Indret træningslokalet smart og gør træningsoplevelsen større

Indret træningslokalet smart og gør træningsoplevelsen større

Det er snart januar og højsæson i fitnesscentret efter juledagene. At træningslokalet er rigtigt indrettet, kan gøre mere, end du tror, for besøgende. Et godt lysindfald og en god lyddæmpning er nogle af de ting, der er med til at øge både vores energi og motivation. Tag vores indretningstips med i træningslokalet – og gør træningsoplevelsen større.
 
Lys, lyd og optimal udnyttelse af kvadratmetrene er tre ting, der kan gøre en stor forskel, når det gælder træningsoplevelsen i træningslokalet. Nogle kan lide at træne i fred og ro, mens andre gerne lytter til musik, ser TV eller taler med en ven, mens træningen foregår.

Et lyddæmpet træningslokale

For at reducere forstyrrende støj i træningslokalet kan det være en god idé at udstyre TV og musikanlæg med hovedtelefoner. Den generelle summen fra maskiner og mennesker kan dæmpes ved hjælp af tekstiler og lydabsorbenter på væggene. At anvende en tykkere måtte i de mest udsatte områder hjælper også med at dæmpe lyden og gør, at tunge redskaber kan slippes på gulvet uden at forstyrre. Mens en tykkere måtte med fordel kan placeres i den del af lokalet, hvor de tungere redskaber befinder sig, passer en tyndere måtte, der er lettere at lave øvelser på, godt i andre dele af lokalet.

Smarte opbevaringsløsninger til redskaberne

For at holde gulvarealerne fri for redskaber, reb og træningsmåtter kan du montere smarte opbevaringsløsninger på væggene: Kroge, værktøjstavler og skinner gør, at du nemt kan hænge redskaber og reb op på væggen, når de ikke anvendes og dermed holde gulvarealet frit. Et ryddeligt lokale føles automatisk mere rummeligt og rart at opholde sig i. P-O Osbeck arbejder som personlig træner og coach og driver firmaet Magnify. Han henviser til, at lyse farver påvirker os positivt i træningslokalet.
– Vi ved, at når det er lyst, føler du, at du får mere energi. Hvid gør, at vi føler os friskere og det er en god farve at indrette med, siger han. P-O foreslår også at indrette med spejle. Spejle gør det muligt at følge sine øvelser og sørge for, at de udføres korrekt. Desuden bidrager spejle til en endnu mere luftig fornemmelse og reflekterer lyset i lokalet.

Glem ikke omklædningsrummet

Det er ikke kun i træningslokalet, den besøgende bruger tid, men også i omklædningsrummet. Også her er det godt at stræbe efter et lyddæmpet miljø og at sørge for de rigtige gulvmåtter, der passer til miljøet. I omklædningsrummet er en vådrumsmåtte velegnet. Når det gælder opbevaring, har nogle personer brug for meget opbevaringsplads, mens andre blot har behov for et værdiskab til mindre ejendele. Tilpas valget af opbevaringsløsning efter den aktivitet, der udøves i lokalerne. Er der brug for plads til store tasker og lange hockeystave? Eller er det nok med halvskabe med plads til taske og jakke? Et godt alternativ er Z-skabe, der består af to skabe i fuld højde, men kun fylder som ét. Eller hvorfor ikke mikse de forskellige skabsmodeller? På den måde kan du spare så meget plads, der er brug for og samtidig tilbyde en opbevaringsløsning, der dækker alle behov.
 

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik