Guide: Sådan indretter du et lille lager

Sådan indretter du et lille lager

Hvad har de fleste butikker, industrier og webshops til fælles? De har alle et relativt lille lager, i hvert fald sammenlignet med 3PL-lagre og logistikcentre. Så hvad kan de gøre for at optimere lagerkapaciteten og skabe et effektivt vareflow på deres begrænsede plads? Svarene finder du her!

Fire trin til et effektivt lager

Fire ting, der optimerer ydeevnen på et lille lager:

  1. Et fleksibelt reolsystem, der kan tilpasses forholdene i lokalerne.
  2. Ergonomiske løftehjælpemidler og vogne, der sparer medarbejderne for unødvendige løft.
  3. Et smart lagerlayout/planløsning, der giver et godt flow gennem lokalerne.
  4. Veludstyrede pakkestationer, der forenkler pakningen.

Med alle elementerne på plads har medarbejderne både et godt arbejdsmiljø og mulighed for at arbejde effektivt.
Billede af et lille lager
Mangler du ledig opbevaringsplads? Start med at tjekke, om reolernes mål passer med varernes mål, eller om du har for meget luft mellem tingene på lageret. Ved at reducere dybden på nogle sektioner frigøres gulvplads til flere reoler - og kapaciteten øges. En anden måde at få flere hyldemeter ind på eksisterende plads er at udnytte loftshøjden fuldt ud. Med den rigtige type reoler kan selv et lille lager føles stort.
En lagermedarbejder håndterer varer med en ministabler
Når det drejer sig om at løfte og flytte virkelig tunge varer, er løftevogne, palleløftere og stablere at foretrække. På samme måde findes der både sækkevogne og en række hyldevogne, pakkevogne, plukvogne, platformsvogne og rullecontainere til transport af lettere gods. Fælles for dem alle er, at de skåner ryggen, giver en bedre arbejdshøjde og gør det muligt at flytte flere ting på én gang.
En lagermedarbejder står foran pallereoler og scanner en pakke

Hav med i overvejelserne:

  • På et lille lager er der stor risiko for, at mennesker og vogne/lastbiler kommer i vejen for hinanden. Sørg for, at arbejdsmiljøet er sikkert, og at gangene er brede nok til at man passerer hinanden.
  • Har du den samme port til modtagelse og levering? Undgå flaskehalse ved at have et særligt område, hvor modtagne varer parkeres midlertidigt. Så kan en udgående lastbil bakke, så snart en indgående har forladt stedet.
  • Placer højfrekvente varer tæt på pakningen for at reducere antallet af lange ture.
  • Indret pakkestationen, så der er et godt flow, f.eks. så emnerne kommer ind i den ene ende, og de færdige pakker kommer ud i den anden.
En person er ved at skære indpakning til en pakke ved et pakkebord

Vælg et pakkebord med et hæve sænkefunktion, så flere medarbejdere kan dele en arbejdsstation og stadig arbejde i den rigtige højde. Tilføj en arbejdsstol med justerbar sædehøjde, der gør det nemt at skifte arbejdsstilling, og ergonomiske arbejdsmåtter, der giver god komfort ved længerevarende stående arbejde. Resultatet: En komplet pakkestation med et godt arbejdsmiljø.





Spørg os om indretning til et lille lager
Vores brede produktsortiment gør det nemt at finde et lagerlayout, der passer til din virksomhed. Hvis du har brug for support, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er altid glade for at kunne hjælpe dig.

FAQ

Man kan indrette et lille lager effektivt ved at følge fire hovedtrin:
  • Optimering af pladsen ved at udnytte vertikal plads og vælge fleksible reolsystemer
  • Sikring af effektivitet gennem smart lagerlayout og ergonomiske løsninger
  • Fokus på sikkerhed
  • Og til sidst, integration af teknologi for bedre lagerstyring.
Disse trin hjælper med at maksimere udnyttelsen af det begrænsede rum, samtidig med at arbejdsprocesserne effektiviseres.
Du bør vælge reoler der passer til pladsen og til dine behov. Du kan se vores reoler til lager her.
De mest pladsbesparende opbevaringsløsninger omfatter højderegulerbare reolsystemer, der udnytter vertikal plads, samt modulære og fleksible opbevaringssystemer, der kan tilpasses efter behov. Dette inkluderer også brug af vægmonterede hylder og skabe, samt mobile opbevaringsenheder, der kan flyttes eller omkonfigureres efter behov for at optimere pladsudnyttelsen.
For at arbejde effektivt på et lille lager, fokuser på at optimere pladsudnyttelsen gennem smart indretning og fleksible opbevaringssystemer. Prioriter ergonomi og sikkerhed for at forbedre arbejdsprocesserne. Brug teknologi til at forbedre lagerstyringen, såsom automatiserede systemer eller lagerstyringssoftware. Implementer klare procedurer for varehåndtering og organisering for at minimere spildtid og forbedre flowet i arbejdsprocesserne.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
Vent venligst...
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik