Stiger og arbejdsplatforme

tips til et lettere arbejde

Vil du gøre dit arbejde lidt lettere?

Læs vores artikler og få gode råd

Hvilken stige passer til dine behov?

Når du skal vælge en stige eller arbejdsplatform kommer det selvfølgelig an på, hvilke opgaver du har, og hvad der ville hjælpe dig bedst muligt. Men derudover er der nogle krav og forhold, som du gerne skal være opmærksom på. Skal du bruge stige i professionel sammenhæng, skal stigen være mærket med en DS/EN 131-certificering. Det er din sikkerhed for, at stigen lever op til de standarder og forhold, som en stige skal kunne klare i arbejdsmæssige sammenhænge. Hertil kommer nogle retningslinjer for brug af stiger. Du må f.eks. kun anvende løse stiger i kortere perioder – og maksimalt 30 minutter ad gangen. Ligesom at arbejdet på stigen ikke må foregå højere end det tredjeøverste trin. Vil du have helt styr på alle regler og retningslinjer for arbejde på stiger, kan du finde dem på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Vælg mellem trappestiger med 2 trin og op til 12 trin

Indimellem har man brug for bare lige at komme en lille smule op i højden, for at nå det man vil – og her er en trappestige med 2 trin den perfekte hjælpende hånd. Med sin lille størrelse gør det den også meget nem at rykke rundt på og tage med sig uden besvær. Har du brug for lidt flere trin for at kunne nå dine opgaver, kan du også få trappestiger med 3,4,5,6,7 – ja, helt op til 12 trin. Uanset hvor mange trin du har brug for og vælger, er de alle sammen enormt robuste – blandt andet fordi stigerne er fremstillet i aluminium. Selvom det er et meget holdbart og stærkt materiale, behøver du dog ikke at være sværvægter for at kunne flytte rundt på stigen, da aluminiummet også gør, at den stadig er relativ let at bære.

Teleskopstiger til let transport og opbevaring

Har du brug for at tage din stige med dig rundt og fragte den i mindre bil eller varevogn? Så er en teleskopstige et oplagt valg. Når den er sammenklappet, fylder den kun knap 1 meter – men foldet ud får du op til 12 trin og knap 4 meters længde. Du får altså en meget lang stige, som kun fylder det samme som en lille stige. Og det er ikke kun en stige, du kan få med teleskopfunktion – du har nemlig også mulighed for at købe en arbejdsplatform men den funktion. På den måde kan du arbejde i tre forskellige højder, som du så kan justere alt efter opgaver. Ligesom med stigen er arbejdsplatformen også ideel at have med sig rundt, da den også kan foldes, så den fylder minimalt.

Arbejdsplatforme til stabilt og sikkert arbejde i højden

Udover arbejdsplatformen med teleskopben findes der også platformstappestiger. På dem har du en større flade at stå på i højden end på en almindelig stige. Trinnene har ridsede overflader, så du får ekstra skridbeskyttelse og ikke også skal fokusere på det, mens du arbejder. Derudover belaster den mere stabile ståposition også mindre steder som ankler og fødder, så du kan arbejde i længere tid ad gangen.

Stiger til forskellige formål

En stige er et godt hjælpemiddel mange steder, for eksempel på lageret, værkstedet og i industrien. Læs om vores mange forskellige typer stiger herunder og find den stige der passer dig.

Gå ikke glip af disse kategorier

LagerreolerArbejdsbordeSækkevogneVærktøjsskabe