Har du brug for en stikdåse medHar du brug for en stikdåse med jord?

Når du vælger en stikdåse med jord, beskytter du dig selv og andre mod elektriske stød. I en stikdåse med jord er der nemlig sørget for, at stikket har jordforbindelse. Det betyder i praksis, at hvis der er fejlstrøm i stikket, det bliver vådt eller noget tredje – så ledes denne fejlstrøm ud af stikket igen via jordforbindelsen i stikket – og ikke gennem dig. En stikdåse med jord kan derfor give dig en større tryghed ved brug, hvis der ikke i forvejen er jordforbindelse i den stikkontakt, som stikdåsen skal tilkobles. Ofte er der jord i en del stikkontakter i nyere bygninger, men da der i Danmark ikke er nogen regler om, at der skal være jordledninger til stikkontakter, kan en stikdåse med jord give dig denne sikkerhed.

Stikdåse med usb for hurtig opladning

Udover de traditionelle stikdåser med eludtag, kan du også finde en stikdåse med USB blandt vores sortiment. Med denne kan du derfor oplade din telefon eller lignende direkte fra stikdåsen blot med et USB-stik. Det er både pladsbesparende og sikrer hurtig opladning af din elektronik, når du kan have både de almindelige stik og usb-kabler sat til.

Stikdåser til vægmontering og montering i batteriskab

Vil du gerne gøre dine stikdåser til en permanent del af indretningen, f.eks. på væggen, under et bord eller lignende, kan du nemt fastmontere dine stikdåser. Det kræver blot de rette beslag eller holdere, som kan fastgøre stikdåserne på sikker vis. Det kunne eksempelvis være, at du havde brug for stik til opladning i dit batteriskab. Der kan vi nemlig tilbyde en stikdåse, der er specielt designet til montering i et batteriskab. Det særlige ved denne type stikdåse er dens overspændingsbeskyttelse, der sørger for at batterierne er beskyttet mod skader og overspændinger på elnettet – f.eks. i forbindelse med tordenvejr.

Slip for standby med en stikdåse med afbryder

Vælger du en stikdåse med afbryder, kan du nemt og hurtigt tænde og slukke for strømmen til dine stik. På den måde undgår du at din elektronik står på standby og bruger strøm. Det er godt for både miljøet og dit energiforbrug. Samtidig undgår du at skulle bakse med at hive stik ud og sætte i igen og igen, hvis du benytter stikdåsen regelmæssigt.

Skal du købe en stikdåse eller en forlængerledning?

En stikdåse og en forlængerledning kan nemt forveksles med hinanden, da de ofte har flere ens funktioner og derfor kan opfylde de samme behov. Med en stikdåse får du flere eludtag, og den er derfor oplagt, hvis du har brug for mere strøm, end hvad du har stikkontakter til. En forlængerledning derimod har typisk blot et enkelt udtag, men er superpraktisk, hvis du skal bruge strøm langt væk fra stikkontakten, da nogle ledninger kan fås op til mange meters længde. Flere stikdåser fås dog med lange ledninger og bliver dermed også en slags forlængerledning oveni.

Gå ikke glip af disse kategorier

LagerreolerArbejdsbordeSækkevogneVærktøjsskabe