved at muliggøre nem ændring af arbejdspositioner. Endelig øger hæve sænke konferenceborde komforten for brugerne ved at tilbyde den optimale arbejdshøjde.
En konference er en større sammenkomst, hvor deltagerne udforsker et bestemt emne i dybden. Normalt er der både præsentationer og diskussioner.
I et hybridmøde er nogle af deltagerne til stede i mødelokalet, og en eller flere deltager digitalt, som regel via en videokonferencetjeneste.
Indret med tæpper, tykke gardiner og stole med stofbetræk. Hvis du stadig er generet af efterklang i rummet, kan lydabsorbenter til loft og vægge være en løsning.
En effektiv måde at afslutte et møde på er ved at foretage en opsamling og opsummering af de vigtigste punkter og beslutninger. Det er vigtigt at identificere klare handlingspunkter og ansvar for at sikre fremdrift efter mødet. Der bør også være tid til at besvare eventuelle spørgsmål og give deltagerne mulighed for at komme med sidste kommentarer. Afslut mødet med en tak til deltagerne og sørg for at håndtere eventuelle praktiske detaljer eller opfølgning.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik