Guide: sådan vælger du det rigtige skab til kontoret

Guide: sådan vælger du det rigtige skab til kontoret

Gennemtænkt opbevaring gør ikke kun livet lettere, det gør også hele kontormiljøet meget mere attraktivt. Et skab er en god opbevaringsløsning både på hjemmekontoret og kontoret. Her er nogle punkter, du skal overveje, når du køber opbevaringsskabe til dit kontor. Den rigtige type kontorskab gør det nemt at organisere dokumenter og andre vigtige ting. Tænk over, hvad du har brug for på dit kontor, når du skal købe nye kontormøbler. Stilfulde og pladsbesparende jalousiskabe, indbrudssikre sikkerhedsskabe eller praktiske metalskabe? God opbevaring på kontoret gør hverdagen lettere.
Høje og lave skabe med ringbind og dokumenthylde

Hvilken type skab har du brug for?

Der findes skabe i mange varianter, der er tilpasset forskellige behov. Men de første spørgsmål, du bør stille dig selv, før du køber, er, hvad du skal opbevare, og hvor skabet skal placeres. Foretrækker du åben eller lukket opbevaring?

Opbevaringsskab: Et højt skab er ideelt til bøger, magasiner, ringbind, kontorartikler og lignende. Med et væghængt opbevaringsskab kan du udnytte pladsen ovenover som f.eks. en lav hylde eller anden småopbevaring.

Sideskab: beregnet til placering ved siden af skriveborde, men også ideel som f.eks. rumdeler. Det lette og smidige udtræk giver direkte adgang til hylderne og det er dermed nemt at få adgang til indholdet.

Arkivskab: Denne type skab er særligt velegnet til arkivering af hængemapper.

Medicinskabe: vægmonterede skabe med låse til opbevaring af medicin.

Tegningsskab: Beskyt dine tegninger ved at opbevare dem i et skab med lave skuffer, der er beregnet til formålet. Med denne effektive tegningsopbevaring får du et nemt overblik over indholdet.

Smart og sikker opbevaring

Pænt og ryddeligt
Hvis du vælger skabe med justerbar indretning, er det nemmere at tilpasse opbevaringen til dine behov, f.eks. med ekstra hylder og smarte indsatser. Du kan også tilføje opbevaringsskuffer og magasinholdere for at gøre det nemt at sortere og finde de ting, du gerne vil gemme lidt væk.

Kun adgang for autoriserede personer
Et skab, der kan låses, er et godt sted at opbevare dine vigtigste dokumenter og genstande. Nøglelåse er en god løsning, hvis kun du eller nogle få personer har adgang til kontorets skab. Men med en elektronisk kodelås kan flere personer få adgang til skabet uden besværet med ekstra nøgler.

Brand- og indbrudssikre skabe
Til dine vigtigste dokumenter giver et værdiskab ekstra sikkerhed, hvis ulykken skulle være ude. Afhængigt af brandklassificeringen, kan et brandskab modstå brand i 60-120 minutter. Du kan også vælge et tyverisikret pengeskab med certificering til de værdier, der ikke nødvendigvis skal beskyttes mod brand.  


Vil du vide mere om sikker opbevaring?
Et skab med lås og blå døre på et kontor
Klassisk kontorskab med to åbne hylder og skabe i bunden

TIP: Skab og hylde i ét

Klassisk skab i slidstærkt laminat med fire hylder og halvdækket opbevaring med dobbeltdøre. Perfekt til kontorer, receptioner og skoler.

  • Lavet af holdbart og vedligeholdelsesvenligt laminat
  • En del af møbelserien FLEXUS, hvilket gør det nemt at matche med andre kontormøbler
  • Skabet fås i flere farver
Se produkt
Lave opbevaringsskabe, der anvendes som rumdelere

Opbevaring med forskellige udtryk

Opbevaringsskabe fås i mange forskellige størrelser, materialer og overflader. Derfor handler det om at tænke både praktisk og æstetisk. Hvilken type skab opfylder dine behov, og hvad passer til de andre møbler? Har du eksempelvis brug for et arkivskab, der sjældent skal åbnes, eller har du derimod brug for det flere gange om dagen? 

Laminatskabe er både en funktionel og prisvenlig løsning til kontoret. Materialet er vedligeholdelsesfrit, overfladen er glat, ridsefast og vandafvisende, hvilket gør disse skabe velegnede i de fleste sammenhænge.

Skabe i finér har et tyndt overfladelag af træ, der giver en solid fornemmelse og løfter kontormiljøets udseende. Fordi materialet er levende, har skabet et elegant udseende med naturlige forskydninger i overfladen.

Pulverlakerede metalkabe er ekstremt holdbare og egner sig til miljøer, hvor der er naturlig stor slitage. Disse skabe har ofte en høj belastningskapacitet pr. hylde og er en fremragende mulighed for f.eks. arkivrum.

Med almindelige døre får du et godt overblik over alt indholdet.

Skydedøre er en perfekt løsning i små rum.

Jalousidøre kan skubbes ud i sidderne af skabet, så du slipper for at have døre, der åbner ud i rummet. 

Mulighederne med opbevaring

Opbevaringsmøbler passer ind i de fleste miljøer og åbner op for nye muligheder i indretningen. De er f.eks. perfekte som rumdelere. Hvis du har svært ved at vælge mellem åbne reoler og opbevaringsskabe, kan det være en god mulighed at blande dem. Så kan du gemme dokumenter og bunker af papir og vise ting frem, der er pænere at se på, f.eks. bøger og pynt. Hvis du vælger opbevaring som en del af en møbelserie, kan du kombinere høje og lave enheder og stadig skabe en ensartet stil på dit kontor.

Stort eller lille, højt eller lavt
Hvis du har god plads, kan flere lave skabe på række være et godt alternativ til et højt skab. Så kan du samtidigt få ekstra opbevaringsplads til planter og andet inventar ovenpå. Er gulvpladsen er begrænset, kan løsningen være at tænke i højde, for at maksimere opbevaringspladsen. Du kan f.eks. placere to skabe oven på hinanden eller installere åbne hylder over skabet op til loftet. Mulighederne er mange.


Vil du have tips til et attraktivt kontor?

AJ Produkters bedste tips til kontorskabe

1. Bestselleren SENSE er et stabilt skab fremstillet af stål. Med fire justerbare hylder, der hver kan belastes med 50 kg, er det et rigtig solidt valg, der kan holde til meget. Skabet er også udstyret med en 3-punktslås, så dine dokumenter er i sikkerhed.

2. Hvis du er på udkig efter et godt og prisvenligt opbevaringsskab, er CLEO et fremragende valg. Skabet er lavet af slidstærkt laminat og fås i tre forskellige designs. Dørene kan låses.

3. Vores STUDIO jalousiskab er både diskret og pladsbesparende. Med låger, der glider glat ind i skabets korte sider, kræves der ikke meget fri plads foran skabet, når det åbnes.

4. Til den designbevidste indretningsarkitekt foreslår vi QBUS-skabet, som er en del af den spændende opbevaringsserie med samme navn. Produkterne fås i flere forskellige farver, så du kan mikse og matche dine opbevaringsløsninger på kontoret.

5. De vigtigste dokumenter har brug for ekstra sikkerhed, og det kan opbevaringsskabet MIXTURE give dem. Det meget robuste skab er brandsikkert og udstyret med espagnolette- og cylinderlåse.

Spørg os om opbevaringsskabe

Vi håber, at vores tips i denne guide har hjulpet dig med at vælge opbevaringsskabe til dit kontor. Kunne du godt tænke dig lidt mere vejledning i at træffe de rette valg, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne. 


Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik