Ny rapport: 9 ud af 10 lagerchefer forbinder et godt arbejdsmiljø med øget overskud

Nutidens lagerchefer ser en klar sammenhæng mellem et godt arbejdsmiljø og produktiviteten. Flere mener dog, at de mangler den rette viden for at kunne gennemføre alle deres idéer, viser en ny undersøgelse* foretaget af Kantar Sifo.
– Et gennemtænkt, sikkert og ergonomisk arbejdsmiljø skaber en bæredygtig fremtid for både medarbejdere og virksomheder, siger David Bray, vicedirektør i AJ Produkter.

Der skal være styr på arbejdsmiljøet

Et godt arbejdsmiljø er vigtigt set fra flere synspunkter. Det handler om at forebygge ulykker, dårligt helbred og sygdom på arbejdspladsen og sikre en god produktivitet blandt medarbejderne.  
 
Hos AJ Produkter har vi designet og indrettet arbejdspladser i mere end 45 år, og har derfor en naturlig interesse i at følge udviklingen nøje. For at få en bedre forståelse og mere viden om det fysiske arbejdsmiljø har vi fået hjælp fra Kantar Sifo. Den nye rapport "Fysisk arbejdsmiljø – viden blandt ledere og chefer" viser blandt andet at 3 ud af 5 danske ledere mener, at de mangler viden om, hvordan man skaber et godt fysisk arbejdsmiljø.

Person, der kigger ind i kameraet
For os hos AJ Produkter er arbejdsmiljøet altid "top of mind", da det er vores kerneforretning og noget, vi brænder for.
David Bray, vicedirektør hos AJ Produkter
– Forbedringer af arbejdsmiljøet er et emne, som aldrig bliver forældet. Mange af os føler, at vi har en vis viden, men vil alligevel gerne vil vide mere, da der er en direkte forbindelse til produktiviteten. Hele 94 % af de adspurgte lagerchefer ser en klar sammenhæng mellem et godt fysisk arbejdsmiljø og virksomhedens overskud, siger David Bray og fremhæver, at med de rigtige værktøjer kan arbejdstiden endda reduceres.

Arbejdsmiljøet er vigtigt

Med rapporten ønskede vi også, at kunne identificere fremtidige behov. Formålet med det er at sikre, at vi fortsat kan levere det, som kunderne ønsker. Kantar Sifo har på vores vegne gennemført i alt 400 interviews med lager- og logistikchefer i Danmark, Norge, Finland og Sverige.  

– Arbejdsmiljø er et vigtigt emne, som både ledere og medarbejdere er optaget af. Området er i konstant udvikling, samtidig med vi bevæger os i retning af stadig mere automatiserede løsninger. Vores mål er konstant at være på forkant.

Flere vil lære mere 

Knap halvdelen af lagercheferne (42 %) har gennemført en eller anden form for uddannelse eller kursus i fysisk arbejdsmiljø. Alligevel føler de ikke, at de mestrer stoffet fuldt ud – så der er en klar mulighed for forbedringer på dette område. Bag uddannelserne/kurserne står alt fra offentlige instanser til private virksomheder. 

Et godt arbejdsmiljø er en konkurrencefordel

Lagercheferne blev også spurgt, om de tror at det fysiske arbejdsmiljø i deres virksomhed vil udvilke sig de næste fem år. Omkring halvdelen svarede, at det tror de. 

Vi har et godt arbejdsmiljø i dag, men vi vil gerne være på forkant, så folk også har lyst til at arbejde her i fremtiden. Med høj trivsel og lav fravær blandt de ansatte, får vi en klar konkurrencefordel.
Uddybende svar på spørgsmålet: Hvordan tror du, at det fysiske arbejdsmiljø vil udvikle sig i din virksomhed i løbet af de næste fem år?
Rapporten viser også, at 9 ud af 10 chefer mener, at et godt fysisk arbejdsmiljø er meget vigtigt for virksomheden på lang sigt. Et flertal mener desuden, at deres indretning kan forbedres.

– Det er dejligt at se, at arbejdsmiljøet i dén grad engagerer lager- og logistikcheferne. For os hos AJ Produkter er emnet altid i fokus, da det er vores kerneforretning og det, vi virkelig brænder for. Så det er fedt at se, at arbejdsmiljø prioriteres så højt ude i virksomhederne" slutter David Bray.  

Læs også: Sådan optimerer du arbejdsmiljøet på lageret


* Undersøgelsen har givet omfattende indsigter, da respondenterne har varierende erfaring, arbejder i forskellige brancher og arbejder i alt fra små til meget store virksomheder. Fordelingen mellem kvinder og mænd var henholdsvis 12 % og 88 %, og mere end halvdelen var mellem 40 og 55 år. Ovenstående tal er for Danmark.

Vær den første til at modtage vores nyheder og gode tilbud

Vil du høre om unikke muligheder, nye produkter og historier om, hvordan du kan gøre din arbejdsplads lidt bedre? Så tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev og vær den første til at modtage vores bedste tilbud og nyheder.
* Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev accepterer du vores persondatapolitik