Sådan vælger du en kontorstol, der passer til dig

– 5 vigtige ting at overveje, når du vælger kontorstol.

Der er et produkt, som du aldrig bør gå på kompromis med: Kontorstolen. At sidde forkert forårsager mange problemer, derfor er det vigtigt at have en stol, der hjælper dig med at sidde rigtigt.

 

En god kontorstol følger kroppens bevægelser, reducerer risikoen for belastningsskader og hjælper dig med at sidde ordentligt, uanset hvor lang tid du sidder. En god kontorstol er med andre ord guld værd, både for dit velbefindende og dine præstationer. Men hvilken model passer dig bedst? Her er 5 vigtige ting at overveje, når du vælger kontorstol.

 

1. Hvor mange timer sidder du ned?
Det vigtigste spørgsmål at besvare er, hvor mange timer om dagen du vil komme til at sidde på din stol. Den grundlæggende regel er, at jo flere timer, du sidder ned, des bedre stol har du brug for. For at du let kan finde en stol, der passer til dine behov, har vi delt sortimentet op efter anbefalet siddetid: 4, 8, 12 og 24 timer. Det betyder, at vi har alt fra enkle stole til dig, der sjældent sidder ned til mere eksklusive muligheder, der giver optimal siddekomfort, selv ved rigtig lang arbejdstid.

4 timer: Du, der ofte er på farten og kun sidder ned i korte øjeblikke, har bare brug for en relativt enkel stol.

 

8 timer: Sidder du ned det meste af arbejdsdagen, har du brug for en ergonomisk stol med gode indstillingsmuligheder.

 

12 timer: Sker det, at du sidder ned uafbrudt i timevis? Så bør du vælge en eksklusiv stol med alle bekvemmeligheder.

 

24 timer: Arbejder du i et kontrolrum eller lignende, som det er svært at forlade? Så har du brug for en stol, der opfylder ekstremt høje krav til indstillingsmuligheder og komfort – ligesom vores certificerede modeller.

 

2. Kig efter ergonomiske funktioner
For at din nye stol skal give dig den støtte, du har brug for, skal den være i stand til at tilpasse sig din højde, vægt og kropsform. Da vi alle er forskellige, skal du derfor lede efter en stol med flere forskellige indstillingsmuligheder for at opnå maksimal komfort.

 

 

3. Vælg mekanisme efter bevægelsesmønster
Det er vigtigt, at stolens sæde og ryg følger dine bevægelser, fordi din krop automatisk vil skifte position nu og da. Det indbyrdes forhold mellem ryglæn og sæde styres af stolens mekanisme – og også her gælder reglen om, at kvalitet betaler sig.

 

4. Flere valg og tilbehør
Udover funktioner, der omhandler ergonomi og bevægelsesmønster, kan valg af model også påvirkes af specifikt tilbehør eller særlige egenskaber, hvor netryg er en favorit for mange. Armlæn og nakkestøtter fås som tilbehør til vores mere enkle modeller, ellers er de inkluderet i stolenes grundlæggende design.

 

5. Farve, form og materiale
Når du har fundet nogle stole, der passer til dine behov, kommer den måske sjoveste del:  At vælge, hvordan stolen skal se ud. Mange af vores modeller fås i flere forskellige farver – hvilket betyder, at du både kan indrette kontoret med samme model i flere farver eller samme farve bare i forskellige modeller. Når det gælder materiale, er stofstole langt det mest almindelige, men vi kan også tilbyde kontorstole i kunstlæder

 

 

Så nu er det bare at vælge. I vores brede sortiment er der garanteret en stol, der passer til dig, uanset hvem du er. Er det svært at vælge? Så er du velkommen til at kontakte os – vi hjælper dig gerne.