Guide: sådan vælger du det rigtige - og bedste - arbejdsbord

Guide: sådan vælger du det rigtige - og bedste - arbejdsbord

Er det tid til at købe et nyt arbejdsbord til værkstedet, lageret eller garagen? Er du i tvivl om, hvilken model du skal satse på? Et godt arbejdsbord skal tilpasses arbejdet, du skal udføre og dit arbejdsmiljø. I vores brede sortiment finder du mange modeller, uanset om du har brug for et rustfrit arbejdsbord, et mobilt arbejdsbord på hjul eller med ekstra opbevaringsplads. Med vores guide bliver det lidt lettere at vælge det helt rigtige.
Medarbejder på et værksted læner sig op ad et arbejdsbord i stål

Hvor meget vægt skal arbejdsbordet kunne holde til?

Før du køber et arbejdsbord, er det en god idé at tænke over dine behov. Det vil gøre det lettere at finde en model, der opfylder dine forventninger og krav. 

Det er vigtigt at bordet kan klare tilstrækkelig belastningskapacitet samt har et robust og holdbart stativ. Hvis du arbejder med lettere genstande, kan du klare dig med et arbejdsbord til en lavere maksimal belastning. Hvis du håndterer tunge varer, for eksempel på en industriel arbejdsplads, har du brug for et kraftigere arbejdsbord med en ekstra tyk bordplade. Vores mest holdbare modeller kan tåle en maksimal belastning på 750 kg, der er jævnt fordelt.

Der er flere andre faktorer at tage i betragtning, som f.eks. ståltypen og bordpladens materiale. I løbet af guiden gennemgår vi de faktorer, som vi mener, kan give dig et godt udgangspunkt for et rigtigt køb. Tænk dog også gerne på eventuelle behov, der kan opstå i fremtiden, og tag dem med i overvejelserne, så du ikke behøver at udskifte din værkstedsbord i den nærmeste fremtid. 


Har du brug for en pakkestation?

Mand sidder ved arbejdsbord på justerbar taburet

Hæve sænke, stationært eller med hjul?

Fast højde eller hæve sænkebord?
Et stel med en fast højde er en god løsning, hvis der ikke er behov for at kunne tilpasse arbejdshøjden efter forskellige personer eller opgaver.

Et hæve sænke arbejdsbord giver imidlertid større fleksibilitet og bedre betingelser for en ergonomisk arbejdsstilling. Den mest praktiske løsning er et eldrevet stel, men manuelt justerbare ben kan også være en god løsning. Vi har flere modeller, hvor højden justeres med håndsving.

Stationær eller mobil løsning?
I de fleste tilfælde er en stationær arbejdsbord et godt valg. Men nogle gange er det bedre at vælge et mobilt arbejdsbord på hjul, som er let at flytte, f.eks. for at frigøre plads. Mange mobile arbejdsborde er udstyret med håndtag, så de er lettere at flytte.
En person står ved et arbejdsbord og er i gang med at pakke varer

Tip: stå behageligt med en aflastende arbejdsmåtte

En stødabsorberende arbejdsmåtte reducerer risikoen for belastningsskader og giver effektiv aflastning af ryg, knæ og led, når man står op i længere tid.
Plastkasser og værktøjstavle med skruetrækkere
Hæve- og sænkbart arbejdsbord med værktøjstavle
Komplet hæve- og sænkbart arbejdsbord VERVE

Hvilken bordplade til arbejdsbordet?

Sørg for at vælge en bordplade, der passer til dine anvendelsesformål. Her er nogle af de mest almindelige overfladebehandlinger:

Hærdet plade – et prisvenligt allround-materiale til lettere værkstedsmiljøer.

Laminat – giver en glat, hård og ridsefast overflade, der er velegnet til de fleste miljøer. God modstandsdygtighed over for væsker og de fleste kemikalier.

Vinyl – har blød overflade, som holder godt på tingene, så de ikke glider rundt og evt. beskadiger dem. Derfor er en sådan overflade særligt velegnet til  pakke- og monteringsarbejde.

Parket –et stærkt og holdbart træmateriale med en bred vifte af anvendelsesmuligheder, f.eks. inden for metalbearbejdning og montagearbejde.

Stål – et meget slidstærkt materiale, der kan tåle væsker, olier og kemikalier samt er let at rengøre. Høj modstandsdygtighed over for ridser og slag.
Kvinde ved arbejdsbord med værktøj

Brug for ekstra opbevaring?

Et arbejdsbord kan være mere end blot en arbejdsflade. Det kan også være en smart opbevaringsplads til værktøj, pakkeudstyr eller andet, som du ønsker at have inden for rækkevidde, mens du arbejder. Et tip er at vælge et arbejdsbord, der kan suppleres med forskellige opbevaringsløsninger. Det kan f.eks. være skuffesektioner, der monteres under arbejdsfladen eller værktøjstavler og hylder.

Hvis du har mange materialer, der skal opbevares, kan det være en god idé at placere nogle praktiske hylder eller værktøjsskuffer under arbejdsbordet. 

 
Hvilken lagerreol har du brug for?

Tip: glem ikke at købe værktøjskroge

Uanset om du vil have klassiske kroge, en skruetrækkerholder eller et helt krogsæt, har vi masser af muligheder at vælge imellem til en personligt tilpasset værktøjstavle.
En person sidder ved et arbejdsbord fra AJ Produkter
Et velindrettet MOTION arbejdsbord på et værksted

Leder du efter tips til, hvordan du vælger et arbejdsbord? Vi har samlet nogle af vores favoritter:

  1. Vores robuste og egendesignede arbejdsbord COMBO fås i flere forskellige modeller med forskellige bordplader. Byg din egen kombination, eller køb en færdig pakkeløsning.
  2. VERVE er et prisvenligt arbejdsbord og fås i flere forskellige og færdige pakker med praktisk tilbehør. Alle er elektrisk hæve sænkebare, så du kan arbejde ergonomisk.
  3. SOLID er vores mest klassiske arbejdsbord og også det mest holdbare med en stærk stålramme, der er velegnet til krævende miljøer. Flere af bordene i serien har en maksimal belastning på 750 kg.
  4. MOTION-arbejdsbordet er en bestseller, som kan skræddersys helt efter dine behov. MOTION fås med manuelt eller elektrisk hæve sænke-understel, men også i modeller med faste ben eller ben på hjul.

Spørg os

Hvis du ønsker flere oplysninger om vores produkter, er du velkommen til at kontakte os – så vil vi med glæde hjælpe dig.

 

FAQ

orskellige typer opgaver kræver forskellige arbejdshøjder. En tommelfingerregel er, at bordet skal være sådan, at din underarm kan være parallel med bordoverfladen, uanset om du står eller sidder ned under aktivt arbejde. Ved finmotorisk arbejde eller præcisionsarbejde kan bordhøjden være lidt højere, og ved tungere arbejde kan bordhøjden være lidt lavere.
Bredden af et arbejdsbord kan variere, men typisk anbefales en bredde på omkring 600-900 mm for at give tilstrækkelig arbejdsplads.
Dybden på et arbejdsbord skal tilpasses størrelsen på det, du arbejder med. I vores sortiment har vi arbejdsborde med en minimumsdybde på 600 mm og op til 800 mm, afhængigt af modellen.
Bordpladen skal tilpasses til opgaven, da nogle materialer er mere velegnede end andre til forskellige typer opgaver. En stålbordplade kan f.eks. modstå slag, gnister og svejsninger, mens en parketbordplade er meget modstandsdygtig over for tungere genstande.
Et arbejdsbord i rustfrit stål, som PROOF-arbejdsbordet, er nemt at rengøre og velegnet til miljøer med høje krav til renlighed.
I vores sortiment finder du flere forskellige modeller af arbejdsborde på hjul, som kan gøre dit arbejde mere effektivt, når du ikke arbejder på et fast sted.

Find det rigtige arbejdsbord

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik