Fra kaos til orden: Hvilke reoler skal du vælge?

Hvilke reoler passer til dine behov? Tænk over dette, før du vælger kontor- eller lagerreoler

Der er mange overvejelser, man skal gøre sig, når det kommer til valg af den rigtige opbevaring til arbejdspladsen eller lageret. Hvilken kapacitet har du brug for? Hvilket miljø skal reolerne stå i? Har du brug for en udvidelse af lagerpladsen i fremtiden? Vi har samlet nogle spørgsmål, du kan stille dig selv, inden du investerer i en ny opbevaringsløsning.

 

Hvilke muligheder og forhindringer har opbevaringsrummet?

I et rum, hvor der er begrænset plads, kan du spare gulvplads ved at bygge i højden med ekstra høje reoler. Er loftshøjden et problem, men har du masser af gulvplads, så kan du vælge reoler, der er ekstra dybe eller sætte to reoler op ryg mod ryg. Sørg for at måle højde, bredde og dybde omhyggeligt, og husk at tage hensyn til ting i rummet, som kan påvirke lagerpladsen.

 

Hvilken kapacitet skal hylderne kunne klare?

En af de vigtigste faktorer, der skal overvejes, er, hvor meget vægt hver hylde er beregnet til at bære. Både hylder og bærebjælker er normalt konstrueret til en jævn fordelt vægt, hvilket betyder, at den angivne kapacitet kun gælder, når vægten er jævnt fordelt på hylden. Hvis et enkelt element med maksimal kapacitet er placeret midt på hylden, er der ingen garanti for, at hylden kan klare vægten. Vi anbefaler derfor at vælge en reol med en lidt højere kapacitet, end du tror, du har brug for, for at være sikker på, at vægten er fuldt understøttet.
 

Fritstående reol eller ej?

Ønsker du at have adgang til de ting, som er lagt på reolen, fra begge sider? Hvis ja, så skal du vælge en reol, der kan stå midt i rummet. Nogle reoler er konstrueret med rygkryds for at afstive og stabilisere og giver dermed kun adgang til hylderne fra forsiden. Denne type reol er derfor bedre at stille op mod en væg. Hvis du alligevel ønsker at placere den type reol fritstående i rummet, kan du stille en identisk reol op på modsatte side, så de står ryg mod ryg. Pallereoler og reoler til tungere gods har man som regel adgang til fra begge sider.
 

I hvilket miljø skal reolerne stå?

Alt efter, hvilket miljø reolerne skal stå i, er det vigtigt at vælge, hvilket materiale reolerne skal være af eller hvilken overflade, de bør have. Hvis reolsystemet skal stå i et tørt miljø, er en reol med en simpel pulverlakering velegnet. Galvaniserede reoler er modstandsdygtige over for rust og egner sig til fugtige områder, mens reoler i rustfrit stål kan vaskes ned og er ideelle til brug i sterile miljøer samt til opbevaring af fødevarer. Reoler i krom giver et flot finish og velegner sig f.eks. til udstilling.

Har du brug for mere lagerplads i fremtiden?

Mange reolsystemer er designet til nemt at kunne udvides, når der opstår behov for mere lagerplads. Disse typer af reolsystemer leveres i grundsektioner og påbygningssektioner. En komplet opbevaringsreol består af en grundsektion samt det antal af påbygningssektioner, som du har brug for, for at få den ønskede længde på reolen. Med grundsektioner og påbygningssektioner kan du lade lagerpladsen vokse i takt med dit behov.

 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik