Sådan indretter du et ergonomisk værksted

Sådan indretter du et ergonomisk værksted


Inden for værksted og industri er ensformige arbejdsopgaver og akavede arbejdsstillinger de mest almindelige årsager til langvarigt sygdomsfravær. Det er derfor vigtigt at indrette værkstedet ergonomisk. Reducér risikoen for museskader og opnå mere effektive arbejdsdage med møbler, der er tilpasset dit arbejde.


Arbejdsborde – Ved at vælge hæve sænke arbejdsborde er det nemmere at justere til den rette arbejdshøjde for dig og dine arbejdsopgaver. Der findes også specielle pakke- og montageborde med integreret opbevaring til eksempelvis emballage og værktøj, så det værktøj, du bruger ofte, er lige ved hånden. 

Monitorarm & Dokumentholdere – Har du en skærm stående på dit arbejdsbord eller har du dokumenter, du ofte bruger, liggende? Udstyr din arbejdsstation med en justerbar monitorarm eller en dokumentholder i øjenhøjde. 

Arbejdsmåtter –  Værkstedsmiljøet kræver arbejdsmåtter, der er lette at holde rene samt er resistente over for olier, fedtstoffer og kemikalier. En ergonomisk arbejdsmåtte aflaster kroppen og forebygger overbelastning af ryggen under stående arbejde.

Arbejdstole – Mange af nutidens arbejdsstole har ergonomisk udformede rygge og sæder, der giver god støtte og aflastning for både lænden og lårene. En god arbejdsstol har en justerbar sædevinkel, så du kan tilpasse din siddestilling til dit arbejde, samtidig med at du kan holde hofterne åbne for at fremme blodcirkulationen. Hvis du ofte skifter mellem at sidde og stå, findes der særlige arbejdsstole, der gør det lettere at skifte mellem at sidde og stå.

Taburetter med hjul – En taburet eller industristol er et godt alternativ til en traditionel arbejdsstol og er velegnet til opgaver, der kræver, at du sidder på hug eller bøjer dig ned. Den beskytter ryggen, knæene og anklerne ved arbejdsopgaver, hvor det kræver at man sidder på hug eller knæ. Stolene er ofte udstyret med værktøjshylder til værktøj, skruer og møtrikker, så du altid har det, du har brug for, lige ved hånden.

Belysning – Dålig belysning är en vanlig orsak till huvudvärk och ansträngda ögon. Investera i bra arbetsbelysning med böjbara armar som ger bra punktbelysning vid exempelvis montering och maskiner. Vissa arbetslampor har en anpassad färgtemperatur för att återge färger och detaljer på ett optimalt sätt.

Værktøjstavler – Værktøjstavler, vægskinner og ophængning får du et godt overblik over dit værktøj. Du behøver ikke længere rode i kasser eller bøje dig ned for at kigge i en fart. Ved at hænge dine værktøjer op i stedet bliver dit arbejde mere effektivt, og du kan finde det, du leder efter, hurtigt og nemt.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik