Hvad kan du bruge en kompressor til?

Med en kompressor bliver hverdagen på værkstedet og dine gør-det-selv-projekter nemmere. Du kan eksempelvis bruge kompressorer i forbindelse med pumpning af dæk, til en søm- eller blæsepistol samt sprøjtemaling. Der er mange muligheder, og derfor er en kompressor en rigtig god og effektiv investering til både store og små værksteder – samt hobbyværksteder derhjemme. Find din nye kompressor her – vi har flere størrelser og masser af tilbehør at vælge imellem.

Hvilken kompressor skal du vælge?

Når du skal beslutte dig for, hvilken kompressor du skal vælge, er der flere faktorer, som er gode at overveje. Først og fremmest skal du se på, hvad kompressoren skal bruges til: hvilket lufttryk og luftmængde kræver dit værktøj som f.eks. søm- og blæsepistol? Disse mængder er ofte angivet på selve værktøjet. Og så er det en god idé at vælge en kompressor, der har lidt større kapacitet end dit umiddelbare behov. Så er du sikker på, at du får en kompressor, du kan bruge – og ovenikøbet kan det være, at du skal bruge flere stykker værktøj på en gang, hvor du har behov for mere luft.

Så stor skal din kompressor være

Tankens størrelse, mængden af luft pr. minut og trykket på din kompressor kommer igen an på, hvilke behov du har. I vores udvalg finder du kompressorer i flere størrelser: Fra den lidt mindre model, som er let håndterlig og transportabel til den større udgave, som sikrer god drift og kapacitet. Har du ikke det største kompressorbehov, kan en lille model med en 20 liters lufttank, være en passende størrelse. Alle vores kompressorer er transportable, men den mindste model er tilkoblet et stativ, der gør, at den kan transporteres liggende og dermed bliver utrolig nem at rykke rundt på. Det kan f.eks. være rart, hvis du skal bruge kompressoren forskellige steder i værkstedet, på byggepladsen e.l.

En oliefri eller en oliesmurt kompressor?

Der findes overordnet set to muligheder, når du skal vælge en kompressor: en oliefri og en oliesmurt. En oliefri krompressor skal sluttes til en stikkontakt via et kabel med afbryderkontakt. Dette er en model, der er let vedligeholde og ikke behøver rengøring særlig ofte. En oliesmurt kompressor kræver en smule mere vedligeholdelse, når den indimellem skal have tilført olie. Desuden kan man godt komme ud for at der er olierester i luften, og den dermed ikke er helt ren. Til gengæld holder en oliesmurt kompressor typisk i længere tid, og kan på den måde være en god investering.

Hvor meget olie skal der på din kompressor?

Mængden af olie, du skal fylde på din kompressor, afhænger af olietankens størrelse. Denne info finder du som udgangspunkt på selve kompressoren eller i brugervejledningen dertil. Det er vigtigt at holde øje med olieniveauet i din kompressor for at sikre optimal ydeevne og levetid.

Gå ikke glip af disse kategorier

LagerreolerArbejdsbordeSækkevogneVærktøjsskabe