Guide: sådan indretter du et smart kontor

Guide: sådan indretter du et smart kontor

Er I blevet flere på kontoret, flyttet eller har I ændret jeres måde at arbejde på? Eller er det bare blevet tid til at belønne jer selv med nye møbler? Uanset årsagen til at udskifte kontorinventaret, er der nogle vigtige ting at huske på for at skabe et effektivt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne trives og har lyst til at være.
Tipene kommer fra vores projektledere David Hassel og Therese Östby, der dagligt hjælper virksomheder med at optimere deres kontorer. Efter at have lyttet til og analyseret deres kunders behov, vender de tilbage med innovative løsninger, der af og til overrasker deres kunder.

"Vi ønsker, at vores kunder skal tænke på og også forudse deres fremtidige behov," udtaler Therese. "Et smart designet kontor kan muliggøre møblernes alsidige anvendelse over tid."

"Selvfølgelig ønsker vi at sælge vores produkter," forklarer David, "men frem for alt stræber vi efter at skabe indretningsløsninger, der hjælper vores kunder med at maksimere deres plads på den mest optimale måde."

Smarte kontormøbler i praksis

Ved at investere i kontormøbler, der holder i lang tid, skaber du et bæredygtigt kontor. Fleksibilitet og tidløst design er både økonomisk og praktisk fornuftigt. Det er værd at tage sig tid til at overveje, hvilket kontorudstyr der bedst vil fungere på lang sigt.

Fremadskuende tænkning er vigtig

Undgå at købe de samme møbler, du allerede har, blot i nyere udgaver. Tænk anderledes. Hvad har du behov for i dag - og hvad kan du få brug for i morgen? Hvis du planlægger at udvide, kan det være nødvendigt at have plads til flere arbejdsstationer på samme sted. Så fleksibilitet er en vigtig faktor at tage med i betragtning.


Mangler du smart opbevaring? Få inspiration her
Et magasin og en kaffekop står på et flytbart bord foran en loungesofa

Tips til smartere kontorindretning


  • Optimer pladsen med mindre skriveborde. Ved at vælge mindre skriveborde frigør du plads til andre formål, f.eks. et indbydende siddeområde. Disse mindre borde muliggør også flere arbejdsstationer på samme plads.
  • Udnyt konferencebordets potentiale. Lader ikke antallet af medarbejdere afgøre størrelsen på dit konferencebord, men vælg det ud fra det gennemsnitlige antal mødedeltagere. Udover møder kan konferencebordet bruges alsidigt, f.eks. som frokostbord eller som en ekstra arbejdsplads.
  • Skab ensartethed med stolevalget. Ved at vælge den samme type stol til både frokoststuen, konferencelokalet og eventuelt som besøgsstol til medarbejderne, opnår du en stilfuld og praktisk ensartethed. Dette gør det nemt at indrette til store kundemøder.
  • Opdel med opbevaringsmøbler. Opbevaringsmøbler som skabe, er perfekte som rumdelere. Med skydedøre kan de åbnes, selv når pladsen er trang, og skjule ringbind og bunker af papir. Hvis du vælger opbevaring, som er en del af en serie, kan du kombinere skabe og reoler i forskellige højder og stadig skabe en ensartet stil på kontoret.
  • Gør plads til uformelle møder. Hvis du indretter dig smart, kan du måske få plads til et siddeområde midt mellem dine skriveborde. Perfekt til uformelle møder og kaffepauser.
  • Vælg et ensartet farveskema. Hvis det er muligt, så begræns dig til én træsort og én farve. Det er stilfuldt i dag og praktisk den dag i fremtiden, hvor du har brug for at omorganisere og flytte et møbel fra et rum til et andet.
  • Invester i de rigtige kontorstole. Kontorstole er uden tvivl et møbel, man aldrig bør gå på kompromis med. Forkert siddestilling kan føre til mange problemer, derfor er det afgørende at have stole, der støtter medarbejderne i at sidde korrekt. Aktive siddepladser med god ergonomi kan gøre en stor forskel for medarbejdernes helbred og deres præstationer.
  • Prioritér frokoststuen. Medarbejdernes tilfredshed vil uden tvivl stige, hvis der er faciliteter som køleskab/fryser, mikroovn, en god kaffemaskine og indbydende møbler til pauserne. Her er det vigtigt at tænke i fleksibilitet og gøre kantinen til et multifunktionelt rum.
  • Fokuser på lys. Adgang til dagslys har en markant betydning for vores velbefindende. Desuden kan et godt lysindfald være med til at reducere elregningen. Sørg for at placere de fleste arbejdsstationer tæt på vinduerne, så de får mest muligt lys, når du indretter dit rum.
  • Reducer støjniveauet. Et åbent kontormiljø kan ofte medføre høje støjniveauer, som bedst håndteres med et effektivt afskærmningssystem. Skrivebordsskærme er en overkommelig løsning, der ikke kun beskytter mod uønsket støj, men også tilfører en grad af privatliv.
  • Prioritér kvalitet og produktgaranti. Tænk langsigtet, når du vælger møbler. At investere i møbler fra en velrenommeret leverandør, der tilbyder produktgarantier, kan koste mere i starten, men det er det værd. Dette valg vil spare dig for fremtidige problemer og vise sig mere økonomisk på lang sigt.
  • Konsolidér indkøb fra én leverandør. Mange møbelfirmaer tilbyder bedre betingelser, jo større ordren er. Derfor kan det betale sig at købe alle dine kontormøbler ét sted. En leverandør, der er bekendt med dit budget, kan også foreslå møbler og produktmuligheder, som du måske ikke selv havde tænkt på. Dette skaber en mere effektiv og gennemtænkt indretningsproces.
Et lyst pauseområde med barbord og barstole

Fuldend ved at gøre kontoret hyggeligt

For at undgå, at kontoret føles sterilt og kedeligt, bør du tilføje dekorationer omhyggeligt. Vælg dem til sidst, når alt andet er på plads. Da de fleste mennesker tilbringer meget af deres tid på arbejdspladsen, er det vigtigt at skabe en hyggelig atmosfære. Vær dog opmærksom på ikke at overfylde med nips og pyntegenstande - det skal stadig fremstå professionelt som en virksomhed.

Et par dekorative malerier bidrager til hyggen. Gruppér dem på samme væg for den bedste effekt. Hvis malerierne er af forskellig størrelse, ser det generelt bedst ud at hænge dem langs midterlinjen. Store malerier har en tendens til at se bedst ud, hvis de hænger nederst.

Tilføj nogle grønne planter og blød dekorationsbelysning, f.eks. i kaffehjørnet, for at skabe en hyggelig oase til øjeblikke af afslapning. Få, men velvalgte dekorationer på de rigtige steder kan gøre en stor forskel. Held og lykke med din indretning.

Se her hvordan du bruger planter i indretningen

FAQ

I et kontorlokale er det vigtigt at have en ergonomisk arbejdsplads med mulighed for at justere højden på kontorstolen og skrivebordet samt plads til opbevaring af materialer. Sørg for, at der er tilstrækkelig belysning. Tilføj gardiner og tæpper for at reducere støj og gøre rummet mere hyggeligt.
At gøre et kontor tilgængeligt betyder at gøre det tilgængeligt for alle, herunder personer med forskellige former for funktionsnedsættelser eller handicap. Dette indebærer at tage hensyn til fysiske, sensoriske og kognitive behov for at skabe et inkluderende arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere kan deltage fuldt ud og effektivt udføre deres arbejde uden hindringer.
Der skal være mindst 70 cm mellem kontormøblerne, for at en person kan passere mellem dem uden problemer. At vende med en indendørs kørestol kræver normalt en plads, der er mindst 130 cm bred, og for en udendørs kørestol mindst 150 cm.
En passende loftshøjde til kontorer er typisk mellem 2,5 til 3 meter.
Kontormøbler som kontorstole og skriveborde skal være ergonomisk korrekte. Et tip er at vælge matchende møbler til hele kontoret, så de passer ind i alle rum under en omorganisering.

Få hjælp af vores indretningseksperter

Hos AJ Produkter er vi altid klar til at hjælpe med en indretningsløsning, der er skræddersyet til din virksomhed. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om valg af stof, ønsker inspiration eller vil vide, hvilke løsninger der passer bedst til dine lokaler. Så kan vi rådgive om dine muligheder.
Virksomhedstype
Beskriv overvejelser og ønskerBilag
Ved at klikke SEND accepterer du vores persondatapolitik

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik