Hvad betyder dekontaminering?

Kontaminering er et andet ord for forurening, og man kan bruge begge ord. I fagsprog er det almindeligt at bruge ordet kontaminering, som ligner det engelske ord contamination. Med dekontaminering er der tale om at omgøre forureningen og altså fjerne urenhederne, der har forurenet materialet, med et dekontamineringsmiddel.
Her er der tale om en kemisk proces, og dekontaminering benyttes blandt andet til rensning af beskyttelsesudstyr, der har været brugt ved arbejde med forurening eller eksempelvis arbejde i en brønd. I en brønd kan der være baktier, der kan være farlige for mennesker, og derfor bør man ikke blot sørge for komplet sikkerhedsudstyr men også at rengøre udstyret efter brug, da disse bakterier potentielt kan betyde varige skader på lunger og andre organer.

Sikker arbejdsplads med disinfektion

Ved disinfektion fjerner man så at sige infektionen, altså farlige bakterier og vira, der kan være skadelige for dyr og mennesker eller forurene et produkt. Det er ikke det samme som at dekontaminere, da der som nævnt her er tale om en kemisk proces, hvorimod der ved desinfektion rengøres eller sprøjtes med bakterie- og virusdræbende midler.
Dekontaminering kan blandt andet dreje sig om rensning af sikkerhedsdragt for mandskab, der har været nede i en brønd for at undersøge en sag eller måske foretage reparationer. Her kan der være særdeles farlige bakterier, og det er ikke uden grund, at man i nogle brønde skal have et særligt certifikat for at få lov til at arbejde på disse steder.

Det bedste dekontamineringsudstyr

Ved dekontaminering kan der også være tale om oprydning efter en ulykke, hvor der er kemikalier indblandet, for her kan der være stor fare for oprydningsmandskabets sikkerheds, hvis man får kemikalierne på sig. Skader på hud, lunger og andre organer er noget, der for enhver pris skal undgås, og derfor er der også på dette område et stort fokus på sikkerhed.
Til arbejdet med dekontaminering har man brug for udstyr som eksempelvis affaldsposer, tætningsmiddel, klude, strimler, tape og andre remedier, og hos AJ Produkter kan du købe disse ting i et praktisk sæt, så du har alt, hvad du skal bruge til opgaver med dekontaminering.
I vores sortiment har vi flere forskellige sæt, du kan vælge mellem afhængig af, hvad behovet er. Se vores udvalg af udstyr til oprydning efter forurening her på siden og bestil allerede i dag. Vi sidder klar til at tage imod din bestilling, og har du brug for vejledning eller har du spørgsmål til vores produkter indenfor denne kategori er vi klar ved telefonen og på vores chat.

Gå ikke glip af disse kategorier

LagerreolerArbejdsbordeSækkevogneVærktøjsskabe